Inlägg från: Ellencassandra |Visa alla inlägg
  • Ellencassandra

    Vi som blivit gravida efter IVF

    Kallamakka skrev 2018-12-23 12:00:45 följande:

    Hej gänget!

    Följt er på avstånd sedan mitt ma jag fick. Ser att tiden har sprungit iväg och att ni nu har kommit långt på vägen redan i era graviditeter! :)

    Jag har ju länge önskat att jag ska få återta en plats i ert gravida gäng, och idag kom det klara besked - att går allt som det ska så får vi en bebis i slutet av augusti istället för i maj! Är alltså gravid igen, och är försiktigt med glädjeyran denna gång men självklart glad! :)

    God Jul på er allesammans! :)


    Åh gud vad roligt attt höra!!! ett jul mirakel :D väldigt kul å ha dig tillbaka å hoppas att allt går vägen nu!! :) kram å god jul!
  • Ellencassandra

    Vill också passa på å säga god jul å gott nytt år till er :) tack för det här året å för ert stöd när man varit ett oroligt vrak osv. 2019 kommer nog bli vårt bästa år, eller hur? :D

  • Ellencassandra
    authentic skrev 2018-12-23 12:51:54 följande:

    Jag har precis börja skriva i denna gruppen men graviditetshormonerna får tårarna att spruta åt alla håll och kanter när jag läser ditt inlägg. Blir så rörd på något sätt.

    God jul och gott nytt år! <3


    Massa kramar! :) 2019 är vårt år så är det bara!!
  • Ellencassandra
    Mjbo skrev 2018-12-27 16:14:53 följande:

    Hur mår ni allihopa?

    Känner ni av graviditeten och magen mer och mer? Någon som känner tydliga tecken från barnet i magen? :)

    Jag har kännt lite sprattel då och då, börjar förstå nu att de är bebisen och inte tarmarna när de väl händer :) vecka 19 idag och rul om exakt en vecka, vi längtar så mycket! Ska få reda på kön och efter det börjar renovering av bebisens kommande rum. Ska bli så himla kul :)

    Hoppas ni har haft en bra jul och kunnat ta det lugnt och mysa med era familjer och vänner. God fortsättning till er allihopa!


    Hej :) jag mår bra. Julledigheten har varit så välbehövligt! Men jobba tyvärr igår och idag å direkt kom ryggvärken! Börjar också känna nåt smått i magen. Vet inte om jag inbillar mig men på kvällen natten när jag ligger på rygg så känner jag små buffar typ :) spännande med RUL :) jag har några dagar efter dig! Den 7e. Längtar men samtidigt lite nervös att nåt ska va fel å så.

    Magen e fortsatt väldigt stor och får kommentarer jämt om jag inte väntar tvillingar! Börjar bli lite tröttsamt :P men men alla ser olika ut så är det :)

    Hur mår du annars?
  • Ellencassandra
    Mjbo skrev 2018-12-28 08:44:14 följande:

    Jag förstår, alltid ska de finnas nånting att kommentera på för de utomstående, att man inte bara kan låta en person va gravid i fred :p hoppas du kan ta kommentarerna med en nypa salt, förstår att det blir tröttsamt.

    Jag är fortfarande ledig och börjar inte fören den 9e januari igen, så himla skönt med långledigt.. välbehövligt.

    Måendet är inte på topp. Va på akuten här om dagen efter en natt med hemska sammandragningar och magvärk så ja trodde ja skulle avlida och att ungen skulle komma ut. Det var hemskt. Feber och högt crp konstaterades men inte mycket mer än så. Fick antibiotika för uvi men jag tror inte riktigt på det... Så jag är sängliggandes ännu en gång. Magen gör ont till och från förfarande.. ska vila och tar min medicin så får ju hoppas de går över. Det som va positivt var att livmodertappen inte har påverkats utan den är ca 4cm som den ska, och lilla i magen lever, fick se hjärtat slå på ett 2 sekunders ultraljud. Så det va skönt att allt va som de skulle där iallafall, huvudsaken.

    Hur mår du?? :)


    Nämen gud! Vilken otur du har :( måste varit hemskt. Vad bra att det kollades upp å att du e hemma å vilar ordentligt. Men tråkigt att du mår så dåligt igen.

    Tänkt på det där med livmodertapp. Ibland har man ju läst om de som fött för tidigt pga försvagad tapp. Är detta nåt de kollar upp? E ganska nojig med sånt att man ska föda för tidigt :P

    Hpppas du mår bättre snart!!

    Jag mår bra, inget å klaga på faktiskt. Eller ja ryggen men får se till å träna å så :)
  • Ellencassandra
    Mjbo skrev 2018-12-28 09:55:07 följande:

    tror inte att det är nått dom kollar på rutin då man inte vill vara där och "resta" tappen i onödan.. Men vid tillfällen som dessa att man mår kraftiga sammandragningar och sånt kollar dom ju den så den inte blivit påverkad av det. Förstår att du är orolig, finns så mycket man är orolig för hela tiden... tyvärr... Och jag tror tyvärr inte vården förstår hur eller varför man känner som man gör, iallafall inte vanliga vården.

    Tack för dina tankar :) Jag ska se till att vila ordentligt, det som är svårt för mig är att det känns inte när jag ligger still, så då tycker jag att jag är pigg och mår bra, och så börjar jag köra igång en storstädning, flänger runt och uträttar ärenden  eller gå ut på promenad, så får jag jätte ont igen. Typiskt...... Men jag ska verkligen försöka hålla mig lugn nu när jag är ledig och faktiskt KAN. Går igenom netflix flitigt ;)

    Är du ledig nyår eller jobbar du? :) Har du börjat med simningen? i sådant fall, hur tycker du det funkar? och hur ofta kör du? :) 

    Inga problem med foglossning ännu? :)


    Aha okej jag förstår :) jo just när man varit i den här ivf karusellen och är väldigt van vid bakslag så kan man inte riktigt tro att allt ska gå bra hela vägen. Men försöker tänka positivt!

    Haha åh kan tänka mig det! Du får försöka tvinga dig att ta det lugnt även om allt känns bra xD men förstår att det e svårt ;) skönt att du inte har ont hela tiden iallafall. Blir du sjukskriven efter den 9e Jan? Eller ska ni avvakta å se kanske. Hopps du blir bättre snart.

    Jag är ledig fyra dagar nu :) så det känns skönt. Sen veckan därpå är jag ledig tre dagar också. så härligt :)

    Nej jag har inte börjat än. Min sjukgymnast skulle maila mig schemat men hon har glömt det. Ska iallafall börja efter nyår nångång. :) ska berätta då hur det är :D

    Nä har lite ont ibland i skinkorna å kan stråla lite vid ljumskarna typ, men annars är det lugnt. Det är övre ryggen jag har problem med. Sen innan graviditeten men har förvärrats nu tyvärr..
  • Ellencassandra
    S91 skrev 2018-12-28 18:35:16 följande:

    Hej alla!

    Hoppas ni mår bra.

    Jag måste fråga.. är det någon här som illamåendet har avtagit för redan i vecka 9?

    Har ju mått jätteilla och kräkts fram till i förrgår men nu är det som om någon skruvat ner det rejält. Mår fortfarande lite illa men inte alls som innan. Har kvar mina andra gravtecken och ingen blödning..

    Är orolig för MA såklart men jag vet att det kan se så olika ut.. går in i vecka 10 på söndag.

    Hoppas någon kan lugna

    Kram


    Vi i gruppen hade mycket oro kring illamående som försvann. Just dom veckorna. Jag hade till och med bruna flytningar och illamåendet försvann men allt var bra. Mitt illamående kunde försvinna en till två dagar för å sen komma tillbaka i full styrka :P så tror absolut du kan va lugn :) du har en bättre dag idag bara! ;) men förstår absolut din oro. Men hoppas jag kunde lugna lite :)
  • Ellencassandra

    Åh, idag förstod jag för första gången att det är rörelser jag känt sen nån vecka tillbaka. Fick nämligen se utanpå idag. Naveln åker in och ut som små vågor, å är som vågor lite varstans när den rör sig. Helt fantastisk känsla och jag kan inte förstå att det äntligen händer efter så lång tid av kämpande. På nåt sätt är det först nu det känns verkligt.

  • Ellencassandra
    gammelpysen skrev 2018-12-29 19:06:40 följande:

    Åååh! Förstår känslan så väl. I morse låg jag till och med och grät för jag är så lycklig av att äntligen vara gravid. Även maken får tårar i ögonen emellanåt. Helt sjukt vad vi längtat efter detta.


    Åh det förstår jag! Jag grät också igår. När jag såg rörelserna så kom alla känslor på en gång. Började tänka på hela ivf resan å hur jobbigt det har varit men att jag nu är här.

    Åh :) så fint. Kan din man känna på magen å känna sparkar? :)
  • Ellencassandra
    jaktenpaflow skrev 2018-12-30 01:20:05 följande:

    Underbart!:) ser så roligt ut nör magen och naveln rör sig men är verkligen bösta känslan! Vilken v är du i nu?


    Ja det såg så konstigt ut men underbart :D

    Imorgon går jag in i v 19 :) vilken v e du i nu?
Svar på tråden Vi som blivit gravida efter IVF