Inlägg från: SI12344 |Visa alla inlägg
  • SI12344

    Amning vd ersättning

    Jag håller med dig. Det verkar ofta som att det finns väldigt mycket idéer kring att bebisar inte skulle bli mätta på enbart amning och mammor tror de har för lite mjölk och så spinner det iväg.

    Min egen mamma ammade inte (jag blev inte mätt för att hon ammade enbart var 4e timma, jag bara skrek och skrek och tillsist blev det ersättning istället - inte ovanligt på den tiden). Även om vi har pratat om att bebisar behöver amma mycket och ofta så har hon ofta föreslagit att ?du kanske har för lite mjölk på eftermiddagarna, det är kanske därför han skriker? eller ?pröva ge ersättning på kvällarna så kanske han sover bättre?. Det är väl saker hon själv fått höra. Ibland har han bara haft ont i magen eller behövt närhet, det har inte handlat om hunger.

    Samhället, i synnerhet vården, kan inte så mycket om amning, trots detta upplever många en ?amningshysteri?. BVC ger dåliga och felaktiga amningsråd och inte ens på BB är det alltid korrekt eller hjälpsamt.

    Om man vill ge ersättning pga orsak, kör på, skulle aldrig lägga mig hur någon väljer att mata sott barn. Jag tycker bara det är tråkigt att det finns nån slags kollektivt dåligt självförtroende kring amning. Ja, de vill amma jämt. Det är drygt.

  • SI12344
    kattnos skrev 2018-10-06 20:28:20 följande:

    Jag tycker inte heller att man ska amma till varje pris, det finns säkert många situationer där ersättning är att föredra, men tror du inte att det ändå kan finnas en biologisk anledning till att bebisar skriker och vill vara nära? Att ersättning finns är ju fantastiskt men det måste ju ändå vara ett sämre om än tillräckligt bra, alternativ till bröstmjölk. Tänker jag. Sen kanske jag hade tänkt annorlunda om mitt barn hade ammat varannan timma dygnet runt, han sover rätt bra på nätterna för det mesta. Men det är ju trots allt en övergående period.


    Mitt barn har nog mer eller mindre ammat varannan timma dygnet runt. Det låter helt sjukt, det har varit jobbigt men amningen har också varit en möjlighet att få lite lugn och ro i allt stök med bebis.

    Amningshormonerna hjälpte i början med sömnbristen. När det funkat som bäst har bröstet varit ?magiskt? och hjälpt mot det mesta. Jag har fortsatt eftersom att fördelarna ändå vägt upp för det jobbiga (maraton, mjölkstockningar, svamp, stök vid bröstet - you name it). Jag tror man hittar sina sätt oavsett hur man väljer att mata, men jag är väldigt glad att jag personligen härdat ut. Jag förstår om andra väljer andra sätt för att orka.

    Jag önskar att mammor fick mer stöd på BVC i amningen.
  • SI12344
    Ignoramus skrev 2018-10-06 20:04:40 följande:

    Ptja, min tanke är att min unge får ersättning och jämfört med alla andra jag känner som fått barn är hon så SJUKT nöjd och enkel att ha att göra med att jag skulle vilja skrika ut rekommendationen till alla jag känner som kämpar och sliter. Men istället lägger jag bara huvudet på sned och nickar medlidande när de berättar om skrikiga bebisar och uppesittarnätter.


    Hehe, det låter mest som du fått en nöjd bebis! Jag är övertygad om att bebisars personlighet spelar större roll än hur de får mat. Om inte annat så vittnar många trådar på familjeliv om det.
Svar på tråden Amning vd ersättning