Inlägg från: Mjbo |Visa alla inlägg
  • Mjbo

    Vi som blivit gravida efter IVF

    Sommarhopp skrev 2018-10-09 18:42:03 följande:

    Får jag hoppa in här? Är gravid efter en FET. Livrädd för missfall, men än så länge är jag iaf gravid och jag hoppas på tredje gången gillt. Beräknad bf 18 eller 19 juni


    Självklart! Stort grattis!! :) vilken vecka är du i? :)

    Jag vet känslan att va livrädd för missfall, vi är alla där i omgångar till och från, det är hemskt. Men, här peppar, stöttar och hoppas vi med varandra :)
  • Mjbo
    Sommarhopp skrev 2018-10-09 21:44:52 följande:

    Tack!! Det är fortfarande väldigt tidigt, vecka 3+6 idag. Oroar mig eftersom gravtesten blir så konstiga, men det är som min man säger. Det finns inget annat att göra än att vänta och se.


    Precis, tyvärr är det ju inget mer att göra. det är det som gör det så tufft. Men vi försöker i denna grupp leva efter "gravid tills motsatsen bevisats" ;)

    Stort lycka till!
  • Mjbo
    Inalina skrev 2018-10-10 09:46:21 följande:
    Jag har också suktat efter hamburgare och även ätit det till lunch förra veckan för första gången på 5 år typ! Magiskt gott var det haha!! :) är glad att jag kan äta- aptiten är det inget fel på trots illamående- väldigt märkligt..

    I morgon kommer min svärmor och hälsar på och ska bo hos oss en vecka- blir nog att berätta för henne eftersom jag är så trött hela tiden och inte mig själv. Hon är van att jag alltid har mkt energi och är så glad o positiv så annars tror hon nog att jag blivit deprimerad. (Vilket det känns som inland iofs..) men då vill jag ju ringa min mamma o berätta också så det inte blir orättvist...

    vet dina nära o kära om graviditeten?

    Vet att inte detta meddelande va menat till mig, men jag måste bara få flika in lite grann och säga att guuuud va kul att få berätta!


    Längtar såå tills vi ska berätta för folk oxå, speciellt familjen.. Ska bli så himla kul! Vi har tänkt vänta till vecka 12 minst, men det är mest för min man vill det, hade jag fått bestämma så hade jag berättat nu efter ul när man sett att den lever och faktiskt existerar <3 
    Stort lycka till med berättandet, och meddela oss gärna hur hon reagerar! :D 

  • Mjbo
    Inalina skrev 2018-10-10 11:09:31 följande:

    hihi det var nog menat till dig precis lika mycket :)

    min man vill ju också vänta egentligen men han inser nog att med tanke på hur jag mår kommer det bli jättekonstigt och i princip omöjligt att inte berätta för henne. nu vet jag inte riktigt hur jag ska göra med min mamma och min syster (de är ju de viktigaste i mitt liv - och som kommer bli gladast misstänker jag) jag känner att jag vill ringa dem en o en - kanske får försöka få till det under dagen. I'll keep you posted ;)


    Jag förstår.. det blir nog lite konstigt annars om du inte alls är dig själv, jag hade nog känt likadant som du gör.. Lika bra att berätta då.

    Är din svärmor och din mamma/syster kompisar eller har gemensamma vänner? Tänkte om du tror att dom kommer få reda på det bakvägen om du låter bli att berätta för dem nu?
  • Mjbo
    Inalina skrev 2018-10-10 11:49:27 följande:
    jag vill nog mest berätta för att jag tycker det är lite 'orättvist' att svärmor kommer få reda på det men inte mina närmaste. jag vill liksom bestämma på vilka som får veta först känns det somGlad

    annars har de ingen kontakt med varann och bor på helt olika orter så ingen kommer få reda på något av svärmorFlört
    Egenltigen hade jag en jättefin idé hur jag skulle berätta för min syster då jag kommer träffa henne i slutet på nov när jag ändå är på 'säkra' sidan av v 12 - hade tänkt göra en bok till henne med en dikt och bilder och så till hennes födelsedag - och även där skriva att hon ska bli moster... men nu kan jag inte bestämma hur jag ska göra. Kanske inte hela världen om bara svärmor vet - men vill egentligen inte att hon ska ha det priviligiet framför min mamma Flörthehe svåra beslut!
    oj ja de låter som du har lite att fundera på :) Idén om boken lät som en jätte fin idé! Såå fint! Hon skulle bli så himla glad tror jag, och överraskad. Men du får väl fundera lite hur du vill berätta så vad du än bestämmer dig för kommer dom bli lika glada oavsett när eller hur du berättar :) <3
  • Mjbo
    LillaAw skrev 2018-10-10 17:09:55 följande:

    Imorgon ska jag på mitt första ultraljud på kliniken. Är så nervös att de inte ska hitta något tickande hjärta eller bara en tom hinnsäck :/ känns som jag saknar vissa symtom som kissnödighet och illamående. Har bara varit illamående en dag och då va jag dålig i magen så kan lika bra ha varit det. Puh! Massa tankar som sätter igång nu när det är så nära :)


    Stort lycka till!! Du kan inte göra annat än att vänta och se, och hoppas på det bästa. Vi hoppas tillsmamans med dig <3
  • Mjbo
    Kallamakka skrev 2018-10-10 22:00:32 följande:

    Hej allihopa!

    Var hos bm idag, tog en hel del prover. Allt verkar tipp topp förutom att jag förmodligen håller på att få urinvägsinfektion, så nu blir det till att hälla i sig vatten och citron. :)

    Vi bestämde oss för att utföra KUB som väntas bli inom 2 veckor förmodligen, kul att få se bebisen igen! :)


    Okej, hoppas du kan hålla uvi'n borta! :)

    Va roligt med ett till UL, Vilken vecka kommer du va i när ni gör KUB? 
  • Mjbo
    Kallamakka skrev 2018-10-11 14:49:53 följande:

    Ha det hoppas jag med! :)

    Jag är nog i vecka 13-14 då tror jag. :)


    Okej, spännande. Hoppas allt går som ni vill!

    Då har du kommit rätt långt nu då redan, så skönt! Jag gick in i vecka 8 igår, och tycker äntligen de börjar kännas som man kommer nånstans ;)
  • Mjbo

    Nu får man för alla gånger man sagt att man önskar man hade mer symptom. Det har verkligen smällt till sen en vecka tillbaka ungefär.

    Här kommer mina.. är idag i 7+1.

    Mardrömmar. Jisses vilka mardrömmar. Vaknar kl 03 varje natt och i princip gråter. Så hemska och verkliga.

    Luktsinnet. ALLT luktar äckligt. Fy tusan. Stekt smör, jag döör. Så vidrigt. Och det mesta luktar sååå äckligt!!

    Illamående kommer och går. Så fort jag inte äter. Tyvärr. Kommer väl sluta med en viktuppgång på 30 kilo om det fortsätter såhär :o

    Trött. Oj. Så. Trööött. Känns som jag vill leva i soffan förevigt... så trött i både huvudet och kroppen. Helt slut inifrån och ut.

    Så det det ut för mig nu. Hur går det för er med symptomen? Kräks ni ikapp allihopa? :p

  • Mjbo
    Inalina skrev 2018-10-11 15:47:18 följande:

    åh jag som tänkte att du var en av de lyckliga som skulle slippa illamåendet - tydligen inte!  är i v 7+6 idag och mår rätt risigt faktiskt.

    allmän sjukdomskänsla, illamående vid tanken på mat (och i prinicp hela tiden) men mår inte illa när jag äter i alla fall. också sjukt trött vissa stunder så det känns som grus i ögonen. konstant lite yr/huvudvärk så känns som att jag går runt i ett töcken. Inga mardrömmar ialla fall, haleluja...;)

    känner också att viktuppgången förmodligen kommer komma då jag inte tränar på samma sätt längre (lite frisk luft får mig tyvärr inte att må bättre heller..)

    har du nåt tips på lite nyttigare snacks som också är gott? Läser att man inte ska försöka äta för mkt gluten etc - har börjat frossa lite i kiwi och clementiner vilket känns lite bättre i alla fall :)

    Kram!! och hoppas inte det blir värre! Har inte kräkts här och ber att få slippa det då det är en av mina värsta farhågor.


    Jag trodde oxå jag va en av de få lyckligt lottade, men ack så fel jag hade dock känns de inte som vanlig illamående. Svårt att förklara, de lixom känns inte som ja ska spy, men illamående och känslig. Haha svårt att förklara:p

    Jobbigt att du har det likadant, fast de låter som ditt illamående är värre än mitt, hoppas de ger sig snart.

    Tips på snacks, clementiner, men de hade du redan, jag äääälskar clementiner! Kan äta hundra stycken! Haha. Speciellt nu när de är så sura och goda. Mums!

    Har inte heller tränat alls sedan insättningen. Har dock varit ute på promenad de dagar jag orkat, älskar att va ute så jag försöker verkligen komma ut en gång om dagen på promenad iallafall, men som de är nu orkar jag verkligen inte, så sjukt trött. Precis som du skriver därför med grus i ögonen, precis så känns det. Som att någon hällt i en hink grus i ögonen.

    Va glad att du slipper mardrömmarna! Dom är inte roliga! Kram <3
Svar på tråden Vi som blivit gravida efter IVF