• jaktenpaflow

    Vi som blivit gravida efter IVF

    Hejsan!

    Skapar en tråd för alla oss som fick kämpa ett tag för att få ett plus på stickan, oavsett om det är genom IVF eller på naturlig väg. Vill gärna dela resan som gravid med andra som har varit i liknande situation. Spelar inte heller någon roll när BF är:)

    Har försökt med ett syskon i ett och ett halvt år och blev gravid nu i augusti och BF 22 april!

    Välkomna!

  • Svar på tråden Vi som blivit gravida efter IVF
  • jaktenpaflow
    Ellencassandra skrev 2019-01-01 09:14:39 följande:

    Men verkligen! Tiden har verkligen svischat förbi :)

    Wow v25! Härligt :D nu när jag varit ledig har ryggen känts bättre. Men känner av i ljumskar å rumpan ganska mycket nu. Ska till sjukgymnasten igen nästa vecka! Ska även då på sån där information för förstföderskor :)

    Hur mår du själv i kroppen? :)


    Jag mår lite som du, ont i ljumskar, benet däremellan och ryggen. Även börjat få ont under fötterna och de känns svullna. Som att mitt fotvalv håller på att försvinna! Måste också gå till en sjukgymnast och eventuellt en ortoped! Vad gjorde ni hos sjukgymnasten? Var det bra?
  • jaktenpaflow
    Kallamakka skrev 2019-01-02 09:10:53 följande:

    God fortsättning allihop! :)

    Fick en tid för ultraljud, det blir den 17 januari. Kommer då att vara i vecka 9+1 om man utgår från app/sista mens.

    Lite senare än sist, då var vi inne vecka 7 nånting tror jag. Men förhoppningsvis får vi se en frisk och levande liten krabat då! Bara börja räkna ner dagarna. :)


    Detsamma till dig!:) Vaf spännande med ultraljud! Hur känner du att tiden går? Snabbt eller långsamt? Hur mår du nu?
  • jaktenpaflow
    Ellencassandra skrev 2019-01-02 12:27:18 följande:

    Vill bara tipsa er om att titta på Kenza zoutiens video på youtube. De har gått igenom ivf osv och jag tycker det är så bra när offentliga pratar om sånt här. Folk behöver bli upplysta. Jag satt i tvättstugan och grät igenom hela videon för man känner igen sig i allt. Har liksom förträngt den delen nu på senaste tiden men nu kom alla känslor tillbaka och jag är ganska förstörd. Men det var så fint också. Vi är jäkla superheroes. Super morsor kommer vi bli också. Kram på er.


    Åh tack för intressant tips ska kolla på det:) Håller verkligen med om att vi är superheroes och supermorsor! Tänk vad stärkta vi blir av vår resa även om den är tuff! Kram på dig
  • jaktenpaflow
    Mjbo skrev 2019-01-02 15:24:24 följande:

    Den ska jag defnitivt kolla på. Så viktigt at detta lyfts. Det är sånt hyshande om ivf och barnlöshet över huvud taget.. jag själv håller tyst om det med, så egentligen ska man inte uttala sig kanske, men jag beundrar folk som gör detta öppet. Inte berättar efteråt när man väl lyckats utan berättar när man är mitt i allting. det är jävligt starkt gjort.

    Håller med, vi är superheroes!!

    Imorgon är det äntligen dags för rul!! Då himla nervös, inte kännt av bebisen på ca en vecka så man är ju nojig. Men ja vet att de kan dröja mellan gångerna man känner när de är så tidigt, så jag försöker intala mig det. Men man kan inte låta bli att bli nervös ändå. Vecka 20 imorgon oxå. Sjukt !

    Stor kram!


    Så kul med RUL imorgon!! Kommer gå super!! Jag kände inte heller så regelbundet innan RUL och mörker fortfarande att bebisen i magen ibland åker bak väldigt mycket mot ryggraden och då känner jag nästan ingenting! Håll oss uppdaterade imorgon och skicka gärna en bild:)
  • jaktenpaflow
    nuaerdetmintur skrev 2019-01-02 18:39:54 följande:

    God fortsättning allihopa :)

    Idag fick vi äntligen tid för RUL, 24e Januari, kommer då vara i v18+6, har inte sett pärlan sedan VUL 12/11 v8+3 och jag längtar så mycket! Jag har mått bra hela tiden, lyckos mig? Men jag är så orolig, känner dock till och från en mindre växtvärk och tyckte mig idag känna ett litet fladder, men man vet ju såklart inte, det är det som gör mig orolig, men jag har inte blött något eller så, så jag får lugna mig med det. Jag såg kenzas video precis och hon är så otroligt stark som berättar om allt detta som offentlig person, tusen tummar uppför henne! Ps jag grät också igenom hela videon ! Kram på er alla!


    Detsamma till dig:) Kul med RUL snart! Ni gjorde inte kub eller liknande? Tycker inte du ska oroa dig som sagt du har inte blött eller något så allt är nog super där inne! Skönt att du mår så bra, bara att njuta av det:)) Tycker du tiden går fort eller långsamt? Börjat vänja dig vid tanken at du faktiskt är gravid?
  • jaktenpaflow

    Måste bara fråga alla hur ni mår hormonellt? Känner ni några upp och nedgångar? Jag känner mig till och från som ett psykfall som ör superkänslig och känner mig typ ensam och övergiven. Vill konstant få bekräftelse och bli daltad med(hehe)! Har även fått ett sjukt kontrollbehov och ?nesting känsla?. Att jag måste göra om saker hemma och få allt perfekt. Allt från väggfärg till gardiner till nytt lekrum och tvättstuga, filtar. Ja ni hör ju, det är ju inte normalt! Blir typ så uppstressad att jag inte kan sova och får kort stubin... Någon annan som känner igen sig lite eller kan tala vett i mig?

  • Mjbo
    jaktenpaflow skrev 2019-01-02 21:42:11 följande:

    Så kul med RUL imorgon!! Kommer gå super!! Jag kände inte heller så regelbundet innan RUL och mörker fortfarande att bebisen i magen ibland åker bak väldigt mycket mot ryggraden och då känner jag nästan ingenting! Håll oss uppdaterade imorgon och skicka gärna en bild:)


    Ja de ska bli så kul :) som man hsr längtat efter denna dagen som man kände va sååå långt bort, men nu är den äntligen här :)

    Ja de är väl som alla skriver och säger helt normalt att känna det oregelbundet så här pass tidigt, men man blir ju ändå nojig. Tror aldrig man kommer sluta oroa sig....

    Självklart, jag uppdaterar er imorgon! :)
  • Kallamakka
    authentic skrev 2019-01-02 20:36:13 följande:

    Jag har också börjat bli lite rädd nu när veckorna andå tickar på. Sist vi blev gravida så slutade det med MA i slutet av vecka 14, fostret hade förmodligen dött i v.10 redan.

    Den gången hade jag inga direkta gravid-känningar alls förutom att lite ömma bröst och att jag inte gillade min mans parfym.

    Den här gången så är jag väldigt illamående hela tiden(spyr dock inte), trött som bara den, avsmak på kaffe som jag annars älskar och nu sedan två dagar så har jag fått ont i svanken, höger höft och så strålar det ner som väldigt smärtsamma blixtar på insidan av låret då och då. Kan väl inte vara möjligt att få foglossning såhär tidigt som 8+0?

    Tittade även jag på Kenzas video och blev väldigt känslosam och rörd av hennes berättelse. Så otroligt starkt av henne att gå ut så öppet med deras resa. Hos oss är det ingen förutom jag och min man som vet.


    Dåliga erfarenheter har en tendens att ta över i sånna här sammanhang, i alla fall jag blir reserverad och analytisk.

    Att känna massor låter i alla fall positivt, även om det inte alltid är så skönt hehe! :)
  • Kallamakka
    jaktenpaflow skrev 2019-01-02 21:36:03 följande:

    Detsamma till dig!:) Vaf spännande med ultraljud! Hur känner du att tiden går? Snabbt eller långsamt? Hur mår du nu?


    Är förvånad över att tiden går rätt fort :) kanske är det för att man inte har nåt att googla på, eftersom man läst allt redan kring veckorna, så man får snällt dryga ut tiden med annat :)

    Jag mår bra. Och det är skrämmande. Vill gärna känna nåt som tyder på graviditet istället, min hypotyreos kom tillbaka denna graviditet, med råge(alldeles för högt värde)- så ska börja medicinera mot det igen, sköldkörteln ger sina symtom som blir svåra att avgöra om det är den eller graviditet som känns.. ska bli skönt att börja jobba igen så man får tankar på annat fram till ultraljudet.
  • Inalina
    Mjbo skrev 2019-01-02 17:18:37 följande:
    Har oxå läst det, så jag försöker att tänka att de är helt normalt. Men Men.. imorgon får vi se va de är för kön oxå, ska efter ultraljudet tillsammans åka och köpa de första klädesplaggen! Längtar så! :D

    Hehe va sa pensionären då?! Blev lite paff kanske?! :)
    Heeej!! Å gott nytt år på er alla här inne :) Spännande med RUL idag - jag ska på mitt vid kl 14!! Kul att ni får reda på könet nu! Låter ju som en toppenidé att köpa lite kläder när ni vet senare idag då :) vi har fortfarande inte köpt något - blev sugen på att köpa fina baby-uggs häromdagen men eftersom bebisen kommer på sommaren kan det kanske bli lite fel som första grej haha =)

    Mår du bra? Har själv vart i väg på golfsemester nu i 8 dagar och gått otroligt mkt så fått ont i ena höften - annars känns allt bra och magen är inte särskilt stor även om det åtminstone syns att man är gravid nu äntligen! 
    Åh hör av dig efter rul!!!
    Kram
Svar på tråden Vi som blivit gravida efter IVF