Inlägg från: Mjbo |Visa alla inlägg
  • Mjbo

    Vi som blivit gravida efter IVF

    Sommarhopp skrev 2018-10-30 11:01:47 följande:

    Det gick bra!! Såg tydliga hjärtslag och mini var 8.8 mm stor. Perfekt storlek för v 6+6 Så lycklig och lättad!!


    Åååh va skönt!! Så himla kul. Stort grattis till så fina resultat!! Stor kram!
  • Mjbo
    Inalina skrev 2018-10-30 11:40:52 följande:

    va kul med bilden också! jag ska på ultraljud i morgon och för första gången tror jag mannen ska med.

    Gjorde ni ultraljud på magen denna gången? är lite tveksam till att ta med honom för ett VUL... så häftigt att det ser ut som en baby när den är så liten!


    Nej de blev ett vul denna gång med. Tror dom gör ul på magen från ca vecka 10 eller nått, iallafall här omkring, säkert olika beroende på vart man går/bor.

    Varför osäker på hans närvaro på vul?:)

    Va roligt att han ska med!! Kul för honom att äntligen få se.

    Va de inte på torsdag du skulle på kub? Eller minns jag fel?:) något annat ul denna gång eller är det kub?:)
  • Mjbo
    Inalina skrev 2018-10-30 13:31:36 följande:
    okok jag är i v 10+6 på torsdag (inte i morgon - hade blandat ihop dagarna..) jag ska göra NIPT och ultraljud då. tycker det känns roligare om mannen är med på vanligt ultraljud...men inte hela världen om de behöver göra vul såklart. bara babyn lever och mår bra!! 

    jag tror ju inget annat med tanke på att jag fortfarande mår riktigt dåligt - men kroppen kan säkert luras. i vanliga fall brukar jag kunna lägga mig på soffan här på jobbet - men denna veckan är chefen här (och jag har inte berättat nåt för honom) så då kan jag inte plötsligt ligga i soffan halva dagarna hehe. så får stå ut tills jag kommer hem och kan slänga mig i sängen istället. tycker lite synd om min man som får göra allt hemma och knappt får upp mig ur sängen att borsta tänderna på kvällarna. 

    Fick reda på att en kompis utomlands också är gravid men i v 13! så himla roligt!! så deras baby kommer 2 v före våran. de gick ut på facebook med ultraljudsbilden. Känner du någon mer som du vet är gravid och som du kommer kunna 'bonda' med under graviditeten? och ska ni göra något 'officiellt uttalande' om graviditeteten för bekanta som man inte har så mkt kontakt med? kram!! är så glad att allt gick bra för dig igårSolig

    Okej. Jag går in i vecka 11 imorgon, alltså 9+6 idag. 10+0 imorgon, vilket då betyder att du är 4 dagar före mig? Stämmer det? :) 


    Ok, jag förstår, det är ju bra (enligt mig) att må dåligt så man vet att hormonerna ökar som det ska och man faktiskt känner sig gravid, men jag förstår att det är jobbigt att behöva dölja allting när man mår så dåligt. Är det ingen annan som misstänkt något på jobbet eller sagt något? :) Min trötthet slog till igår igen, zombie idag igen.. somnade på soffan kl 20 igår.. Och idag lika trött trotts 11 timmars sömn, förstår inte hur de är möjligt :P haha.. Men, ja är så glad efter igår, så ja kan gärna va hur trött som helst ;) 


    min brors sambo är gravid oxå fick jag reda på samtidigt som jag berättade för honom, dom ligger ett par veckor efter oss, så de blir kusiner med bara ett par veckors mellanrum, så kul :) 


    Officiellt uttalande vet jag inte faktiskt..Antar att du menar sociala medier osv? Vi har inte pratat om det faktiskt. Det jag vet är att vi skall berätta för min man's syskon i vecka 12. Det har vi bestämt.. och sen har vi väl från då tänkt att folk inte behöver "vara tysta om det".. som man sagt hittills.. Så de lär väl spridas rätt fort då antar jag :P Hur ska ni göra?? :) kram!

  • Mjbo
    gammelpysen skrev 2018-10-30 14:32:01 följande:

    Vi berättade efter kub. Mina föräldrar fick veta tidigt, samt några nära vänner, men har fortfarande inte berättat för de flesta. Känns så overkligt och osäkert än.. väntar in sparkarna för att verkligen kunna slappna av. I aprilgruppen har de börjat sparkarna runt vecka 15 (gravvecka 16) så en liten vecka kvar för mig i så fall.


    är du förstföderska eller har du fler barn? tror det är lite tidigt att känna sparkar redan i vecka 15 - 16 med första barnet? Säkert jätte olika såklart.. Men de är mina funderingar iallafall :)

    Har inte heller berättat för en ända vän ännu.. Bara familjen. Tror det blir lite mer "öppet" efter vecka 12.

  • Mjbo
    gammelpysen skrev 2018-10-30 15:11:55 följande:
    Jag har en tonåring sedan tidigare, så även om det är länge sen hoppas jag att det spelar roll att jag är omföderska
    Okej, ja då gör det nog det. Ska inte spela någon roll om det var länge sedan eller ej tydligen vad jag förstått det som.. Kroppen vet och kommer ihåg, även om det va många år sedan va jag förstått.. :) 
  • Mjbo
    gammelpysen skrev 2018-10-30 19:00:28 följande:

    Hej alla!

    Ikväll är det min tur att vara deppig. Fick veta idag att en tjej i bekantskapskretsen (gymmet) ska ha barn samtidigt. Detta berättade hon när jag berättade att vi skulle ha barn. Hon kör fortfarande stenhårt och mår hur bra som helst och kommenterade mitt bortfall med att var och en gör vad som passar.

    Inte passar. Vad jag FÅR och vad som GÅR. Blev jätteledsen. Återigen känner man vilken jävla lång väg vi haft med alla våra 7 försök på två år, ett missfall, ett helvete med äggplocken och all oro för att något ska gå fel. Jag är oändligt tacksam för att vi lyckats och att det hittills ser bra ut, men kan inte låta bli att sörja för allt vi gått igenom och även drömmen man hade om en stor familj. Vi har gjort ivf pga manlig faktor och chanserna att vi skulle lyckas utan är noll. Jag hoppas ju givetvis på ett litet syskon om det går vägen nu men vet samtidigt att det kommer att kosta oss 40 papp, och tiden dessutom rinner ifrån oss eftersom jag redan är närmare 40 än 35. Allt har tagit sån jäkla tid, och under tiden vi kämpat har man sett andra bara kunna kläcka fram barn på löpande band. Samtidigt som man är tacksam kan man inte låta bli att känna en bitterhet och ilska över att det ens behövde bli ivf.. Vad var oddsen liksom... och detsamma vad gäller oron för missfall - var man än läser står det att man snabbt blir gravid igen och blablabla. Nej, inte vi. Händer något nu är det liksom kört. Hade det inte gått vägen nu hade jag nog kastat in handduken. Skulle något hända nu går jag under fullständigt.

    Usch, hoppas ni förstår. Känns så bra att veta att det finns fler som vet exakt vad man går igenom... ikväll är jag ledsen trots att jag köpt mina första mammakläder idag.. :'-(


    Åh kära du <3

    Jag vet exakt hur du känner och vad du går igenom för tankar. det är så orättvist allting.. Jag brukar känna ibland att jag önskar jag fick en ny kropp (barnlösheten beror på mig).. allt känns så hopplöst i min kropp på nått vis, så brukar jag känna. Men, nu är jag gravid och försöker verkligen vara lycklig i nuet, även om såklart kommer dessa tankar ikapp ibland precis som hos dig.

    Jag tänker på dig och du ska veta att du inte är ensam. Vi är ett starkt gäng här inne nu som tillsammans har fått våra älskade bebisar i magen. Vi ska bannemej klara detta hela vägen! Stor kram till dig. Hoppas du mår bättre snart! <3
  • Mjbo
    Ellencassandra skrev 2018-10-30 16:49:56 följande:

    Gud vilken dag. Måste bara få klaga lite xD sån tung dag idag på jobbet. Så är helt slut i kroppen. Nästan så jag vill gråta. Har ont i ryggen å börjat få ont typ vid rumpan. Som foglossning? Beige i trosan. Lite molvärk. Humöret är riktigt illa. Blir så lättirriterad å arg snabbt. Var tvungen å trycka i mig en dubbel cheese på donken precis vilket hjälpte lite med humöret för det var fan det godaste jag ätit! Första mvc besöket imorgon. Så är ledig. Såå skönt. Bara v 10 å redan ska man ha problem med rygg å ev foglossning? XD sådärja nu har jag fått ur mig lite aggressioner :P däremot har jag börjat få en kula redan! Eller ser faktiskt rätt gravid ut. Måste dölja med långa koftor osv. Det e lite roligt iaf :)


    Haha, jag tycker absolut du ska äta den där hamburgaren med gott samvete ;)

    Hoppas verkligen inte det är foglossning redan nu, då kommer du få det kämpigt, hoppas det är något annat tillfälligt bara så du kan njuta en stund till innan allt de "riktigt jobbiga" börjar sen ;)

    Min mage syns med. Skulle inte säga att de är en riktig bebismage än såklart, men är smal för övrigt så blir lite uppenbart när magen sticker ut mer än vanligt. Har alltid stora koftor eller hoodtröjor på mig nu för tiden, annars skulle folk sett det redan, och det vill jag inte.. Så jag tackar för att det är höst och helt okej att glida omkring med koftor och stora tröjor ;)
  • Mjbo
    Inalina skrev 2018-10-30 15:03:15 följande:

    ja det stämmer nog då! har du fått något datum av din läkare när de mätt bebisens storlek? typ bf datum? för jag har ju bara räknat lite själv... får se om hon kan säga något i morgon.

    jag har berättat för min kollega på jobbet (vi är bara 3 haha) med den ovetande chefen då.

    men vad roligt med kusinerna!! drömscenario! 

    jo precis sociala medier menade jag nog :) jag tycker alltid själv det är roligt att se när folk lägger ut att de ska ha barn men varken jag eller min man är liksom särskilt aktiva med sånt där - så jag tror att vi kommer skicka meddelande till våra vänner helt enkelt. man kommer ju garanterat glömma någon som känner att de borde fått veta dock :P

    har det börjas synas något på din mage? jag känner mig lite plufsig och sådär men jag fick se ett foto på min vän i v 13 och hon såg ut att vara gravid i v 30!!! så olika det kan se ut!


    Jag har bf den 28 maj enligt ivf kliniken :)

    Haha ja, jag tror oxå jag kommer glömma någon, tur ja inte har så överdrivet många vänner :)

    Ja som jag precis skrev till ellencassandra, kopierar:

    Min mage syns. Skulle inte säga att de är en riktig bebismage än såklart, men eftersom jag är smal för övrigt så blir lite uppenbart när magen sticker ut mer än vanligt med tighta tröjor osv. Har alltid stora koftor eller hoodtröjor på mig nu för tiden, annars skulle folk sett det redan, och det vill jag inte.. Så jag tackar för att det är höst och helt okej att glida omkring med koftor och stora tröjor ;)
  • Mjbo
    Ellencassandra skrev 2018-10-31 07:12:29 följande:
    Haha ja det får man hoppas att det inte är! Tänker nog mer att det är ischias faktiskt. Efter att ha läst på lite :)

    Nä det e ju ingen bebis mage än direkt! Men kul att det syns nån skillnad :D ja det e bara mysigt å glida omkring i koftor osv! :)
    Ja så kan de ju vara, oavsett så hoppas jag de släpper lite åt dig så du slipper ha så ont redan :) 

    Ja, fast eftersom vi gärna håller det hemligt någon vecka till minst så hade det gärna fått synas lite mindre just nu ;) men eftersom jag är omföderska så lär de väl synas extra tidigt pga det oxå sägs det.. Men som sagt, ingen bebismage ännu, bara pluffs och tarmar tyvärr haha :P
  • Mjbo
    Inalina skrev 2018-10-31 08:43:09 följande:
    hej vännen, jag förstår dig också.. det är ok att vara deppig.
    folk tänker inte på vad de säger och hon vet ju inte alls vad du gått igenom. (just därför ska de ju hålla truten...) 

    jag har ju själv inte vågat/haft ork att ha sex ännu och jag berättade detta för min kollega (som blev gravid när hon gick på p-piller när hon var 23....så du kan ju tänka dig förståelsen där) och hon bara garvade och sa att sex är ju absolut inte farligt när man är gravid! 

    NÄHÄ?? varför är ni flera i gruppen som får blödningar några dagar efter sex - och varför blir vissa rådda av sina läkare att inte ha det om de har lätt för att blöda? jag har tänkt att vi ska ha det men mår ju så dåligt på kvällarna så mannen förstår såklart att det inte funkar.  har inte vågat träna heller - jag gick till gymmet en dag och körde en del styrka och rodd - dagen efter hade jag så ont i magen och var säker på att det var mf.

    jag vet att du är tacksam för att vara gravid nu men det gör ju inte att alla tuffa behandlingar och känslor försvinner. jag tror man kommer vara ÄNNU mer tacksam över bebisen när den kommer - men då kommer ju nästa moment - när folk kommer fråga 'hur många barn tänker ni er'...  jo visst tjena - att ha kämpat över 3 år med första och sen behöva tänka hur man ska besvara den frågan...
    ha en fin dag och hoppas det känns bättre idag!! 
    Måste bara få kommentera där angående sex. Jag har inte heller vågat mig på det sedan insättningen, alls.. Så det var ett par månader sedan nu.. Men å andra sidan är jag så trött på kvällarna så hade inte orkat ändå. Plus att jag inte alls har fokus på det om ja ska va ärlig.... Så du är inte ensam om att låta din man vänta ;) 
Svar på tråden Vi som blivit gravida efter IVF