Inlägg från: Anonym (Va) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Va)

    Mannen vill att jag fortsätter betala för huset jag lever inte i längre

    Kjell2 skrev 2018-09-27 14:05:59 följande:

    Först bör du stänga alla drifträkning som står i ditt namn kopplade till huset, t ex bredband, el, värme, försäkring, TV mm. Var tydlig med att han få ta över dessa.

    När det gäller ränta och amorteringar är det inte mycket du kan göra. Betalar ni inte hamnar ni hos kfm. Du kan alltid köra chicken race mot honom men synar han landra även du hos kfm.

    Däremot bör du vara tydlig med honom att om ni inte har ett avtal om huset inom t ex 4 veckor kommer du dra igång en process för att tvångsförsälja huset.

    Du bör också ansöka snarast om bodelning.


    Kjell du är hobby jurist va? Tvångsförsälja huset? Ja den processen kan man ju dra i gång men den kommer ju ta några år skulle jag säga så det är ju inte en realistisk plan. Om man dessutom skulle dra i gång den så betyder det ju ofta en ganska stor förlust vid tvångsförsäljning, skulle inte rekommendera detta.
  • Anonym (Va)
    dolffina skrev 2018-09-27 11:42:59 följande:

    Hej,
    Jag och min man har köpt ett hus för 1,5 år sen. Nu vill jag skiljas. Jag hade skickat in stämningsansökan till tingsrätt vilken i sin tur hade skickat den vidare till honom. Han försöker dröja med tiden och vill inte skriva på eller meddela tingsrätt att han har fått papperna.

    Jag flytade hemmifrån för mer än en vecka sedan. Nu hyr jag andrahands. Han vägrar sälja huset/lägga det ute och vill att jag ge honom några månder så att han kan samla eller fixa så att han köper min andel av huset. Detta tror jag inte kommer att ske och tror inte på honom. Han vill under denna tid att jag fortsätter betala banklån, hemförsäkring samt andra räkningar som vi delade betalningen när jag bodde hemma.

    Mina frågor nu är. Vad är jag skildig att betala när jag inte bo kvar i huset längre? Jag vet att banklånen måste jag dela med honom men resten av räkningar är jag skildig eller inte?

    Jag funderar på att flyta min adress till där jag bor. Kommer det att påverkar mig negativt när huset sälljs eller? eller rekommenderar ni att jag gör så så sliper jag betala för båda min nuvarande bostad samt huset?

    Hur länge kan han dra på tiden? jag vill sälja huset så att jag kan hitta en annan boende för mig och vår son. Kan han tvinga mig betala/dela betalning för alla räkningar på huset även om jag inte bor där längre? vad ska jag göra?
    Tack för er råd i för väg


    Hoppas du tog kontakt med en jurist som kunde guida dig, inte mycket värt med alla hobbyjurister här på FL.
Svar på tråden Mannen vill att jag fortsätter betala för huset jag lever inte i längre