• Anonym (A)

    Vill få barn vid 45

    Det låter mest som att du vill ha barn för att inte missa något och för att det är det man "ska" ha gjort liksom. I så fall tycker jag du ska släppa det. Ska man skaffa barn ska det vara för att man vill ha barn och vara förälder. Ta hand om, finnas där, se barnet växa och utvecklas osv.

    Vill du ändå är det lika bra att du lämnar och försöker hitta någon ASAP (kanske ett lesbiskt par eller en singelkvina att bli medförälder med bara) för det börjar verkligen bli för sent för din del. Egentligen är det redan för sent. När pappan är äldre tar det i snitt längre tid för kvinnan att bli gravid och det är större risk för missfall och komplikationer under graviditeten. Dessutom är det större risk att barnet kommer lida av saker som depression, schitzofreni, autism, inlärningssvårigheter och självmordsförsök. Redan vid 35 ökar risken för detta och efter 40-45 är risken mycket större. Är kvinnan dessutom mycket yngre än den äldre mannen är riskerna av någon anledning ännu högre.

  • Anonym (A)
    Vardagshjälten skrev 2018-10-10 19:11:51 följande:

    Jösses vad du skrämde mig nu men för sent är det väl trots allt inte än eftersom det beror på båda föräldrarnas fysiska status? Det handlar ju så att säga inte bara om siffrorna på pappret. Varifrån har du fått dessa påståenden?


    Jag har läst på massa ställen om att forskning har visat på detta.

    Googlade och hittade en hel del sidor som skriver om det Bland annat:

    www.google.se/amp/s/amp.theguardian.com/science/2014/feb/26/children-older-men-mental-illness-fathers-school

    www.google.se/amp/s/www.menshealth.com/health/amp19520630/age-and-risks-of-fathering-a-child/

    www.bionews.org.uk/page_90116

    www.scientificamerican.com/article/children-with-older-dads-at-greater-mental-illness-risk/
  • Anonym (A)
    Anonym (Missfallshistorik åldersskillnad) skrev 2018-10-10 19:40:43 följande:

    Jaså, intressant. Fick själv tre missfall (ma) med min då 43-årige sambo medan jag själv bara var runt tjugo. Någon förklaring hittades aldrig trots utredning, och han lämnade aldrig något spermaprov e. dy.

    Är idag gravid med en jämnårig man i 30-årsåldern och det mesta tyder på att jag kommer kunna fullfölja graviditeten den här gången.


    Beklagar missfallen!
Svar på tråden Vill få barn vid 45