Inlägg från: Anonym (begravning) |Visa alla inlägg
  • Anonym (begravning)

    Gå på begravning där man inte träffat den avlidne?

    En släkting till min pojkvän gick bort nyligen (tänk mormor/morfar/farmor/farfar) och ska alltså begravas så småningom. Jag och min pojkvän har inte varit ihop särskilt länge, så jag har inte hunnit träffa de flesta av hans släktingar - ej heller alltså den avlidne. Av de som kommer på begravningen har jag i princip bara träffat min pojkvän och hans ena förälder. 

    Men nu är jag alltså bjuden och jag är lite tveksam. Att jag inte träffat den döde är en sak, men det känns framför allt konstigt att träffa hans släkt för första gången under såna omständigheter. Hur ska jag bete mig? Är rädd för att få blickar på mig och att de ska tänka "Vad gör hon här? Hon har ju aldrig träffat X". Jag har dessutom lite social ångest, och även om jag såklart vill träffa min pojkväns släkt skulle jag helst göra det vid något mer neutralt tillfälle. 

    Jag har egentligen inte fått någon formell inbjudan direkt utan mer "du får komma om du vill" och det är svårt att läsa av min pojkvän om han behöver mitt stöd eller om det inte spelar någon större roll. Vill han absolut ha med mig som stöd bör jag ju självklart ställa upp, men annars vet jag inte.. 

    Hur hade ni gjort?

  • Svar på tråden Gå på begravning där man inte träffat den avlidne?
  • Anonym (begravning)

    Ser att denna tråd vaknat igen :) Kan väl berätta att jag inte gick på begravningen, då en jobbrelaterad grej kom i vägen och min pojkvän var helt okej med det. Hade inte jobbgrejen inträffat hade jag troligast gått på begravningen. Skickade däremot en hälsning och deltog i en minnesceremoni några veckor efteråt, då jag också fick lära känna släkten. Har en bra relation till dem idag och ingen har, vad jag vet, tyckt att det var fel att jag inte kom på begravningen :)

Svar på tråden Gå på begravning där man inte träffat den avlidne?