Inlägg från: Nimzay |Visa alla inlägg
  • Nimzay

    Era åsikter om dessa namn

    Här är lite hur jag tycker, tänker osv...kring namnen:

    Ferdinand - Fint, vackert och ståtligt namn, fast kanske en aning för långt och krångligt kan jag personligen tycka. Föräldrar som gillar långa, vackra, ståtliga och eleganta namn. Kan för min del känna mig en aning tveksam till detta namnet för jag funderar lite på om det kanske inte alltid är så värst kul för ett barn att heta som tjuren Ferdinand, kanske kan bli en hel del tjat om det vilket kanske kan bli ganska irriterande för den som heter det till slut, fast nackdelar och jobbigheter finns det väl kanske dock med näst intill alla namn.

    Bernhard - Fint, fast kanske en aning okänt typ (iaf för min del haha) och kanske lite väl ovanligt typ för min smak. Föräldrar som funderar mycket på namn till sina barn, och verkligen tänker ut ett de verkligen tycker riktigt mycket om.

    Mauritz - Nja, jag vet inte. Jag varken ogillar eller gillar detta namn, tycker nog det är aningen ful jag personligen, men samtidigt absolut inte jättefult. Inga särskilda tankar angående föräldrar heller angående detta namnet.

    Fritiof - Väldigt fint namn kan jag tycka. Gillar detta namnet väldigt mycket på ett sätt, fast är dock ganska tveksam till på grund av dess betydelse som om jag fattat rätt är någonting i stil med ?fridstjuv? och jag kan ju då inte låta bli att fråga mig huruvida detta är ett speciellt schysst namn att ge till sitt lilla barn, haha  
    Angående föräldrar tänker jag väl lite; föräldrar som gillar nordiska namn men som kanske inte är speciellt överdrivet intresserade av namns ursprungliga betydelse.

    Reinhold - Mycket vackert och ståtligt namn, men samtidigt kanske lite för ovanligt för min personliga smak. Tänker mig att föräldrarna är prydliga och ordentliga av sig, samt gillar gamla, vackra, ståtliga namn.

    Gottfrid - Vackert och härligt gammalmodigt namn! Låter gulligt och tufft på samma gång. Tänker mig lite att föräldrarna typ lite av ?brinner för? att ge nytt liv åt gamla namn, hehe

    Verner - Fint namn, gillar det ganska mycket. Klingar rejält, ståtligt, vackert samt lite klassiskt tyskt typ, men är samtidigt helt och hållet gångbart i Sverige. Kan mig tänka rätt många olika föräldratyper som föräldrar till en pojke med det namnet.

    Isidor - Låter väldigt vackert i sig kan jag tycka, men känns samtidigt aningen ovanligt för min smak. Tänker mig att föräldrarna gillar ovanliga men samtidigt vackra och ståtliga namn, att de vill ha ganska sällsynta namn till sina barn som inte allt för många heter, samt att de vill verka lite speciella, coola, häftiga, tuffa, originella, nytänkande ect.

    Augusta - Fint och härligt gammalmodigt namn, men kan samtidigt inte hjälpa att jag personligen samtidigt inte kan låta bli att tycka det låter lite tokroligt. Tänker mig att föräldrarna tycker mycket om gamla namn som var populära förr i tiden och att de gärna vill ge nytt liv åt sådana namn. Främst tänker jag mig en liten jänta från för i tiden som bor i ett litet torp nånstans, när jag ska tänka mig en person som heter namnet, men det kan säkert passa till en liten tjej i dagens samhälle också om man bara ger henne namnet...;)))

    Hulda - Fint, lite gulligt och härligt gammaldags. Tänker mig att föräldrar tycker mycket om gamla namn och gärna vill ge nytt liv åt gamla namn de gillar.

    Eugenia - Vackert och väldigt elegant namn på ett namn, men jag kan personligen tänka mig att det nog kan upplevas som ganska krångligt, personligen skulle jag nog därför i så fall föredra det som icke tilltalsnamn (men det är ju såklart jag det). Sen kan jag ju förövrigt även befara att namnet rent ofrivilligt kan komma att associeras till saker som kan förknippas med negativa ting enligt de flesta, såsom eugenik, rashygien, rasbiologiska institut osv..., så detta tänker jag att man kanske bör ha i åtanke angående detta namn.
    Tänker mig att föräldrarna till ett barn med detta namn är prydliga, välklädda och kanske en aning förnäma, samt mycket möjligt även ganska välbeställda (typ att de bor i ett stort fint hus i ett välbärgat område eller i en stor fin exklusiv våning i på en av de finaste adresserna inne i stan, samt har många fina dyra kläder och prylar) samt av åsikten att utbildning och dylikt är väldigt viktigt, dessutom tänker jag mig att de mycket möjligt är mer eller mindre konservativa i sina åsikter och värderingar. Dessutom tänker jag mig att föräldrarna till en flicka med detta namn ser det som av stor vikt att ge sina barn vackra, prydliga, ståtliga och eleganta klassiska namn. En person med detta namnet tänker jag mig av någon anledning som en bestämd och kanske lite sträng ledartyp.

    Hildur - Nja, ingen favorit för min del faktiskt, skulle i så fall föredra Hilda - tycker personligen att det låter mycket finare. Föräldrarna till ett barn med det namnet tänker jag mig att gillar gamla och typ nordiska namn, med typ krig och och strid i betydelse, kanske för att man önskar att barnet växer upp till en sann kämpe.

    Dorotea - Helt okej och ganska vackert namn fast kanske inte riktigt 100 procent min personliga smak. Tänker mig att föräldrarna gillar vackra och inte si sådär jättevanliga namn, samt att de inte precis bara väljer första bästa namn till sitt barn utan noga och väl funderar och väljer ut ett de verkligen gillar. Ser för övrigt framför mig en prydligt välklädd flicka med gullig klädd och stor rosett i håret när jag läser namnet.

    Tekla - Har inga speciella åsikter om det här namnet förutom att jag personligen har svårt för det av någon anledning. Tänker mig mest en lång och väldigt smal gammal krokigt dam med stor krokig näsa när jag hör namnet. Sorry, men det är just detta jag får upp i huvudet när jag hör namnet ;$

    Berta - Helt okej och hyfsat fint namn. Tänker mig att föräldrarna till ett barn med namnet härstammar från Stockholm av någon anledning, typ södra delen av Stockholm tror jag i ?lite mindre fina? förorter typ. Tänker mig även att en person som heter namnet bor i Stockholm alternativ har någon form av anknytning till Stockholm. Vet inte varför, är bara det som dyker upp i mitt huvud när jag läser namnet här i tråden. Så mycket mer tänker jag inte mer om namnet.

    Juliana - Låter ganska vackert, och samtidigt mystiskt och liksom lite typ trolskt på nåt sätt (tycker jag då iaf). Tänker mig en söt flicka/ung kvinna med ett busigt leende och långt lite rufsigt hår, en flicka/ung kvinna som ser riktigt vacker och elegant ut på samma gång som hon liksom ser lite typ vild ut, när jag hör namnet =)


Svar på tråden Era åsikter om dessa namn