Inlägg från: Anonym (Haha) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Haha)

    Jag vill ligga med min kollega, är gift

    Tecum skrev 2019-10-20 15:55:56 följande:
    Definiera de "djupa personliga samtal" som är olämpliga enligt dig? Om man talar om sina respektive relationer är det både personligt och olämpligt, det är vi  nog överens om. Men om man t ex talar om upplevelser i barndomen som präglat en, problem man haft på tidigare jobb, dålig hälsa, tidigare relationer, moraliska ställningstagande osv då är det absolut personligt men är det olämpligt? Jag förutsätter förstås att man redan talat med sin partner om detta men vill ventilera det med någon annan och få nya infallsvinklar eller igenkänning. Med andra ord, vad får man tala med en vän om?

    TS` man gör helt rätt när han inte ställer till med drama utan säger att han litar på henne. Då sätter han press på TS att leva upp till det hon säger, det är alltid svårare att svika ett förtroende än att svika någon som INTE har förtroende för en. Han gör det bästa möjliga av obalansen. Du och Felix hade antagligen sabbat era relationer om ni hamnat i samma situation som TS´ man.
    Så jävla bra skrivet!!
    Anonym (FYI) skrev 2019-10-20 16:14:06 följande:
    Sen uppskattar jag inte att du drar upp hur mitt förhållande skulle utveckla sig i samma situation...Jag kanske inte skulle acceptera det alls och begära skilsmässa...Vad vet du? 
    öh, ja... det var väl typ det han sa?
    Tecum skrev 2019-10-20 16:34:47 följande:
    Min gissning var korrekt
    Anonym (FYI) skrev 2019-10-20 16:47:04 följande:
    Och du kan inte gissa något för du har ingen aning!
    Hahaha, märker du inte att du gör bort dig lite här, FYI? Ditt eget svar i #2319 visade ju ganska tydligt att Tecum träffade helt rätt?


  • Anonym (Haha)
    Anonym (felix) skrev 2019-10-22 10:00:52 följande:
    Mindre laddad symbolik genom att ni inte träffas utanför kontoret och mindre anledning att alls nämna det till din man om ni har ett legitimt svepskäl typ projektevaluering.
    Det här resonemanget fattar jag inte alls. Att ta en fika på stan innan ett möte som inte är på jobbet är väl betydligt naturligare och mindre laddat än att tvångsartat hålla sig till jobbet bara för att verkligen visa att här är det minsann inget lurt på G - speciellt om man dessutom bokar ett rum! Då visar man väl verkligen att här försöker vi verkligen dölja nåt som egentligen är nåt helt annat (nåt som du dessutom uttryckligen verkar uppmana till här; att de kan låssas att de ska ha projektevaluering el dylikt). Helskumt resonemang tycker jag.
  • Anonym (Haha)
    Anonym (felix) skrev 2019-10-22 10:52:22 följande:
    Poängen är angående nödvändigheten att nämna det för maken.

    TS och Pelle har ju hållit på med låtsasmöten i bokade rum i två år. Ibland med svepskäl som klaras av på 10 min. ibland demonstrativt helt utan. För mig är det ren dating, och inte något jag uppmanar till, men TS har kunnat övertyga sig själv att det är kvalitetstid som hon kompar ut genom att arbeta kvällar/helger. Men man kan diskutera hur mycket av detta hon måste/bör nämna för sin make vid middagsbordet. För var går gräsen mellan arbetsmöte, hängande och ren dating.

    Om TS har frukost utanför kontoret med en Pelle som hon genom sitt samtal vet att hennes man har ett ansträngt förhållande till, så är symboliken en annan och lojalitetskonflikten mer tydlig. Där är det naturligt och nödvändigt att nämna en sån sak för maken innan. Om hon inte gör det, så sviker hon makens förtroende, och utsätter sig för en icke obefintlig risk att bli sedd av någon i hennes lilla stad som inte borde se det. 
    Ah, ja, ok - då fattar jag lite bättre hur du menar. Om utgångspunkten endast är frågan om hur/om hon ska ta upp det med sin man
  • Anonym (Haha)
    Emmca skrev 2019-10-22 12:44:59 följande:

    Hej! Först tycker jag du ska känna efter vad du har för känslor för honom. Förälskad eller kåt. Sen måste ni börja prata om vad ni känner för varandra. Är ni bara kåta på varandra så kanske ett ligg funkar och ni blir nöjda.


    ??? I vilken värld skulle man bli nöjd efter ett ligg? Med nån som man tyckte var spännande och attraktiv; som skapade lite spänning i ens vardag osv? 
  • Anonym (Haha)
    Anonym (And now what?) skrev 2019-10-23 15:11:21 följande:

    Jag gillar inte att din man framställs som ett hinder. Det vill säga du vill något, men får inte (för din man).

    Egentligen är det du TS som är ett problem i relationen med din man.

    Jag kan förstå dig. Jag har själv varit i din situation. Men nu i efterhand, när de himlastormande känslorna lagt sig, undrar jag hur i hela friden jag ens kunde tänka tanken att riskera relationen till min fina man. TS känslor kommer och går, men relationen till din man består (om du vill). Om inte, föreslår jag att du går!


    Va? Men hon har väl aldrig talat om sin man som ett hinder, eller nån som hindrar henne från att göra det hon vill?? Mer än möjligen i sin signatur, men jag tror inte att "får inte" syftar på hennes man där, utan snarare på den vedertagna inställningen till vad som är vanlig anständighet (rätta mig om jag har fel, TS) Jag tycker att TS är väldigt insiktsfull beträffande vem det är som kan tänkas "ha fel" i den här historien - såvida jag inte har missat nåt avgörande inlägg...
  • Anonym (Haha)
    Anonym (FYI) skrev 2019-10-24 23:21:35 följande:
    Vet inte om jag tycker det är så stora tolkningsskillnader i huvudsak. Bara olika sätt att uttrycka saken på.
    Vad det gäller daten spelar det ju inte någon roll vad vi, du, eller kollegan lägger för symbolvärde på den. Det som spelar roll är vad din man tänker om ert spel.
    D.v.s om det fortfarande betyder något.

    Men eftersom du ville ha utförliga tolkningar av kollegan och hans agenda av oss som följer tråden...Kan du ge en utförlig beskrivning av vad som skiljer sig så mycket i våra svar, att du liksom bara skakar av dig dom. För så känner jag.
    Anonym (Ingen kul jul igen) skrev 2019-10-24 23:42:19 följande:

    Delar din uppfattning. Jag tycker de är väldigt samstämmiga. Spännande att höra svaret på din fråga.


    Anonym (felix) skrev 2019-10-25 11:17:54 följande:

    Tycker också att svaren är rätt så samstämmiga, där avdramatisera gav den mest utförliga redogörelsen av Pelles tankar och agerande.


    De flesta är ganska lika, fast "Två år" har ju ett helt annat svar (#2383)


  • Anonym (Haha)
    Anonym (FYI) skrev 2019-10-24 23:21:35 följande:
    Kan du ge en utförlig beskrivning av vad som skiljer sig så mycket i våra svar, att du liksom bara skakar av dig dom.
    Anonym (FYI) skrev 2019-10-25 11:54:33 följande:

    Visst vi är säkert de bästa att bedöma honom och hans beteende eftersom de flesta av oss som är kritiska är män och bäst kan sätta sig in i hur män tänker, men...Ts köper ju inte det...


    Men varifrån har du fått de här sakerna? Att hon bara skakar av sig o inte lyssnar/köper det ni säger? Var nånstans har hon sagt det?
  • Anonym (Haha)
    Anonym (FYI) skrev 2019-10-25 12:54:57 följande:
    Har du läst tråden? Eller började du bara ha uppfattningar efter #2327?
    Jag har följt tråden sen december förra året (men läst alla inlägg). Nu gällde detta ju inte saker som sagts längre bak i tråden dock, utan snarare om hennes reaktion på era tolkningar av Pelle, där hon inte svarade med en lång analys tillbaka på ditt inlägg, utan bara svarade i allmäna ordalag, varpå du blev stött och tyckte att hon sket i vad ni säger. Lite tramsig reaktion kan jag tycka. Ingenstans har hon sagt det du tolkar in.
  • Anonym (Haha)
    Anonym (Villmenfårinte) skrev 2019-10-25 14:21:48 följande:
    Tack. Jag orkar inte ens bemöta det, därför svarade jag inte själv. Jag har snarare skrivit precis tvärtom - att jag lyssnar. (Sen betyder ju inte det att jag måste göra som alla säger i alla situationer.)
    Jag vet. Du har alltid varit sjukt tålmodig, och otroligt mottaglig hela vägen. Det är synd att det alltid blir så här på fl, att en del människor ska komma med påhopp och konstiga påståenden som det inte finns nån grund för överhuvudtaget. Med detta sagt måste jag dock tillägga att även om jag inte alltid (eller kanske rent av oftast inte) håller med FYI (som ju just denna kommentaren gällde), så har han i stor utsträckning brytt sig, och försökt komma med vad han anser goda råd, så han hör ju definitivt inte till den här gruppen som verkar leva på att göra ned andra (tvärtom). Lite förhastade slutsatser ibland bara.
  • Anonym (Haha)
    Anonym (FYI) skrev 2019-10-25 16:57:24 följande:
    Tack, men jag håller inte med om förhastade slutsatser...
    Kanske tillspetsade för att få en reaktion.

    Men allvarligt är jag mest bekymrad över ts man (Om man nu kan eller skall vara bekymrad över någon man inte känner). Ts och kollegan lever livets glada dagar (tillspetsat...men ändå pirr, kåthet, timslånga häng, spänning) medans mannen bara är medveten till en viss grad om vad som pågått.
    Det vet jag vilka följder det kan få...och det vill jag att ts också skall förstå.
    Hon säger att det inte är värt att mannen mår dåligt...Men upp till bevis då.
    Ja, det märks som sagt att du bryr dig, och jag tycker absolut att man ska bry sig om alla, även dem man inte känner. Sen har vi alla olika åsikter om vad som är bäst för den vi bryr oss om, men så är det ju; det kan vi aldrig komma ifrån.

    Det jag menade med förhastade slutsatser var just såna här saker som att du läser in att ts inte lyssnar eller inte bryr sig om era svar i saker som du bara tagit ur tomma intet.
  • Anonym (Haha)
    Tecum skrev 2019-10-25 19:29:17 följande:
    Dels undrar jag hur det känns för dig, det är ju inga vänliga ord som sägs om honom här. Du outar honom, inom total anonymitet visserligen, men han får mycket skit. Männen som kommenterar utgår ju från sig själva och hur de hade agerat i samma situation (även om vissa aldrig kommer att erkänna det... ) och skapar en schablonbild av honom som kan vara hur fel som helst.
    Menar du att de utgår ifrån hur de själva hade reagerat om de var Pelle? Jag tror snarare att de identifierar sig med ts man, och därför hatar Pelle...
  • Anonym (Haha)
    Tecum skrev 2019-10-25 21:20:42 följande:
    Jag gillar TS, hon är en skärpt kvinna med självinsikt. Hon inser sina fel och svagheter och klarar att analysera sitt eget beteende. Till skillnad från vissa moraltanter (av bägge kön) i tråden som aaaaldrig skulle kunna göra något sådant... Hon kan också lyssna och ta till sig av råd och andras åsikter. Pelle har god smak...
    Tror att de flesta vettiga människor i den här tråden tänker så här, även om det alltid finns folk som ska sätta sig på sina höga hästar, och/eller som lever på att hoppa på och göra ned andra. Man kan ha olika syn på vad som är rätt o fel; vad som är ok och inte, men det innebär ju inte att man har rätt att kasta en massa skit. Men jag tänker att det är lika bra att bara ignorera folk som Moss, som bara är ute efter att trycka ned sin egen syn i halsen på andra, och som inte har förstått hur man diskuterar saker på ett civiliserat sätt. 
Svar på tråden Jag vill ligga med min kollega, är gift