• Anonym (?)

    Jag önskar ett barn till men han vill inte

    Hur gammal är du?


    Har du tid på dig?

  • Anonym (?)

    Jag tänker att du måste känna efter hur viktigt det här är för dig. Jag tycker faktiskt inte att ultimatum är fel om det faktiskt är så att du känner att utan ett till barn så kommer du att vara bitter och olycklig. Det är inte utpressning i så fall. Det är raka fakta. Då måste han göra valet om detta med att inte försöka få syskon är viktigare än relationen med dig. På samma sätt som du måste göra valet om relationen med honom och er lilla kärnfamilj är viktigare än att få ett syskon. Kan ingen av er närma sig den andras ståndpunkt.....ja, då finns det ju två val. Stanna olycklig i relationen eller gå. Jag hade gått. 

  • Anonym (?)

    Lite beroende på hur gammal du är så kan det ju vara mer eller mindre bråttom också, Jag och min man var eniga om ett till barn (inte andra barnet, nummer fyra). Men han ville vänta. Och vänta. Och vänta. Så hann jag bli nästan 37. Då satte jag rejäl press på honom för jag ville inte se det vi hade kommit överens om rinna ut i sanden. Vi började försöka med då var det svårt för mig som tidigare haft lätt att bli gravid. Efter två års försök så är jag nu gravid. Genom IVF. 

  • Anonym (?)
    Anonym (Greta N) skrev 2018-10-12 08:03:43 följande:

    Om han inte vill ha fler barn och du väljer att lämna, ska pojken ni redan har bli av med sin pappa då? Ska han behöva bo varannan vecka bara för att du ska ha ett barn till? Är inte det ganska egoistiskt. Bry dig om det barn du har i första hand. Splittra en familj bara för att man vill ha ett barn till .....?


    Är det en välfungerande familj om den ena vuxna i den är olycklig och längtar något fruktansvärt efter något som den andra vuxna förnekar henne bara för att han inte vill?
  • Anonym (?)
    GGN skrev 2018-10-12 14:16:46 följande:
    Alla nöjda och glada? Nej, inte alla.
    Fast mannen kan mycket väl bli glad när graviditet och barn väl är ett faktum. Inte säkert men heller inte otroligt. 
  • Anonym (?)

    Du skriver att han är adopterad. Jag tänker att han kanske skulle kunna fråga sina föräldrar om de hade velat ha ett syskon till honom? För även om han aldrig haft ont av att vara själv så kanske de har ett annat perspektiv. 

  • Anonym (?)
    Anonym (Pelle) skrev 2018-10-11 10:23:14 följande:

    Puh, man är glad att ens tjej inte vill skaffa barn när man märker hur hysteriska vissa kvinnor kan bli kring det hela.


    Det är en av de mest grundläggande drifter vi människor, och kanske kvinnor i högre grad än män, har. Det är inte det minsta konstigt. 
  • Anonym (?)
    Anonym (Pelle) skrev 2018-10-12 14:57:53 följande:
    Tur då att inte alla har den driften, speciellt om de blir som vissa i denna tråden.
    Ja, det är nog tur. Och man ska nog se till att ha en partner som kan acceptera de önskningar och den drift man har. 
  • Anonym (?)
    Mrs Moneybags skrev 2018-10-12 15:20:12 följande:

    Märkligt att så många underkänner mannens beslut att vilja ha ett barn...? Intressant diskussion! 


    Det är väl egentligen ingen som underkänner det. Men det är förståeligt om kvinnan då vill gå om hon vill ha fler barn. 
  • Anonym (?)
    Anonym (Jill) skrev 2018-10-12 21:26:52 följande:
    "Bara" för att han inte vill? Är ett barn ett "bara"?

    Nej, ett barn är inte bara. Men han är beredd att göra sin fru olycklig för rätt ytligt materiella saker låter det som i trådstarten. Att barnet ska kunna få allt som han fick etc. Och det tycker jag är något av "bara". 


    Det låter ju inte som att han skulle bli vådligt olycklig om det blir ett barn till. Men hon blir det om det inte blir det. Och då tycker jag nog att han är rätt fel ute om han inte tar hänsyn till det. 

Svar på tråden Jag önskar ett barn till men han vill inte