• pyssel

    Mamma 14 i scerige

    I vissa kommuner sanktionerar man barnvåldtäkt och föräldraarrangerad våldtäkt. I en annan kommun tar man BÅDA barnen, 14-åringen och bebisen. Jag hoppas på det sista.


    Alla hästar hemma
  • pyssel
    Anonym (Soc) skrev 2018-09-04 19:56:33 följande:

    Problemet är att de alla tre är minderåriga och då måste en särskild god man tillsättas. Flickan behöver grundskola och pojken gymnasiestudier. Om de kan ta hand om barnet på ett bra sätt kommer barnet inte att omhändertas men de behöver bo hos vuxna. Prata med socialtjänsten om idéen med familjehem, det låter vettigt. Eventuellt kommer socialtjänsten att vilja studera om de kan tillgodose babyns behov men då får de bo tillsammans. Prata med socialen och var ödmjuka inför olika förslag på lösningar.

    Brottet våldtäkt mot barn är begånget i annat land och det är osäkert om man kan väcka åtal på det. Det viktigaste är att familjen får det stöd den behöver med omvårdnad, studier och att båda får en möjlighet till självständighet när de väl blir vuxna. Kanske måste man stötta båda. Så roligt och enkelt är det inte att bli förälder som tonåring, oavsett om man är man eller kvinna.


    Något annat "viktigt" handlar om att familjen kan komma att se annorlunda ut, när möjligheten att välja att inte vara gift blir en insikt hos 14-åringen. (Och även 17-åringen). För att den möjligheten till fri tankegång ens ska öppna sig är det VIKTIGAST att 14-åringen bemöts som en egen individ med egna val, i egna samtal, INTE främst som en del av enheten "familjen". Även att man har utbildning i trolig och förväntad hotbild. Men det är tyvärr en bristvara i många kommuner.
    Alla hästar hemma
Svar på tråden Mamma 14 i scerige