Inlägg från: Ellencassandra |Visa alla inlägg
  • Ellencassandra

    Vi som blivit gravida efter IVF

    anina skrev 2018-12-06 14:10:48 följande:

    Var lite olika ställen att citera så gör så här istället. =)

    Angående BH så har mina bröst inte växt nånting. Hoppas de gör det sen. =) 

    När det gäller syskon så vill jag gärna ha 2 barn. Som ni andra skriver så är jag såklart nöjd med 1. Det har varit 2 jobbiga år med IVF och jag har haft och har en väldigt jobbig graviditet, det har skrämt mig lite. Men jag vet att det är värt det i slutändan. Kanske ändras saker i kroppen så man får naturligt sen? Så frågan är om man ska skydda sig nånting eller köra på direkt. Lite väl tätt med 9 månader emellan, men vill inte börja med p-piller iaf. Många funderingar. Först ska denna komma ut frisk. =)

    Glömde förresten säga att de har sett att min moderkaka ligger i framvägg så kommer dröja innan jag får känna några sparkar. 

    Igår ringde en läkare från Lund. De har hittat en njursjukdom i släkten, Alport heter den. Mamma lämnade prov i September, visar sig att hon har den. Så det är 50/50 om jag har den. Det innebär isf en högre risk för havandeskapsförgiftning, så de har skickat en remiss till specialistmödravården så ska de hålla lite extra koll på mig.

    Nästa vecka ska jag till sjukgymnasten. Vissa kvällar har jag sån hemsk foglossning så jag klarar knappt ta mig till toaletten. Det är nästan fysiskt omöjligt att resa mig upp eller att lyfta fötterna, kan knappt röra mig alls. Har jag vilat hela dagen är jag bättre, men har jag varit uppe lite mer under dagen så blir det så. Kanske kan jag få kryckor. 

    Idag har jag och sambon 4-årig förlovningsdag. Det ska vi nog fira med att klä granen. =) Och det lär jag få lida av i fogarna sen, men det är det värt en kväll för en fin gran. =)

    Kram på er


    Jag har också moderkaka i framvägg! Men det jag undrar över är om man också känner rörelser senare än vanligt också? Sparkar å så förstår jag för då sitter ju moderkakan som en stötdämpare men rörelser då, vet du? :)

    Oj då! Bra att dom håller extra koll på dig och tar det på allvar. Bättre att vara på den säkra sidan. Jag ska också börja gå till sjukgymnast nästa vecka. Inte för foglossning men har ryggproblem! Jobbigt att du ska behöva få så ont :( hoppas du får bra hjälp å ev kryckor om det behövs :)

    Grattis på er förlovningsdag :D låter som en bra å mysigt plan! Julmys!!
  • Ellencassandra
    anina skrev 2018-12-10 10:42:17 följande:

    Jag funderade också på det. =) För jag känner ingenting sånt där inne heller. Det gör bara ont det jag känner. Gör du det?

    Ja känns superskönt att de tar det på allvar. 

    Vad jobbigt med din rygg. Brukar du ha problem?

    Tack. =) Vi åt på restaurang i helgen och jag kände mig som en människa igen. Mådde dåligt men orkade stanna iaf. =)Ja det kan nog vara det kanske. Ska höra med barnmorskan på onsdag, då har vi RUL. =)Ja jag vill också ha större tuttar. =) Mina är iofs hyfsat stora sen innan men ändå.

    Haha ja hon kommer säkert stjälpa, eller jag menar hjälpa till nästa år. =) Ska bli sååå mysigt. 

    Jag har också köpt mina byxor på HM, enda affären i stan som har gravidkläder. Jag trivs jättebra i dem. Tycker de håller in kärlekshandtagen också. =) 

    Jag tror jag håller på att bli förkyld. Varit täppt i näsan hela graviditeten, men blivit värre nu. 

    Förresten, angående drömmar. Jag drömmer alltid mycket, och minns oftast mycket av dem. Senaste tiden har det börjat bli mycket mardrömmar. Är det fler av er som får det?


    Vi får se när det börjar då ;) jag vaknade för några dagar sen under natten av att jag kände mycket konstiga bubblor i nedre delen av magen. Skedde ca 3-4 ggr på raken. Aldrig känt nåt liknande. Men vet inte om det var rörelser. Ganska tidigt isåfall. Annars har jag inte känt nåt. Har inte ont eller så :)

    Ja jag har haft problem med ryggen i typ 8 år :/ det är nog pga mitt jobb inom hemtjänst. Så får se hur det går!

    Spännande med RUL :D längtar till mitt!

    Såg att du skrev om mardrömmar. Jo det har jag också haft ganska mycket. Mycket som handlar om barnet å min sambo. Väldigt otäckt för den känslan sitter liksom kvar sen ett tag när man vaknat. Men det är ju rätt vanligt med mardrömmar. Mycket tankar som man har ;)
  • Ellencassandra
    anina skrev 2018-12-11 14:34:14 följande:

    Det låter ju som att du kände bebisen. =) Jag kände nåt bubbligt en gång runt vecka 15-16 men inte sen. 

    Hur går det att jobba nu. Måste vara ett jättetungt jobb. 

    Jag läste att det är vanligt med mardrömmar. Och det är ju inte konstigt om man drömmer mardrömmar om att det hända bebisen nåt. Mina har inte varit om bebisen, utan mer om mord och bomber och grejer. Kanske ser för mycket filmer. =)Ja jag har min moderkaka i framvägg så det dröjer nog ett tag till för mig. =) Skrev fel igår, RUL är imorgon. =) När har du RUL? 

    Låter jobbigt med dina smärtor. Har du pratat med någon om det?

    Jag mår inget vidare. Mår fortfarande väldigt illa. Och så matt i kroppen. Jobbar 25% nu. Får ta tabletter varje dag. 

    KramÅh grattis. =)

    Ja man kommer ju köpa sig bankrutt på söta klänningar och hårgrejer och liknande. =)


    Man kan ju hoppas att det var det :D nja det är ganska jobbigt.. iallafall när jag får ont i ryggen. Igår var jag helt slut när jag fått en städning å så på schemat. Somnade utmattad kl 19 igår.. idag hade jag ett ganska lugnt schema men fick ändå ont i ryggen så får se hur det ska gå :/ sjukgymnast imorgon iallafall.

    Gud vad jobbigt att ditt illamående fortsätter! :/ Kan inte va roligt alls. Kan du få i dig mat å så? Hjälper tabletter nånting? Hoppas du mår bättre snart!

    Aha haha det är nog vanligt med alla typer av mardrömmar :D men det e ju inte så kul! :o lycka till på RUL imorgon :)
  • Ellencassandra

    Hej på er! Nyss varit hos sjukgymnasten. Oj va duktig hon var. Hon har arbetat med min rygg vilket var både skönt å gjorde ont. Är så stel å massa ömma punkter över hela ryggen. Fått övningar att göra hemma och hon sa att jag efter jul å nyår bör gå ner i arbetstid. Så ska boka in ett besök hos läkaren sen. Känner själv att kroppen inte orkar. Får så ont i ryggen i slutet av dagen å också ont i rumpan som strålar ner mot låren. Ska även gå på vatten gympa sen :) hur mår ni i era ryggar å ben?

  • Ellencassandra
    Mjbo skrev 2018-12-12 13:26:32 följande:

    Skönt de lät att få lite stöd och hjälp! 

    Min rygg och rumpa mår bra, jag har lite samma problem men åt andra hållet... Har ett stillasittande jobb så när ja suttit för länge på kontorsstolen får ja ont i fogarna och de strålar lite neråt. Men jag har ett skrivbord som man kan höja så man kan stå, så det går rätt bra :)

    Angående vattengympan, jag va och simmade tidigare idag, och OJ så skönt de va! rekommenderar verkligen det till alla med lite känningar i fogarna. Inga slitningar eller ont nånstans under tiden.. Super bra! :) 

    Vecka 17 imorgon, inga känningar av bebisen än trotts att ja inte är förstföderska, lite nervös blir man ju såklart.. vart man än läser så står de att omföderskor ska känna det i vecka 16, men men..


    Men va skönt att det är någorlunda bra :) jo det är nog bra att röra på sig också! Kan nog gå åt båda hållen. Vill ju absolut inte bli helt sjukskriven för då skulle jsg nog bara ligga å slappa hela tiden. Men att kanske få gå 50% iallafall. Vet du om sgi eller vad det heter påverkas om man är deltidssjukskriven?

    Vad kul att du tyckte det var bra :D känner mig taggad att testa vattengympa :) varmt å skönt ;)

    Förstår att du blir nervös över det men tror absolut inte det är någon fara. Alla känner ju olika å tror inte det är ett måste att känna i just vecka 16. Det beror ju på hur t ex moderkakan ligger osv. Du kommer nog känna snart! :)
  • Ellencassandra

    Hej på er :) jo det har varit ganska tyst här nu ett tag. Men det händer väl inte så mycket som nån skrev! Tiden går fort men ändå känns det som en evighet till RUL. Ska dit den 7 januari. Längtar.

    Ryggproblemen fortsätter å jag träffar sjukgymnasten regelbundet. Hon var ju rätt snabb med att säga att efter nyår bör jag gå ner i tid. Var lite tveksam men börjar bli så irriterad å besviken på mitt jobb. De vet om att jag har ont men egentligen bryr de sig inte så värst. Igår la dom två städningar på raken å tvätttid på det. Idag har dom nästan tagit bort all gångtid mellan pensionärerna (jobbar ju inom hemtjänst) så just nu känner jag bara ja men då går jag ner i tid eller blir sjukskriven. Det verkar som att det är det dom vill när de håller på såhär. Ursäkta gnället men behöver skriva av mig lite xD magen växer på å ser nog ut att vara i v25 å inte i v17 som jag är xD men jag klagar inte. Det är just nu det enda tecknet som får mig att förstå art jag e gravid :P hpppas få känna rörelser snart.

    Som Inalina skrev så känner jag lite liknande. Iallafall med amning offentligt. Men tycker iallafall det är skönt att man får bebis på sommaren. Känns som amningen kommer bli betydligt lättare. Bara sätta sig på en bänk i solen å amma :D tror man vänjer sig..

  • Ellencassandra
    jaktenpaflow skrev 2018-12-18 22:52:12 följande:

    Men vad illa av dem! Kan du inte få lite rekommendationer av din läkare hur de ska lägga upp passet? Ska du ansöka om gravidpenning? Ja så mysigt med vår och sommarbebisar! När har du BF?:)


    Tyvärr så vet jag sen innan att de inte bryr sig så mycket om man är gravid. Antingen jobbar man å gör allt som ingår, eller så stannar man hemma. Nu har jag snälla kollegor som tur va som är hjälpsamma. Men vill inte heller lägga allt på dom. Jag kommer absolut ansöka om graviditetspenning :P hur är ditt jobb? Kan du jobba längre eller kommer du söka graviditetspenning? :)

    Jag har BF den 2 juni :) du måste ha i slutet av april/början av maj nånting va? :)
  • Ellencassandra
    S91 skrev 2018-12-19 12:09:02 följande:

    Hej alla!

    Nu vågar jag nog kanske mig in i tråden efter att ha läst på avstånd ett tag.

    Är 27 år (sambo 28) gjorde min första ivf-behandling i februari. Har gjort tre FET i stimulerad cykel efter det varav det sista lyckats efter trippel dos Letrozole.

    Idag fick vi se en liten groda med tickande hjärta i V 7+3. Har inte vågat hoppats innan detta och hoppas jag får glädjas lite nu. Är dock fortfarande väldigt orolig för missfall..

    De flesta har ju gått längre här inne men jag känner igen många av er. Grattis till er alla :)


    Hej och välkommen å framförallt stort grattis :)

    Förstår din oro. Vi alla har varit där! Å man slutar ju inte direkt å oroa sig men det blir bättre iallafall :)

    Minns också att det var läskigt att börja skriva i gravid gruppen istället. Tänkte typ att nu får jag missfall bara för att jag ens skriver här.

    Men så skönt att ni fått se ett litet tickande hjärta :) hur mår du annars? Illamående å så?
  • Ellencassandra
    S91 skrev 2018-12-20 11:15:26 följande:

    Tack så mycket, jag hoppas så att det får gå vägen.

    Jag har nog alla symtom man kan ha. Konstant illamående som är värst på morgonen så då kräks jag en del. Måtta illa sen vecka 5 men blivit värre sista veckan. Fungerar inte med seaband och inte med postafen. Ömma bröst som vuxit lite, trött som jag vet inte vad. Det är skönt att ha symtom men illamåendet hade gärna fått vara mer beskedligt. Har svårt att jobba dagturer (sjuksköterska på barnavdelning), vill inte att alla ska få veta hur jag mår och varför vilket gjort att jag helt enkelt fått gå hem eller som idag sjukskrivit mig.. vill egentligen inte vara hemma men jag vet inte hur jag ska göra? Kvällsturerna fungerar bättre.

    Vad hade/har du för symtom?

    Vilken vecka hade du kommit till nu? :)


    Usch då! Låter inge vidare. Förstår att det är jobbigt med jobbet då. Kan du få byta till kvällsturer? Kanske kan prata med din chef? Försök å ha nåt bredvid sängen på morgonen å äta innan du stiger upp, det hjälpte mig lite. Att äta ofta men små portioner.

    Jag hade också illamående från v 6 till v 13-14 ungefär. Var jättejobbigt men spydde inte iallafall vilket jag är så tacksam över :P annars har jag varit mest trött men sen blev allt bättre efter v 14 :) så nu har jag bara ont i ryggen. Är i slutet av v 17 nu :) går undan nu. Speciellt såhär vid juletider!
  • Ellencassandra
    S91 skrev 2018-12-20 17:38:21 följande:

    Har pratat med chefen och har ett stort stöd. Jag kan ju byta med kollegor och ska försöka med det så gott det går :) åh jag har provat men det vänder och kommer upp igen det där första på morgonen.. det går bättre när jag får sova till 8-9, äta kl 5 är ingen hit :( men jag hoppas det ändrar sig lite iaf och lugnar ner sig..

    Ont i ryggen är väl inte så bara, din stackare. Du jobbade k hemtjänst med va? Måste va tungt för dig :(

    Har du gjort kub?


    Vad skönt att du har bra stöd av din chef :) hoppas det löser sig för dig. Åh va synd att det inte funkade med lite morgon snacks! Ja det får vi hoppas på! Mitt illamående kom å gick å var olika från dag till dag så hoppas du kan få lite illamående fria dagar också :)

    Ja precis :/ jo det är tungt faktiskt.. så får se hur länge jag orkar jobba heltid! Är iaf ledig en del nu under jul å efter nyår så det är skönt :)

    Ja precis kub gjorde vi :) allt såg bra ut. Så nu väntas RUL om lite mer än två veckor. Längtar verkligen. Hoppas att lillen är frisk. Sen e jag ju nyfiken på kön också ;)
Svar på tråden Vi som blivit gravida efter IVF