Inlägg från: Kumminsilver |Visa alla inlägg
  • Kumminsilver

    Vi som blivit gravida efter IVF

    Tänkte vara med här jag också, och hoppas på att vara kvar hela vägen nu! Jag har plussat efter fryst embryoåterföring och är förstås så glad, men också så orolig. Har flera missfall bakom mig så oron är svår att släppa, men försöker mitt bästa Drömmer 

  • Kumminsilver
    jaktenpaflow skrev 2018-11-06 11:08:50 följande:
    Vad kul att se dig här!! Välkommen! Här är vi gravida och allt är bra tills motsatsen är bevisad:) Försöker vi tänka men inte så lätt alla gånger med tanke på allas resa. Men så skönt att få pepp och stöd från gruppen och mer förståelse än vad man ofta kan få från sin omgivning eller andra BF grupper. Hur mår du?:)
    Tack så mycket! Nej det är ju inte så lätt, men det är härligt att kunna snacka lite med andra i liknande situation. Jag mår bra, fast just idag har jag varit helt otroligt trött. Sov 8 timmar i natt men somnade ändå nästan sittandes upp vid lunchtid så jag gick och la mig och stensov i 3 timmar (och hade kunnat sova mer). Vet inte om det ens kan bero på graviditeten så här tidigt. Kanske är det hormonerna jag tar! Hur går det för dig? :)
  • Kumminsilver
    Inalina skrev 2018-11-06 14:02:44 följande:
    Hej! Å grattis till plus! Kul med ny person i gruppen! (känner ju igen dig från ivf-gruppen såklart :)!

    dina känslor verkar vara exakt där vi alla andra var precis i början, självklart jätteglad men också orolig med mf i bagaget. vi tycker det är klokt att hellre vara 'glad i onödan' här än att gå och våndas och vara superorolig hela tiden för allt som kan hända. men det är ofta lättare sagt än gjort också :) några symptom ännu? körde du FET i naturlig cykel?
    Hej! Tack så jättemycket! Ja, jag vet ju inte hur det kommer gå men vill ändå kunna slappna av och njuta. Det är inte kul att gå runt som ett nervöst vrak hela tiden. Som du säger, lättare sagt än gjort förstås, men försöker i alla fall :) Jag har känt en lite "full" känsla i livmoderområdet och lätt molvärk till och från de senaste dagarna. Även lite dovt illamående stundtals. Idag har jag dock inte känt något särskilt förutom en extrem trötthet, men vet inte om det kan bero på graviditeten. Nej vi körde på med medicinerad. Eftersom jag har lite oregelbundna cykler tyckte läkaren det var bäst. Så nu är det tänkt att ska jag ta hormoner till v.12. Hur går det för dig då? Hur långt gången är du nu? :)
  • Kumminsilver
    Mjbo skrev 2018-11-06 17:44:01 följande:

    Hej allihopa :) vi börjar bli ett gäng här inne nu :D så kul att det dyker upp mer folk man känner igen från ivf gruppen oxå, ännu fler som lyckats, vi är alla superhjältar <3

    Idag har jag varit på ett ul på privatklinik som jag bokade för länge sedan... bokade detta då i ca v 7 pga jag går in i vecka 12 imorgon. Kände då när jag bokade detta att det här var min stora milstolpe. Att komma ändå hit. Och idag var dagen här.

    Lilla räkan i magen var fortfarande perfekt och sprattlade för glatta livet där inne. Så roligt att se. Helt otroligt att man kommit såhär långt, och vi börjar sakta men säkert våga tro på att detta kanske kommer gå vägen <3


    Åh grattis! Vad härligt att allt såg bra ut. Hoppas att det fortsätter så för oss alla! 
  • Kumminsilver
    jaktenpaflow skrev 2018-11-06 22:41:03 följande:
    Ja det är det verklugen:) Vilken vecka är du i nu? Vad tar du för hormoner? Jo för mig rullar det på, tycker tiden går så himla fort! V 17 nu och RUL om 3 veckor! :o
    Är bara i v.4 så det är väldigt tidigt än och till skillnad från dig tycker jag tiden går otroligt sakta haha! Jag tar progesteron och östrogen. Sen tar jag även prednison. Men v.17, då är du nästan halvvägs nu ju! Hur känns det? Skrattande
  • Kumminsilver
    Inalina skrev 2018-11-07 10:10:01 följande:
    Ok, åh så kul du är den första som jag hört (förutom jag själv) som gjorde stimulerad FET. Jag äter också hormoner och är i v 12 nu så håller på att trappa ner. Har gått på Estrofem 3 tabletter om dagen, men har trappat ner till 2 nu. tar inte progesteron heller längre - men tog ganska många olika mediciner ett tag och dessutom blodförtunnande sprutor så skönt att inte behöva tänka på sånt mer!! 
    är det första barnet eller blir det ett syskon?
    Jasså! Ja, det kanske är vanligare med ostimulerad. Har inte riktigt reflekterat över det! Jag tar också 3 tabletter östrogen om dagen och progesteron 4 gånger om dagen. Tar prednison också men inte blodtunnande denna gången. Förstår att det måste vara skönt att slippa tänka på alla mediciner nu. 
    Det blir första (levande) barnet om allt går bra! Hur är det för er, syskon eller första? 
  • Kumminsilver
    Inalina skrev 2018-11-07 11:02:05 följande:
    Jag tog också prednison, har slutat med dem nu, man måste trappa ner lite försiktigt med kortison så kroppen vänjer sig av med det. Jag hade en dos på 10mg om dagen.

    för oss är det första, fick ett tidigt mf vid förra insättningen i juni, och denna gången fick vi tillbaka 2 frysta embryon där ett klarade sig :) börjar kännas verkligt nu först i vecka 12, har mått väldigt dåligt fysiskt - vilket också leder till att det blir psykiskt jobbigt - men är på bättring nu =) 

    har du kontaktat din klinik än och fått tid för första vul?
    Ja jag fick också veta att man ska trappa av. Hur läge tog du prednisonen? Det är tänkt att jag ska ta det till v.7 och sen trappa av, men vet folk som tar det längre. 

    Förstår att det är jobbigt att må dåligt fysiskt, samtidigt blir jag glad av varje symtom jag tycker mig känna av. Det får mig att känna mig aningen tryggare i att det ska gå vägen, trots att jag vet att det såklart inte alls behöver vara så. Skönt för dig att du börjar må bättre nu i alla fall och du har ju kommit rätt långt, den mest osäkra tiden är över! :)

    Jag har kontaktat kliniken för att få ut recept på mer mediciner men vi har inte snackat om vul än. De vill att jag tar blodprov för att se att hcg är högt nog och ökar som det ska men jag vill inte... Vågar helt enkelt inte. Är livrädd att se dåliga siffror. Har bara tagit sånt blodprov vid en av mina tidigare graviditeter och det var helt fruktansvärt att se låga, sjunkande siffror. Det kommer gå som det går oavsett förstås men att se det så svart på vitt vill jag inte om det skulle vara dåliga nyheter.
  • Kumminsilver
    jaktenpaflow skrev 2018-11-07 22:40:49 följande:

    Tyckte också att de första veckorna fram till första ultraljudet gick sjukt långsamt! Sen bara rullade det på:) Oj vad mycket olika grejer,hur kommer det sig? Vad är prednison? Ja jag vet!:)) Känns underbart!! Vill bara ha RUL överstökat då tror jag verkligen att jag bara kan njuta av att vara gravid. Längtar tills jag känner rörelser varje dag och ordentligt, så himla underbart! Har känt lite fladder än så länge så hoppas det kommer mer snart! Har ni berättat för någon än?


    Ja det känns verkligen som dagarna kryper fram nu! Skönt att höra att fet rullade på sen i alla fall, hoppas det kommer göra det för mig också.

    Östrogen och progesteron är ju standard. Det krävs eftersom min kropp ju inte producerar egen nu vid medicinerad cykel. Prednison är vad jag förstått det som kortison. Det ska förhindra att immunförsvaret ser embryot som ett hot och attackerar det. Jag tar det eftersom jag haft upprepade missfall, men egentligen vet vi inte alls om det hjälper för jag har inte fått testat om mitt immunförsvar faktiskt är överaktivt eller inte. Det är mer en ?för säkerhetsskull? grej antar jag.

    Åh jag förstår att det känns underbart och att du längar till RUL! Längtar tills jag är där också. Måste vara spännande och mysigt att känna fladder i alla fall! :D

    Jag berättade för mamma igår eftersom hon frågade hur det gått, men om hon inte berättat för någon (man vet aldrig med henne) så är det ingen mer som vet förutom kliniken förstås. Det känns alldeles för tidigt att berätta något än. När berättade ni?
  • Kumminsilver
    Inalina skrev 2018-11-08 07:19:54 följande:

    Hej fina ni,

    Nu kommer ett sånt där lite jobbigt inlägg.. igår kväll när jag kissade började det rinna blod och det kom även blod på pappret när jag torkade mig. När jag var på toa en gång till senare var det samma sak, det droppade i toaletten som vid mens ungefär. I morse samma sak. Är i v 12-13 och såg det lilla livet på ultraljud förra veckan då allt såg bra ut men detta är ju absolut inte normalt. :(

    Har inte ont i magen men ligger ju o känner efter på helspänn och har mailat min klinik som alltid är fullbokad men hoppas kunna komma in där ändå idag. Så här ska det ju inte behöva vara :( någon som vet någon som haft likadant och som det gått bra för? Är inte i upplösningstillstånd utan vill ta reda på fakta först men oron skaver såklart.

    Kram på er och hoppas ni och era små mår bra!! <3


    Nej men gud. Mitt hjärta stannade nästan när jag läste detta. Är ledsen för din skull och hoppas att det inte är något allvarligt fel. Förstår att du är orolig, men samtidigt så behöver det ju inte vara något hemskt. Jag vet att vissa haft blödningar till och från under graviditeten och att de ändå fick fina friska barn. Det är många som talat om det för mig när jag varit orolig för egen del, men det kan vara svårt att ta in i ett sånt läge. Att allt såg bra ut på ultraljudet nyligen är ju i alla fall ett bra tecken. Hoppas verkligen allt går bra för er.
Svar på tråden Vi som blivit gravida efter IVF