Inlägg från: Mjbo |Visa alla inlägg
  • Mjbo

    Vi som blivit gravida efter IVF

    anina skrev 2018-10-17 23:35:14 följande:
    Ska på inskrivning den 25 okt. Den 2 nov ska vi träffa läkaren. Vi har bett om att få göra nipt. Vet inte om jag har skrivit det innan men man får nipt i Blekinge om man är 32 eller äldre vid befruktningen. Det skiljer en månad från när vi gjorde insättningen, så vet inte om vi får det. Men ska iaf träffa läkaren och prata med henne då. Förhoppningsvis gör hon ett ultraljud också.

    Förlåt om jag upprepar nåt. Känns som gravidhjärnan redan satt in. Försökte spola med lampknappen häromdagen, haha.

    När har du nästa tid?

    Okej, just det, ja jag tror du skrev de förr men inte åt mig.. Men jag läste det iallafall.. Hoppas verkligen dom låter dig göra det ändå då med tanke på att det bara skiljer en månad, hade väl varit snopet annars... 
    Då håller jag tummarna att det blir ett ultraljud då igen, finns inget bättre än att se dom små liven på skärmen! <3 

    Vi har tid hos bm på tisdag :) inskrivningssamtal. Blir inget ul då dom ej har den utrustningen på orten jag bor, men vi ska väl dit och prata mest. ska bli kul :) 

  • Mjbo
    Inalina skrev 2018-10-18 12:15:36 följande:

    Vad härligt, ja det är i de stunderna man känner att det blir en bebis i slutändan ;) kram!!


    Ja jag hoppas verkligen det. Hade varit det nästa som någonsin kunnat hända oss <3

    Hur mår du idag? Håller illamåendet i sig eller har det släppt något?

    Mitt har släppt, inte känt av det alls på flera dagar, så himla skönt :)

    Hungern har oxå lugnat ner sig. Behöver inte tugga på nått jämt, skönt!!

    Har börja märkt att ja blivit lite trög i magen så har köpt hem kiwi, ska börja äta en om dagen som någon tipsade om ;) har du märkt något såndant eller har du klarat dig än? :)
  • Mjbo
    Inalina skrev 2018-10-18 17:04:41 följande:

    Önskar att min mående skulle blev bättre men det har eskalerat och i natt sov jag inte överhuvudtaget, så fort jag la mig på sidan började det bubbla i magen och var nära att kräkas. Helt förstörd idag och bara gråter och är som en zombie mest hela tiden. Fick i mig en postafen innan som gjorde att jag fick sova ett par timmar- underbart. Men har vart som en klubbad säl nu efter det.

    Försöker ta mig ur sängen för att gå till apoteket och hämta ut medicin från gyn- känns som att jag ska bestiga Mount Everest ungefär så inte så sugen men klarar inte en sömnlös natt till utan att bli tokig. (Sömnen är ju inte det värsta- men rädslan att kräkas..)

    Kiwi låter gott ska se om jag kan kila in på butiken för det med.. (Mt Everest OCH nåt mer jävla berg då...)

    jag får nog återkomma här i tråden när jag är lite gladare igen, orkar inte ens lyfta telefonen och var givetvis sjukskriven idag. Skyllde på magsjuka vilket hade känts lindrigare :/ inte alls sugen på mat längre o svärmors väldoftande middagar får det att vändas i magen. Stor kram


    Åh Jag lider med dig. Gud va jobbigt att må så himla dåligt :/ hoppas verkligen du får må bättre snart. Stor kram!
  • Mjbo
    Goingen skrev 2018-10-18 19:05:21 följande:

    Hej alla! Hoppas någon kan ge mig hopp...

    Har hela tiden legat i ne´derkant på allt- HCG, inget foster vid första VUL men nu idag 7+0 så var det ett tydligt tickande hjärta med hinnsäck och gulesäck.

    Dock kommer det ju återigen ett men...

    Han sa att fostret enbart var 3mm vilket är för litet för 7+0 och sa att jag inte kunde vara det. Men som sagt IVF är man rätt säker på tiden som jag förklarade. Han sa ändå att han var nöjd med vad han såg men att tiden inte stämde.

    Helt förvirrad så hörde jag med min mottagning livio i GBG under dagen och berättade om besöket.

    De säger att det inte är Jättelitet och att de inte ser någon anledning till oro. Ett tickande hjärta är alltid positivt och de bryr sig inte om mätning/storlek så tidigt- först i v12 man börjar mäta ordentligt isf.

    Så de ville inte kolla mig igen utan nu räknas jag som en vanlig gravid person som ska följa MVC.

    Inga blödningar men är så orolig då jag nu inte hittat en ända som haft så litet som mig där det gått bra...:(

    Har ni några erfarenheter av detta? Vill inte börja hoppas och tro på något som är dömt att inte lyckas från början...


    Stor kram till dig. Det är ju positivt att man denna gången såg något iallafall och ett tickande hjärta. Kan det ha varit en väldigt dålig ultraljuds apparat?? De sägs ju att de ska spela jätte stor roll så tidigt eftersom allt är så litet så de är så svårt att mäta osv.

    Kan du boka ett provat ul någon annanstans? För att då någon annan att titta? Det hade jag gjort om jag var du tror jag.

    Stort lycka till iallafall! Stor kram!
  • Mjbo
    Seb81 skrev 2018-10-18 19:53:17 följande:

    Hej alla kämpar!

    Läser att vissa mår bra & vissa väldigt dåligt! Hoppas verkligen att ni mår bättre snart!

    Tänkte kolla hur det är med era andra symtom? Om ni fått fler eller om det avtagit?

    Min bröst är som sagt stora som meloner, ömmar & är blå ådriga. Jag är hungrig konstant. Har fått en hormonrand från Venusberget till naveln.... redan? Aldrig fått så tidigt förut med mina andra barn! Har någon mer fått det?

    Har mått bättre v 9, gick in i v 10 i dag... idag har jag jag varit som jag var innan jag blev bättre i v 9... kväljningar vid mat, trött osv. Undrar om det kommer tillbaka? Hmmm....

    Annars når jag bra! Har fått en kula ovanför venusberget, haft det i 2v nu men den växer för varje dag.... känns skönt att se annat än en enormt gasig mage. Min mage är ju super stor verkligen, tarmmagen som jag kallar den. Så nu har jag en bebbe mage & en tarm mage hahah!

    Men jag vill bara se myran igen... vill veta att den lever!


    Hej! Vecka 8+1 här.. mina symptom har avtagit en del, mår inte illa längre, det är skönt :)

    Brösten är enorma, riktigt riktigt stora.. från att ha obefintliga bröst till att dom helt plötsligt exploderat, men gör inte ont längre, bara ömmar... Men inte så farligt :)

    Det som är mitt största "problem" är att jag är sjukligt trött. Så jobbigt. Spelar ingen roll hur mycket eller lite jag sover, känns som jag inte sovit på 1 vecka oavsett. Jobbet är outhärdligt, jäspar mig igen om hela dagarna.. såå jobbigt. Men men, det vänder förhoppningsvis så man blir människa igen ;)

    Sen har jag ett luktsinne som inte är av denna värld! Haha. Allt luktar illa. Men inte så ja kräks eller blir illamående.

    Det är väl mina känningar just nu.. förutom svullen mage och typ förstoppad.. Men de är väl småsaker;)
  • Mjbo
    Seb81 skrev 2018-10-18 22:19:47 följande:
    Ja men jag blev bättre i v 8+ jag med! Men idag fick jag bakslag, får se hur det är i morgon :) Vad skönt att du mår bättre :) förutom tröttheten... hemskt! De där jäsparna är hemska, folk tror ju att man aldrig sover haha. Hoppas det vänder för dig snart!

    Ja men gud, bajseriet är ju så svårt... är oxå trög i magen, inte förstoppad men oj... man får ju krysta! Dock kommer väl det följa hela grav.

    Men fan vad jag njuter nu! Jag är orolig men inte så panik orolig som jag varit.

    Hur känner du?

    Min bröst gör as ont, speciellt på nätterna. Kan inte sova på sidan nästan.

    Skönt att höra att du kan njuta! Jag är lite orolig jag med såklart, men kan ibland våga tänka en liiiiten liten sekund på att det kanske kommer en bebis i maj.. Men när jag tänker på det så blir jag rädd.. Så de är lite blandat.. 
    Såg ju lilla räkan senast i förrgår på ul och lyssna på hjärtljuden. Så underbart. ska nog boka in ett privat ul i vecka 12 tror jag.. innan man börjar säga till folk oså :) 


     


     

  • Mjbo

    Inatt vaknade jag av hemska smärtor i nedre delen av magen. Blev så himla rädd!! :( gick upp på toa och kissade och förberedde mig på det värsta, blod, när jag torkade mig.. men det var det inte.. Tog två Alvedon och la mig sen igen... Gör fortfarande liite molande ont Men inatt var det riktiga kramper. Hemskt va ont de gjorde.

    Någon som haft så??? Någon som vet vad det kan vara?! Så himla rädd nu :(

    Ja tänker att när livmodern växer så ska de inte göra såå ont. Så de måste ha vart nått annat? Eller?! :(

  • Mjbo
    Ellencassandra skrev 2018-10-20 09:40:10 följande:

    Det kan inte ha varit en sammandragning? Vet iof inte om det kan komma så tidigt men sökte lite på nätet nu å det var någon som fick det från v 10. Sen kan jag få lite ont en stund när jag vrider på mig i sängen. Som ett litet hugg. Det är tydligen också vanligt. Tror inte det ska vara nån fara. Och det kom ju inge blod. Har du ont nu eller har det gått över? Kram <3


    Nej alltså de här gjorde ju aaas ont. Och sammandragningar har ja svårt att tro ska komma redan i vecka 9. De känns lite väl tidigt, plus att de gjorde så ont så jag vaknade av det och låg i fosterställning typ :/

    Ingen aning om vad de var men jag ber till höger makter att allt är bra med lilla räkan i magen! :'( tänk att de aldrig kan få vara bra. Just när man börjar lugna ner sig lite och faktiskt vågar hoppas och tro litegrann, då kommer nått sånt här som slår tillbaka en till verkligheten om att de fortfarande är stor chans att de går åt skogen:(

    Kram <3
  • Mjbo
    Ellencassandra skrev 2018-10-20 10:13:03 följande:

    Såhär står det på en sida om vad som kan hända i vecka 9:

    ?Ett av symptomen som du kanske känner vid den här tiden är kramper och smärta i nedre delen av buken eller sidan. Detta beror sannolikt på att din livmoder växer. Var dock inte orolig om du inte känner av detta, eftersom det varierar från kvinna till kvinna. Om värkarna och kramperna åtföljs av blödningar bör du söka läkarvård omedelbart.

    Många gravida kvinnor upplever också smärta som börjar i sätesmuskulaturen och strålar ned i benen. Detta kan vara mycket smärtsamt och beror på att några nerver kommer i kläm och den bästa åtgärden är att försöka ligga ned på andra sidan för att lätta på trycket på nerverna?

    Det kan ju absolut vara din livmoder som växer ordentligt. Alla vi känner och får olika smärta. Som vid mens. Jag förstår absolut att du är orolig för det skulle jag nog också vara. Men eftersom det inte kommit nåt blod så tror jag inte det är någon fara. Det var säkert rejäl växtvärk. Den lilla växer ju i raketfart nu.

    Ja det är så irriterande när man väl börjar känna sig lugn så är det alltid något som ska förstöra ens inre ro! Inte rättvist. Man kommer väl vara ett nervvrak dessa 9 månader och det lär väl fortsätta när bebisen är ute :P

    Kram <3


    Tack snälla du för lugnande ord och info! Stor kram!!

    Jag hoppas verkligen det stämmer. Men känns ju lite lugnande iallafall, trotts att de känns obehagligt just eftersom de va så intensivt. Men jag får hoppas att detta stämmer ändå, det får lov att vara så helt enkelt :) tack snälla!
  • Mjbo
    anina skrev 2018-10-20 12:17:04 följande:

    Åh vännen. Jag ber också för dig.

    Som Ellencassandra skrev så kanske det är stark växtvärk. Det är bra att du inte blöder. Blir oron för stark så åk in till akuten så du får ett ultraljud. Tänker på dig.

    Jag hade brunt blod på pappret imorse igen.


    Tack snälla. Har inte kännt nå mer förutom molande värk, men de är ju helt normalt så de är ja inte orolig över. Men den intensiva jätte smärtan skrämde slag på mig :(

    Åh, jag hoppas att de slutar snabbt igen åt dig att de inte kommer nå mer. Kram!!
Svar på tråden Vi som blivit gravida efter IVF