Inlägg från: Kallamakka |Visa alla inlägg
  • Kallamakka

    Vi som blivit gravida efter IVF

    jaktenpaflow skrev 2018-12-27 09:41:39 följande:

    Åh vad kul att du hittar hit igen!!:) Stort grattis till din grav, vilken underbar julklapp ni fick iår! Underbart att det funkade på första insättningen efter MA och hoppas den sista som du skrev får stanna i frysen några år till:) Har du börjat känna ngt än? Vilken v är du i?

    God fortsättning till dig<3


    Känns jätte roligt! Tack tack! Plussade svagt redan sex dagar efter insättning men vågade inte tro det förrän det digitala bekräftade det dagen innan julafton. :) hade en plan att jag skulle ge det i julklapp men.. Haha(trodde jag), nerverna kunde inte vänta en dag med beskedet.

    Känner ytterst lite, mensvärk mellan varven och lite halsbränna då och då, vaknar med en enorm hunger varje morgon.

    Känt mig lite kontroll freakig gällande testen, men blev nöjdare idag när strecket var tydligare än innan- Bådar gott! Tar en dag i taget, idag vaknade jag och är fortfarande gravid. Man får glädjas åt det idag också :)

    Enligt appen som räknar från mensen första dag, så är jag 4+6 idag (vecka 5) och bf är 29 augusti.

    God fortsättning! :)
  • Kallamakka
    BaKu skrev 2018-12-31 04:09:10 följande:

    Sitter nu uppe och mår superilla. Vaknade för en stund sen av att jag (ursäkta) hade en spya i halsen. Det kom aldrig upp helt men får inte bort kräksmaken. Har haft ögonflimmer och huvudvärk sista två veckorna, men har bara tagit det som ögonmigrän (vilket jag haft förr, innan graviditeten). Nu känner jag mig varm och magen är lite sådär. Ringde förlossningen, men hon trodde inte det var havandeskapsforgiftning med tanke på att jag haft så bra värden genom hela graviditeten och jag hade "vaga" symtom. Nu fick jag ta två Alvedon så skulle vi se hur jag mår om cirka två timmar. Om jag fortfarande kände mig dålig skulle jag ringa tillbaka.

    Tanken är nyår hos föräldrarna där vi även ska fira en 60-åring, men just nu känns det som det inte blir mycket firande för vår del. För min del kan bebis gärna få komma så snart som möjligt. Kan tänka mig att åka in under dagen för att få en bebis tidigt på nya året...


    Då hoppas jag att det inte är havandeskapsförgiftning, kan det dyka upp plötsligt? Om inte så borde det ju vara lugnt..

    Men du gör nog rätt i att ta det lugnt, förstår att det utöver ögonflimmer är rätt tungt nu ändå och orken inte riktigt infinner sig.

    I bästa fall är det dax för förlossning, och waow det vore ju hur galet som helst! Spännande! Det är ju nära i tiden nu, så det kommer ju att ske snart. Fantastiskt att bebis är färdigbakad!! Jag önskar er all lycka på färden! :)
  • Kallamakka

    God fortsättning allihop! :)

    Fick en tid för ultraljud, det blir den 17 januari. Kommer då att vara i vecka 9+1 om man utgår från app/sista mens.

    Lite senare än sist, då var vi inne vecka 7 nånting tror jag. Men förhoppningsvis får vi se en frisk och levande liten krabat då! Bara börja räkna ner dagarna. :)

  • Kallamakka
    authentic skrev 2019-01-02 10:11:19 följande:

    Åhhh vad spännande :) jag har mitt 15 januari, känns ju som en evighet dit. Då kommer jag vara i 9+6 så vi ligger rätt lika.

    Sist hade vi i 7+6 så det här är ju verkligen senare men man får glädjas åt att fostret då kommer att vara lite större att kika på, inte som en ödla Hahaha.


    Vad spännande att vi är så lika! Hoppas allt är tipp topp, och som du säger - denna gång kanske den har armar. Hehe!

    Om inte så har den allafall överlevt lite längre. :)

    Jag är mer åt det rädda hållet denna gången, nojar något kopiöst mellan varven. Sist levde den men dog tre dagar efter ultraljudet. Så jag kommer in i en negativ bubbla då och då, att det ska skita sig nu med.

    Sen känner jag inget nu heller, vilket såklart bygger på oron. (ursäkta negativiteten)

    Men jag påminner mig om att jag är gravid varje morgon, kanske hjälper det om man intalar sig det varje dag.
  • Kallamakka
    authentic skrev 2019-01-02 20:36:13 följande:

    Jag har också börjat bli lite rädd nu när veckorna andå tickar på. Sist vi blev gravida så slutade det med MA i slutet av vecka 14, fostret hade förmodligen dött i v.10 redan.

    Den gången hade jag inga direkta gravid-känningar alls förutom att lite ömma bröst och att jag inte gillade min mans parfym.

    Den här gången så är jag väldigt illamående hela tiden(spyr dock inte), trött som bara den, avsmak på kaffe som jag annars älskar och nu sedan två dagar så har jag fått ont i svanken, höger höft och så strålar det ner som väldigt smärtsamma blixtar på insidan av låret då och då. Kan väl inte vara möjligt att få foglossning såhär tidigt som 8+0?

    Tittade även jag på Kenzas video och blev väldigt känslosam och rörd av hennes berättelse. Så otroligt starkt av henne att gå ut så öppet med deras resa. Hos oss är det ingen förutom jag och min man som vet.


    Dåliga erfarenheter har en tendens att ta över i sånna här sammanhang, i alla fall jag blir reserverad och analytisk.

    Att känna massor låter i alla fall positivt, även om det inte alltid är så skönt hehe! :)
  • Kallamakka
    jaktenpaflow skrev 2019-01-02 21:36:03 följande:

    Detsamma till dig!:) Vaf spännande med ultraljud! Hur känner du att tiden går? Snabbt eller långsamt? Hur mår du nu?


    Är förvånad över att tiden går rätt fort :) kanske är det för att man inte har nåt att googla på, eftersom man läst allt redan kring veckorna, så man får snällt dryga ut tiden med annat :)

    Jag mår bra. Och det är skrämmande. Vill gärna känna nåt som tyder på graviditet istället, min hypotyreos kom tillbaka denna graviditet, med råge(alldeles för högt värde)- så ska börja medicinera mot det igen, sköldkörteln ger sina symtom som blir svåra att avgöra om det är den eller graviditet som känns.. ska bli skönt att börja jobba igen så man får tankar på annat fram till ultraljudet.
  • Kallamakka
    Inalina skrev 2019-01-03 08:45:51 följande:

    Hejsan!! Ville säga grattis till dig att du är med i gruppen igen! Underbart tycker jag! Många av mina vänner inkl jag själv har fått ett missfall och sedan har det gått bra så jag hoppas att det gäller även för dig Kram!


    Tack vännen! Vill också tro att det ska gå bra nu. ?? Kram
  • Kallamakka
    jaktenpaflow skrev 2019-01-03 21:08:50 följande:

    Precis sen är man ju lite knäpp efter IVF där allt gick så hiiiimla långsamt, all väntan på att få komma igång, äggplock, återförande, ruva ja allt! Usch märker du av att du har höga värden? Hur påverkas du? Ja jag håller med om att det ska bli litw skönt att börja jobba samtidigt som du säger så går det ju skrämmande fort!


    Väntan är hemskt helt enkelt :) men det är väl bara till att bli vän med den.

    Ja jag märker av det, vikten är ostabil, fryser hela tiden och är väldigt torr. Sen har jag ont i ögat, haha det kan man tydligen också få. :)
  • Kallamakka

    Alltid lika roligt å komma in här och läsa om hur det går för er. Haha, känner att jag är såå efter.

    Jag kan i alla fall bidra med att jag har lite ont i brösten och lite växtvärk(antar jag) i livmodern. Typ 30 minuter, men ändå.. Hihih! Sen har jag tyvärr börjat vakna mitt i natten, vrålhungrig. Vilket är sjukt drygt.

    Jag uppskattar i alla fall lite symtom, då blir det lite verkligare hela processen. Kanske kan man börja tro lite på det :)

  • Kallamakka
    anina skrev 2019-01-08 11:11:51 följande:

    Vad härligt att du känner av lite symptom iaf. =) När har du första VUL bokat?


    Ja det känns lite lugnare när man känner något.

    Jag ska dit den 17 januari för tidigt VUL . :)
Svar på tråden Vi som blivit gravida efter IVF