Inlägg från: mammsen79 |Visa alla inlägg
  • mammsen79

    Vi som blivit gravida efter IVF

    Hej alla hoppar in i denna tråd fick pluss på stickan den 28/12 efter andra ivf vi är super lyckliga. Nu är det trötthet o illamående o känsligheten som är värst. Fick min första ultra den 14/1 ska bli spännande få se. När gjorde ni er första ultraljud? Från vilken v kan man få reda på könet? När är era bf beräknade? Kram till er alla.

  • mammsen79
    jaktenpaflow skrev 2019-01-03 21:33:41 följande:

    Hej och välkommen! Kul att du hittat hit:) Stort grattis till plusset, är det första barnet? Vi gjorde första VUL i V8+3 typ. Sen NIPT i v 10+0 där fick vi även reda på könet men tittade inte på det provsvaret. Det gjorde vi först på RUL i v 20:)) BF 21 april men blir eventuellt snitt då min moderkaka ligger i fram och underkant. Ska tillbaka v 32 för att ett besked hur det blir. När har du BF? Stor kram


    Detta är min sambos o mitt första barn jag har två flickor sedan innan som är 12 och 16 år. Vill veta könet så man kan ställa in sig mentalt :)
  • mammsen79
    LillaAw skrev 2019-01-04 21:53:30 följande:

    Igår var vi på RUL och fick se vår flicka. Allt var bra och hon växte som beräknat :) moderkaka i bakvägg så det är nog därför jag känner så tydliga sparkar. Man ser också sparkarna på utsidan vilket är lite roligt. Vi funderar på att göra ett 3D ultraljud om några veckor.

    Barnmorskan som gjorde vårt RUL var ganska otrevlig och körde runt med ultraljudet på magen snabbt så vi knappt hann se. Ville knappt svara på mina frågor heller så det var inte den trevliga upplevelsen som vi hade sett fram emot så länge. Är lite besviken faktiskt. Man hade längtat så. Först skulle vi inte ens få med några bilder så jag fick be om det. Någon som tänkte göra 3D ul eller gjort det? :)

    Vad är 3 d? Vad kostar det och vart gör man det?


  • mammsen79

    Är det någon här som fått problem med magen nu när ni är gravida? Jag har själv problem är hård i magen. Några tips?

  • mammsen79
    Ellencassandra skrev 2019-01-05 07:53:50 följande:

    Oh ja! Haft problem till å från sen i början :) jag lägger linfrön i min gröt varje morgon. Drick mycket vatten å promenera mycket. Å ta din tid på toaletten. Brukar hjälpa mig att sitta där på toan ganska länge. Inte att man krystar konstant utan bara slappnar av. Brukar funka! Sen har några i gruppen tipsat om kiwi också :)


    Jag är dålig på att dricka vatten men när jag är på jobbet dricker jag, jag äter pumpafrön o solrosfrön varjedag i yoghurten men tycks ej hjälpa. Igår var jag o simmade med. Får börja gå ut o gå mera. Tack för svar
  • mammsen79
    Ellencassandra skrev 2019-01-07 05:22:56 följande:

    Vecka 14 började mitt illamående försvinna. Hur mår du? Har du mycket illamående?


    Det är verkligen till o från o det började tidigt. Redan 6 dagar efter insättning. När jag äter går det över men så kan det komma smygandes därefter.
  • mammsen79
    LillaAw skrev 2019-05-17 19:30:22 följande:

    Den 11 maj kom vår lilla flicka i raketfart i vecka 37+2. Anade inget när vi tittade på lets dance. När jag skulle gå och lägga mig brakade helvetet lös. 6 värkar på 10 min direkt. En halvtimme senare va vi i taxi till BB. Hade inte packat väskan utan slängde snabbt ner lite grejer. Då det var fullt fick vi vara på ett undersökningsrum. Väl där försökte de sakta ner förlossningen med bricanyl men utan effekt. 3 timmar senare var jag öppen 10 cm. Vi fick till slut ett rum och ut kom hon tidigt på morgonen. Hon har haft gulsot så vi har varit på sjukhuset varje dag sedan vi kom hem för att ta blodprover och har matat henne enligt schema. Nu får vi amma fritt och hon har passerat födelsevikten på 3.072 gram :) är så kär i henne.


    Stort grattis vilken lycka ??. Har du barn sedan tidigare? Hoppas vår son med kommer tidigare.
  • mammsen79
    Fröken Rabarber skrev 2019-06-18 22:43:42 följande:
    Jag är nu i v. 29, så I slutet av augusti är jag beräknad till. :) känns fantastiskt att ha kommit såhär långt, så nu är jag mest nervig inför hur allt kommer bli efter förlossningen. Har börjat ladda med lite mentala målbilder att använda under förlossningen. :)
    Samma här ska ha i slutet av Augusti :) beräknad den 29/8 då ska han komma till världen. Vilket datum är du beräknad? vet du vad det blir?
  • mammsen79
    Akira Öken skrev 2019-07-04 00:42:57 följande:
    Vecka 34 och mår ok. Tungt i kroppen ochcen del småkrämpor. Det värsta är nog att jag ofta är ledsen och inte kan njuta av graviditeten eller se fram emot att få träffa vår plutt så mycket som jag hade trott och önskat.

    Hur mår du och hur går det för er?
    Hej när är du beräknad? vet ni vad det blir?
  • mammsen79
    Akira Öken skrev 2019-07-09 11:10:00 följande:

    Ligger nio dagar före dig och är beräknad den 20 augusti. :) Det blir en pojke. :)

    Hur har du det och hur mår du?


    Det är bra haft mycket sammandragningar idag, vaknade kl. 4 hungrig så det var bara gå upp o äta frukost sedan somnade om vid 5,30. Är föräldraledig nu 2 v sedan semester 4v så skönt. Har du haft några sammandragningar? Är det erat första barn?
  • mammsen79
    Fröken Rabarber skrev 2019-07-15 22:24:48 följande:

    Vad kul med en som är beräknad till samma datum som jag! Blir kul att se om ungarna behagar hålla tiden. ;)


    Ja verkligen, har du haft några sammandragningar? Själv haft mycket sammandragningar idag.
  • mammsen79

    Hur fick ni igång eran förlossning? Här är det segt har bf i dag haft förvärkar o små blödningar till o från barnmorskan konstaterade att han är fixerad o att jag är öppen 3 cm men att tappen inte är helt utplånad hon gjorde en hinnsvepning trodde värkarna skulle komma igång men i stället börja blöda mera o så har det avtagit. Är det bra om man går ut o går? Sitter mest i soffan om dagarna. Detta är mitt 3 barn men det var 13,5år sedan jag fick min yngsts, kan det vara för att man är äldre idag o det tar sådan tid innan det kommer igång? Detta började för 1,5 vecka sedan o jag vill helst inte bli igångsatt. Berätta gärna hur det var för er och hut gamla ni är o om drt är första andra eller tredje barnet. Tacksam för svar

Svar på tråden Vi som blivit gravida efter IVF