• Deceree1

    Lyrica mot ångest/gad

    Jag vet flera som har den mot ångest som säger att den funkar mycket bra mot ångest. Jag har den för smärta så själv vet jag inte.

  • Deceree1
    Anonym (Ylva) skrev 2018-09-18 08:51:25 följande:

    Verkar dom nöjda med den? Mår de bra av den?

    Läser ju bara skräckhistorier på nätet/Flashback...


    Ja, den är bra. Eller rättare sagt den var bra. Dom jag känner och jag upplevde lyrikan som helt underbar i början. Jag har som sagt den mot smärta. När jag började med den så gjorde den att jag blev jättepigg, orkade massor. Jag orkade mer än vad jag egentligen orkade. Det är svårt att förklara. Jag blev liksom lycklig, euforisk, sjöng jämt och ständigt. Från början åt jag två kapslar om dag. Dom va på 75mg, en på morgonen och en vid lunch. Som sagt den peppade mig nåt vansinnigt och det blev nästan så jag piskades att hålla igång. Återigen, så svårt att förklara. Jag vet inte när jag kände att det blev för mycket, så jag gick ner en tablett. Känner ingen eufori längre, sjunger inte lika ofta längre. Det är som att kroppen kunde tillgodose en viss mäng och sen inte hjälpte mer.

    En sak vill jag att du ska veta. Lyrika är starkt beroendeframkallande och de jag känner som har slutar har mått skitdåligt. Det sägs att det är lika svårt att sluta med Lyrika som det är att sluta med heroin. Både jag och två av de andra har gått upp mycket i vikt. Det är inte själva tabletten som gör en fet men man får större aptit så man går upp i vikt. Nu går jag som sagt på en kapsel om dagen. Jag kan väl säga att den har sitt nu.
  • Deceree1

    Jag har inte mått dåligt alls men jag gick från två kapslar till en. Det ska visst vara mycket värre att gå från en till noll. Nu har min läkare skrivit ut gevapentin så jag ska trappa ner till noll. Visst, ja va hättepepp i början och allt men den slutar liksom hjälpa eter ett tag och då ska man må skit när man slutar med den.

    Kan du hitta ett annat läkemedel som hjälper dig så är det bra. Jag har tramadol mot smärta också och eftersom jag ska fasa ut lyrikan ( har inte börjat än) så måste jag ha nåt annat och då fick jag gavapentin. En del säger att det är sim Lyrika men jag har inte läst om det än. Tänkte göra det innan jag hämtar ut dom.

    Är det för ångest som du ska ha Lyrika? Har du provat attarax?

  • Deceree1
    Anonym (Lyr) skrev 2018-09-18 14:08:23 följande:

    Jag äter lyrica. 300 mg på morgonen, 300 mg på kvällen. Mår fantastiskt. Har ätit den i 6 år nu.


    Men oj! Det är ju jättemycket. Du kommer att få ett rent h-vete den dagen du ska sluta.. får jag fråga vad du har den för? 600 mg om dagen! Jag blir förskräckt när jag hör det..

    jag brukar tänka att rätt som det är så får man inte medicinen, antingen om läkaren säger - stopp nu får det va bra, eller om det händer nåt annat i samhället som gör att man inte kan få sin medicin. Då är det bra om man har fasat ut litegrann iaf. Jag bunkrar min medicin.
  • Deceree1
    Anonym (Lyr) skrev 2018-09-18 14:40:35 följande:

    Jo jag vet. Har som sagt försökt sluta men jag gjorde åt helvete fel då jag la av tvärt. Från 600 mg till o. Klart som tusan det inte fungerade. Läkaren sa till mig att trappa ner sakta, det skulle ta 1 år ungefär kom vi fram till. Men som sagt, vill inte sluta och dom får inte bara dra in den för mig då biverkningarna är förjävliga. Då jag försökte sluta själv sket jag ner mig samtidigt som jag spydde, det gick blixtrar genom huvudet och jag var så yr att jag svimmade. Jag klarade en vecka, sen gick jag tillbaka till dom. Jag älskar lyrica. Det erkänner jag. Det är den bästa medicinen jag ätit och då äter jag MASSVIS med mediciner.

    Jag äter den mot ångest samt social fobi. Den hjälper enormt.

    Bunkrar?


    Men åh..... du är ju jätteberoende.. flera jag känner har gjort precis som du. Gått från mycket till noll och haft det så jävligt. Min systerdotter är en av dom. Jag tyckte så helvetes synd om henne.. man måste trappa ner. Har du 100 mg tabletter? Eller vad är det för styrka? Får jag fråga hur gammal du är? Eller har du kanske skrivit det nånstans..
  • Deceree1
    Anonym (Lyr) skrev 2018-09-18 15:37:34 följande:

    Frågar du mig?


    Näe, förlåt, jag frågade TS.
  • Deceree1

    Precis som dom andra skriver så blir jag pladdrig men det lyriska känner jag nog inte så mycket av längre. Jag tror att jag har haft Lyrika i två år.

  • Deceree1
    Anonym (Ylva) skrev 2018-09-18 17:11:25 följande:

    Blir ju livrädd att testa dom igen... får nog hitta ett annat alternativ känns det som.


    Jag va tvungen att kolla uppåt lite för det är så lätt att man glömmer vem som är trådstsrtaren när man pratar med alla:) men det är ju du Ylva. Ja, med facit i han så skulle jag råda dig till att försöka att hitta nåt annat. Folk är så lyckliga i början men jag vet flera som det har vänt för efter ett tag och går neråt. Man kan aldrig veta hur just du blir.
Svar på tråden Lyrica mot ångest/gad