Inlägg från: Mjbo |Visa alla inlägg
  • Mjbo

    Vi som blivit gravida efter IVF

    Inalina skrev 2018-10-26 10:19:41 följande:
    trevlig helg själv och bra att ni håller er sysselsatta!! =)

    kom ihåg att hormonerna gör att man blir en helt annan person och ett nervvrak istället för vanliga lugna jaget - men klart du ska gå och kolla när du känner dig orolig. 

    min svärmor sa också en klok sak - att oro för sig själv och andra blir mycket starkare i en graviditet (mkt pga hormoner) så försök hålla dig borta från energitjuvar eller folk utan positiv energi för de kan få dig att känna dig låg och nere också. Jag har själv fått en del tråkiga besked de senaste dagarna ang folk i min närhet och jag som vanligtvis inte tar åt mig eller kan fortsätta fokusera på mitt - känner mig helt handfallen och jätteledsen för andras skull.
    en liten tanke till er alla här inne!

    KramHjärta
    Ja det är väl så, man är ju ett nervrak rakt igenom. Ändå när man har bra perioder tycker man att man är så lugn och cool med allting.. Men de kan vända fooort :P haha.. Men men. Jag ska försöka njuta och ha roligt denna helg ändå trotts oron som ligger i bakhuvudet. Vi får se på måndag helt enkelt :) 

    Tack för bra tips! Ska definitivt se till att hålla mig borta från energitjuvar. Det är inget man orkar med just nu. Ska omge mig av bra människor och familj.. Hoppas du med kan göra det <3
  • Mjbo
    Ettnamn4sep skrev 2018-10-26 11:23:58 följande:

    Hej allihop,

    Jag har läst en del om många som är hårda i magen. För mig har det snarare varit tvärtom de senaste 1-2 veckorna. Jag känner mig ganska dålig i magen och går in på toa ganska ofta. Är det någon annan som delar denna erfarenhet?


    Jag har tyvärr ingen erfarenhet av detta då det är åt andra hållet åt mig. men jag fick en tanke bara, det är inte så att du ätit massa fibrer och "lösande" mat i förebyggande syfte för att du hört/läst att vi och andra andra blivit förstoppade osv?? Bara en tanke! :) 
  • Mjbo
    Ellencassandra skrev 2018-10-26 09:41:55 följande:
    Tack detsamma! <3 skönt att du har fullt upp så du kanske kan få tankarna på annat. Bra att du fått tid så du kan lugna din oro.

    Jag ska bara vara hemma. Har sjukskrivit mig både igår och idag. Känner bara att jag inte orkar. Har hamnat i nån djup svacka. Vill bara ligga i sängen å har ingen matlust alls så har gått ner en del i vikt :/ hjälper inte att min kille är bortrest till på måndag. Hoppas jag ska må bättre snart.

    Ha en trevlig helg nu! Kram på er alla

    Hoppas att ditt mående blir bättre. det är inte kul att må så dåligt :/ 


    Se till att ha en riktigt bra serie att plöja igenom så är helgen räddad om du är ensam och i liggläge. Köp hem det du älskar att äta, och ät det med gott samvete heeela helgen, det är du värd! :) Stor kram till dig!

  • Mjbo
    Seb81 skrev 2018-10-26 13:19:37 följande:
    Samma här.... är inte alla trött längre och illamåendet förstan på dag 10+0.... kännt väldigt mycket där nere dock, men idag inte lika mycket... molvärk, blir hård om jag anstränger mog för mycket och i några dagar har det ilat ner i musen & ut på musbenet. Men annars känner jag knappt nått, förutom brösten som är ömma och gör as ont att sova på. Har oxå hört att det är spökveckorna nu! Hoppas det inte är någon fara med våra små <3
    Skönt att höra att det är någon mer än jag som tappar symtom :/ Läskigt är det, men vad jag läst ganska vanligt. Försöker intala mig själv det, men det är fruktansvärt oroande. Speciellt som jag när man tappar ALLA symptom. Jag har inte bara lite det eller lite det... Jag har noll symptom kvar. Men men.. Vi får se på måndag helt enkelt!
    Nu ska jag försöka njuta av helgen. Hoppas ni kan göra det med! kram!
  • Mjbo
    anina skrev 2018-10-27 12:11:22 följande:

    Trevlig helg på er allihopa. :)

    Jag ska bara ta det lugnt. Försöka ta nån promenad.

    Skönt att du fick en tid på måndag. Hoppas helgen blir bra trots oron.

    Kram


    Låter som en skön helg. Vila är bra.

    Själv är oron ännu högre. Va upp och kissa inatt och för första gången fick även jag som så många av er bruna flytningar på pappret... fortsätter idag med. Hade inte oroat mig så mycket om det bara var det eftersom det är så vanligt. Men i och med allting annat så blir det så himla oroligt :(

    Inga symptom kvar ALLS, känner mig verkligen inte alls gravid. Smärta och kramper i magen en vecka sedan. Och nu även bruna flytningar som inte ger sig.. jag känner och hör själv när jag säger det att det bådar inte gott. Känns så jävla pissigt rent ut sagt. När man ändå kommit såhär långt. Usch usch usch.... :(
  • Mjbo
    gammelpysen skrev 2018-10-28 14:08:43 följande:

    Ring och/eller åk in. Vilken vecka är du i nu? 10?

    Säkert inte någon fara men det är heller inte bra att oroa sig. Usch, jag önskar att vi som gjort ivf kunde få en liiiiten gräddfil vad gäller extra koll och förståelse... tog upp det på vårt inskrivningssamtal. Läser man om missfall står det alltid att man lätt blir gravid igen... öh, näää... i vårt fall är det återigen ett berg att bestiga...

    Hade jag varit i din sits hade jag kontaktar sjukvården. Även om det inte är något så är ju oron där.

    Kram och lycka till!


    Önskar oxå det. Men det krävs ju sååå mycket tid , psyke och ork, och även pengar i vissa fall..

    Jag har tid imorgon för ul kl 13.30. Ringde in i fredags pga mina smärtor i magen som går och kommer. Nu va de dock ett par dagar sedan jag kände några smärtor, snart en vecka..

    De bruna flygningarna har avtagit nu, och nu är det i vanlig färg igen, känns skönt, men oroande ändå såklart över hela situationen.

    Men som sagt har en tid imorgon kl 13.30 Så jag väntar till dess men börjar sakta men säkert intala mig själv att det kommer visa det värsta tyvärr. Jag har inte oddsen på min sida om man säger så :(
  • Mjbo
    Ellencassandra skrev 2018-10-28 16:20:54 följande:

    Hoppas hoppas att allt är som det ska <3 förstår verkligen din oro. Då går tiden långsamt också. Men skönt att du får komma in imorgon. Oavsett resultat så vill man ju bara veta.

    Mina bruna flytningar försvann igår eller nu e dom bara lite beige/gula typ.. men e rädd att dom ska komma tillbaka imorgon när jag börjar jobba igen. Men men.


    gammelpysen skrev 2018-10-28 14:36:04 följande:

    Ge inte upp hoppet. Även smärtor kunde ju vara vanligt. Det man skulle se upp med var starka smärtor.

    Håller tummarna för att det ser bra ut. Hör av dig i morgon och försök stressa ner i kväll.


    Tack fina ni <3 absolut, jag hör av mig imorron efter jag vart in. Stor kram till dess, och tack för att ni finns allihopa <3
  • Mjbo
    Sommarhopp skrev 2018-10-29 10:24:28 följande:

    Imorgon är det dags för mitt första vul den här graviditeten. Så nervös eftersom jag inte har några direkta symptom alls. Jag är hungrigare än vanligt och behöver kissa en gång på natten vilket jag aldrig gjort annars, men i övrigt känner jag mig väldigt ogravid. Håll tummarna att det finns ett hjärta som slår där inne och att den har rätt storlek.


    Håller tummarna för dig! Vilken vecka är du i ? :)
  • Mjbo
    Inalina skrev 2018-10-29 08:23:26 följande:
    Hej vännen, jag hoppas verkligen det går bra idag! jag vet att jag har sagt det innan men ta inte ut något i förskott - försök vara neutral så du inte går och bryter ihop totalt innan du faktiskt VET hur lilla pyret mår.

    Det är ju spökveckorna nu, och vi är många som haft bruna flytningar och mycket ont i magen där det gått bra - så jag tror och hoppas att så är fallet även för dig.

    Stor kramHjärta
    Tack snälla för dina tanka och dina ord. Så himla nervös. Förbereder mig på det värsta, men ändå inte. Jag vill bara spola fram tiden. Men snart så. Jag återkommer när jag har varit där.
    Hoppas du har haft en bra helg, och får en fantastisk måndag! 
  • Mjbo
    Seb81 skrev 2018-10-29 11:17:11 följande:

    Nu såg jag tiden! Håller allt som går!

    Vad är det för smärtor du har? Jag har haft ilinigar och hugg nu i vecka ca, till & från. Obehagligt faktiskt. Häromdagen nös jag så att det hände nått med ligamenten tror jag.... fick sjukt ont en stund efteråt. Huggen och ilningarna har varit borta någon dag men i dag kom de tillbaka....


    Ja, de som du beskriver känner jag oxå till och från, det är nog ligamenten som drar om ja förstått de rätt, så det är nog ingen fara.

    Nös i morse senast och kände samma. Eller när man vänder sig snabbt om i sängen kan de bli så för mig oxå :)

    De smärtorna jag hade för en vecka sen var riktigt intensiva, låg i fosterställning i sängen vaken nattetid och trodde jag skulle explodera. Så de va något annat, ingen aning om vad det var.

    Tack för tummarna! Jag hör av mig i gruppen när det är klart. Sååå nervös :(
Svar på tråden Vi som blivit gravida efter IVF