• Anonym (***)

    Hon tar efter i allt jag gör och har

    Vilka konsekvenser får det här beteende för dig?

  • Anonym (***)
    Anonym (Less) skrev 2018-10-14 15:52:19 följande:
    Bland annat att andra undrar varför vi har samma saker alltid.
    Anonym (A) skrev 2018-10-14 15:48:22 följande:
    Men varför är det ett problem? Hur påverkar det ditt liv? Inte alls. Förstår inte varför man skulle bry sig då.
    För att det inte är så kul att någon härmar en i allt. Det påverkar visst mitt liv bland annat genom att folk undrar varför vi alltid har samma saker och för att jag tycker det är förbannat tråkigt att jag har valt ut något som jag tycker är fint och då vet jag att det kommer att ta en månad så har hon samma sak. Eller att jag har valt ut en resa nånstans och sen kommer det att ta en millisekund så ska hon till samma ställe även om det är så är Galapagos-öarna.
    Brukar hon låtsas som om hon varit först med det som hon härmat? Vara totalt oförstående när du konfronterar henne om det och bli bestört och arg över anklagelsen?
  • Anonym (***)
    Anonym (Less) skrev 2018-10-14 16:00:39 följande:
    Svar ja på båda dina frågor.
    Varför reagerar folk på att ni har liknande saker? Visar hon upp dem så det blir uppenbart?
  • Anonym (***)
    Anonym (Less) skrev 2018-10-14 17:10:46 följande:
    Jag fick faktiskt några antika smycken med ovanliga stenar som man inte ser speciellt ofta. Gissa vem som plötsligt fick ett intresse för samma stenar och köpte liknande smycken och stenar direkt efter? Hon har även tagit efter mig i klädstil på ett sätt som varken passar henne eller hennes livsstil men jag kanske måste ta på mig riktigt fula kläder nästa gång och se om hon hakar på det också.
    Fiona M skrev 2018-10-14 16:17:48 följande:
    Om hon säger att hon aaaalltid velat resa till ["ditt" resmål] så ställ frågor, "åh vad roligt, vad är det som lockar mest, var tänkte du bo och varför, vilka saker tycker du man inte får missa" osv.
    Gör du så VARJE gång -men är trevlig -så kommer det snart förlora sin lockelse att härma dig eftersom hon blir tvungen att säga att hon inte har koll.
    Värt att prova.Utan att outa oss så kan jag bara säga att jag måste umgås med henne.
    Jag har läst liknande trådar förut och de härmarna brukar alltid följa samma mönster:

    En närstående person som trivs i centrum och gärna vill ha uppmärksamhet. Personen härmar helt skamlöst och förnekar det totalt om denne konfronteras. Personen blir sur om någon annan får beröm får något och måste genast framhäva sig själv. Personen bryr sig inte om att det denne härmar inte alls passar denne själv eller dennes hem utan det viktigaste är att ha samma.

    Oftast är personen en kvinna, flera gånger något äldre än den denne härmar och alltid en närstående som man inte kan låta bli att umgås med. Ofta har denna persona också andra narcissistiska drag.

    Du kan säkert hitta dessa trådar om du googlar. De brukar dyka upp med jämna mellanrum.
  • Anonym (***)
    Anonym (Less) skrev 2018-10-14 17:30:59 följande:
    Så jag är inte ensam? Hon som härmar trivs verkligen i centrum (det gör inte jag) och verkar ha svårt att tåla om jag får en komplimang och går då och köper samma sak så fort hon kan. Hon kan tom bryta in och säga om någon säger att jag har en fin sak att hon minsann också har en sån hemma och så för hon över samtalet på henne själv och hennes saker. Lustigt det där...
    www.familjeliv.se/forum/thread/77458818-vad-gor-man-at-nagon-som-harmas
    Den här påminner mycket om din situation...
Svar på tråden Hon tar efter i allt jag gör och har