• jaktenpaflow

    Vi som blivit gravida efter IVF

    Hejsan!

    Skapar en tråd för alla oss som fick kämpa ett tag för att få ett plus på stickan, oavsett om det är genom IVF eller på naturlig väg. Vill gärna dela resan som gravid med andra som har varit i liknande situation. Spelar inte heller någon roll när BF är:)

    Har försökt med ett syskon i ett och ett halvt år och blev gravid nu i augusti och BF 22 april!

    Välkomna!

  • Svar på tråden Vi som blivit gravida efter IVF
  • jaktenpaflow
    LillaAw skrev 2019-01-04 21:53:30 följande:

    Igår var vi på RUL och fick se vår flicka. Allt var bra och hon växte som beräknat :) moderkaka i bakvägg så det är nog därför jag känner så tydliga sparkar. Man ser också sparkarna på utsidan vilket är lite roligt. Vi funderar på att göra ett 3D ultraljud om några veckor.

    Barnmorskan som gjorde vårt RUL var ganska otrevlig och körde runt med ultraljudet på magen snabbt så vi knappt hann se. Ville knappt svara på mina frågor heller så det var inte den trevliga upplevelsen som vi hade sett fram emot så länge. Är lite besviken faktiskt. Man hade längtat så. Först skulle vi inte ens få med några bilder så jag fick be om det. Någon som tänkte göra 3D ul eller gjort det? :)


    Men vad trist! Inte alls ok bemötande. Gjorde ni på samma ställe som BM är på? Vad häftigt att ha i bakvägg! Skulle också vilja vara med om det.. Vi är sugna på 3D och 4D. Där man får rörliga bilder och ljud:)
  • jaktenpaflow
    Inalina skrev 2019-01-05 15:03:55 följande:

    Vi gillar svenska lite äldre namn men som ändå funkar internationellt.. tycker dock killnamn är mkt lättare nu när man ska få en flicka givetvis ;) sen föredrar jag namn där smeknamnet också blir fint, dvs ska det vara ett långt namn får det finnas naturliga smeknamn som också funkar :) men själv föredrar jag nog kortare namn av just anlendingen till fula smeknamn haha!

    jag gillade namnen du hade på listan, Oliver och Benjamin gillar jag - framförallt för att Benji blir ett fint smeknamn haha!  Jag gillar tanken på Leonora trots att det är 'långt' då Leo är ett fint smeknamn enligt mig. Tar hemskt gärna emot alla tips!!!


    Varför ör det alltid så att det ör svårare att hitta namn till könet på barnet i magen? Leonora är Supergulligt! Min man tänker som du helst korta namn då han inte gillar smeknamn eller en riktigt fin förkortning:) Vet inte om de är så svenska och gamla men andra fina namn är

    Maja/Maya

    Ellie

    Freja

    Ja älskar Benjamin, det är favoriten tillsammans med Maximilian..
  • Mjbo
    jaktenpaflow skrev 2019-01-05 21:39:15 följande:

    Men åh så kul haha gillade alla dem namnen men min kusin fick en son som döptes till Kevin, kian heter min mans kusin och Collin är min systers favoritnamn! Haha så vi har väldigt lika smak med namn!

    Jag håller verkligen med dig! Håller också på för fullt att inreda men dock ett lekrum till min dotter. Får utlopp för mina bygga bo känslor! Målade om väggar, möbler beställde lektält mm. Kollar nu på lampor och wallstickers men faller självklart för det dyraste... några tips? Vi kommer nog samsova eventuellt försöka med en sido baby crib till lillen och dottern sover o egen säng i vårt rum. Har inte hjärta att flytta på henne:o Får se om hon blir störd av lillen då får vi arrangera om det lite. Hon har ett eget sovrum som numera är ett avlastning och förrådsrum haha

    Helt sjukt att vi ens kan prata och planera sånt här? Lite roligare än vilken sprutdag man är på och när äggplock sker:)


    Oj haha ja då är de lite svårare om de flesta är upptagna:D säger till om de dyker upp nå mer i huvudet;)

    Ja samsova antar jag att vi med kommer göra i början, men göri ordning rummet nu innan ändå:)

    Jag tycker de har mycket fint på lekmer nu. Och hm har faktiskt oxå fått in mycket fint till barnrum.

    Hur gammal är din dotter? :) min dotter är 8år, hennes rum totalrenoverade vi i somras.. men dottern är så stor att hon har ju i princip fått välja helt själv hur de ska se ut där, så de va bara att lyda order och fixa ;)
  • Ellencassandra
    mammsen79 skrev 2019-01-06 20:38:15 följande:

    Ni som måttilla i början av graviditeten när slutade ni måilla?


    Vecka 14 började mitt illamående försvinna. Hur mår du? Har du mycket illamående?
  • mammsen79
    Ellencassandra skrev 2019-01-07 05:22:56 följande:

    Vecka 14 började mitt illamående försvinna. Hur mår du? Har du mycket illamående?


    Det är verkligen till o från o det började tidigt. Redan 6 dagar efter insättning. När jag äter går det över men så kan det komma smygandes därefter.
  • Inalina
    Mjbo skrev 2019-01-05 15:48:01 följande:
    Aha okej, synd att de inte va vänner du hade i närheten, de är ju drömmen att va mammaledig samtidigt som sina vänner och kunna hänga med varan hela dagarna :D

    När ska du göra sockerbelastningen då? :) någon mer tid inbokad hos bm?

    Vi har tid på måndag hos vår barnmorska, ska bli intressant och se vad hon har att säga då :)

    Jaa angående Ikea så har dom faktiskt mycket fina barnmöbler! Jag ska personligen ha både deras spjälsäng och skötbord. Inte köpt möbler alls än dock då vi ska renovera rummet först, de jag beställt är småsaker som man kan gömma undran i garaget sålänge, men nå srora möbler vill ja inte handla fören rummet är klart med tapeter och golv oså :)

    Har ni hittat någon smidig lösning för skötbord i badrummet som du pratade om förut? :)
    sockerbehandling är om en månad - 6 feb. men innan dess - den 31 jan har jag nästa gyn-besök när vi får se lillan igen :) ser alltid fram emot det! tar alltid stick i fingret och lämnar urinprov och mäter blodtryck på undersökingarna - gör du också det?

    jag har inte kommit så långt ang möbler/vagn etc ännu. ska se om IKEA har något bra skötbord på jul - som jag kan tråckla in i badrummet Glad

    ska ni gå på någon kurs nu innan bebisen eller gör man bara det med första barnet? jag håller på att kolla upp lite kurser här nu och tror att det kan vara välbehövlgt. har ju heller inga föräldrar här som kan 'hjälpa' till i början, och vill ju gärna ha lite koll själv också Flört
  • Inalina
    jaktenpaflow skrev 2019-01-05 21:52:13 följande:
    Varför ör det alltid så att det ör svårare att hitta namn till könet på barnet i magen? Leonora är Supergulligt! Min man tänker som du helst korta namn då han inte gillar smeknamn eller en riktigt fin förkortning:) Vet inte om de är så svenska och gamla men andra fina namn är

    Maja/Maya

    Ellie

    Freja

    Ja älskar Benjamin, det är favoriten tillsammans med Maximilian..
    Ja men det finns fina långa namn - jag gillar Zachary - för då blir det Zack som smeknamn - älskar detHjärta  även Elliott tycker jag är fint - då tror jag man kanske slipper smeknamn men vem vet haha!

    tack för fina tips! Min man är lite svår dock med namn som han tycker 'låter som smeknamn' från början. Typ Ellie, Ella, Li, etc. och jag tycker givetvis att de är jättefina! sen tänker vissa på att barnet själv ska kunna uttala sitt namn tidigt och det är ju väldigt svårt med vissa namn har jag förstått.. men där vet jag inte vilka som är svårare än andra...

    känner inte att jag kommer nånvart med namn-letandet - har 2 namn varav ett är Leonora men skulle ju vara rolitgt att ha 10 namn som båda gillar!!
  • Inalina
    mammsen79 skrev 2019-01-06 20:38:15 följande:

    Ni som måttilla i början av graviditeten när slutade ni måilla?


    Jag mådde jättedåligt generellt med både illamående, sjukdomskänsla, trötthet och håglöshet mellan v 7-12 - sen vände det och jag blev mig själv igen - helt otroligt - är fortfarande sjukt tacksam att det vände!!
    Det är ju såklart värt det men det är svårt att tänka så när man inte kan resa sig ur sängen...Skäms jag hade svårt att vara glad över graviditeten de veckorna TROTS att man kämpat så många år..
  • Inalina

    Förresten någon som hört från anina på länge?

    jag kan ha missat grejer i tråden under jul o nyår - hoppas hon mår mycket bättre nu!!!Hjärta

Svar på tråden Vi som blivit gravida efter IVF