Inlägg från: Anonym (felix) |Visa alla inlägg
  • Anonym (felix)

    Jag vill ligga med min kollega, är gift

    Anonym (Samma sits) skrev 2019-05-12 11:31:07 följande:
    Varför skulle det vara över gränsen? 
    Det är helheten av det som TS berättat, som nog ville gå över min gräns. Kanske inte så mycket pga presenten, utan mest genom dessa bokade fejkmöten som inte har annat ändamål än umgänge på tu mans hand. 
  • Anonym (felix)
    Anonym (Villmenfårinte) skrev 2019-05-12 11:49:22 följande:
    Mina berättelser är ju inte konstiga, att jag äter lunch med en kollega är i sig inget konstigt. 

     Men ja, jag skulle kunna berätta att jag lunchat m X för min man även i fortsättningen.
    Jo, jag tycker nog dina berättelser är lite konstiga trots allt. Det är ju inte bara "lunch med en kollega" som du har berättat om vad jag förstår. Dom bokade pseudomöterna och hängmötet utanför kontoret är ju definitivt konstiga om du har berättat om dom. 

    Och det blir ännu mera konstigt om du skulle fortsätta att umgås på tu mans hand, annat än evt sporadisk fika i köket, med en "kollega" från ett annat företag, när arbetsrelaterad anledning saknas. Om han heller inte reagerar på det, tyder det på någon slags stilltigande accept, tycker jag.
  • Anonym (felix)
    Anonym (Villmenfårinte) skrev 2019-05-12 21:42:43 följande:
    Men jag kan inte ansvar för min mans agerande, eller icke-agerande. Bara för mitt. Hur han reagerar eller inte - Det är hans ansvar, allt annat är ju jättekonstigt? Jag hoppas att han säger nåt om det är något, annars är ju problemen större än så, om han skulle må dåligt och inte säga nåt. Så upplever inte jag vår relation, vi pratar väldigt mycket med varann, och mår han dåligt brukar han säga till och vi pratar om det.
    Vad forväntar du din man egentligen skulle kunna säga om han mådde dåligt omkring ditt förhållande till X?

    Om han frågade rakt ut något om ditt förhållande till X, ja vad skulle du säga då? Ar svaret inte givet på förhand, Skulle du inte bara upprepa ditt mantra om ni är "bra vänner". Eller skulle du verkligen börja öppna dig omkring det som denna tråd handlar om?

    Din mans totala icke-agerande är lite grann av en gåta i denna historia. Säger han verkligen absolut ingenting, till dina berättelser? Inte ens ett jasså eller någonting annat som signalerade någonting?

    Det finns väl tre alternativa förklaringar till icke-agerandet. Antingen bryr han sig inte, eller så lider han i tystnad, eller så har han av någon anledning som man bara kan spekulera över, givet ett stilltigande accept till din crush. Alla tre anledningar innebär nog ett problem för dig.
  • Anonym (felix)
    Anonym (Villmenfårinte) skrev 2019-05-13 16:11:55 följande:

    Hans svar var att det är det inte alls utan han ser att vi istället kan forma om rollerna och jobba mer ihop. Det tror inte jag. Kanske det här ändå var på tiden.


    Du bestämmer väl också lite grann själv om det här skall bli en never ending story eller inte.

    Ni verkar inte ju ha så mycket kontroll från överordnade eftersom ni kan hålla på med så ofokuserade hängmöten i så lång tid. Så jag tror nog att din kollega har rätt i att ni kan nog fortsätta "samarbetet" med nya roller om ni skulle ha lust till det.

    Så där måste du nog själv dra åt bromsen, när han kommer med goda ideer. Som du egentligen borde ha gjort för länge sen.
  • Anonym (felix)
    Anonym (Villmenfårinte) skrev 2019-05-13 17:10:41 följande:
     Att klart vi kan ?hitta? saker att lösa ihop som han var inne på, men när det egentligen inte ligger på våra bord så blir det svårt att alls motivera = jag tror inte att jag kommer göra det, utan ta chansen att sätta helt stopp nu. Det finns ingen annan väg att gå. 
    Man kunde ju också kanske spekulera över om organisationsändringen med era nya inkompatibla roller i det gemensamma projektet beror på att någon i systemet inte tycker att er uppenbart goda kemi inte ger önskade synergieffekter. I så fall vill det vara en riktigt dålig ide att ändå hitta på saker att lösa ihop.
  • Anonym (felix)
    Anonym (Villmenfårinte) skrev 2019-06-29 09:08:07 följande:
     Vi tog en lunch i veckan, annars inget. 
    Som man kunde förutse verkar det vara "en lunch i veckan" som är det nya sättet att hålla liv i affären, efter att ni har blivit tvungna att sluta med hängmöten med gemensamma arbetsuppgifter som ursäkt.

    Kanske dags att avsluta, som i avsluta på riktigt.
  • Anonym (felix)
    Anonym (Villmenfårinte) skrev 2019-07-01 17:37:04 följande:
     En lunch eller en kaffe, visst, men inget mer. Dvs helt normalt kollegor emellan. Innan dess, ja, då både hördes och hängde vi för mycket. Men affär?
    Du verkar ha rätt så snäva definitioner av "otrohet" och "emotionell affär". Därimod är din definition av "kollega" rätt så vid.

    Om man skall tro din beskrivning så är du och din flirt inte anställda på samma företag, ni arbetar inte på samma kontor och ni har sedan organisationsändringen inga gemensamma arbetsuppgifter. När ni umgås är det uteslutande på tu mans hand med varandra. Relation till andra av era (riktiga) kollegor verkar helt saknas, eftersom ni har varit överens att dessa skulle bannlysas. 

    Enligt min definition är ni inte kollegor, och ert umgänge kan därför inte kategoriseras som "normalt kollegor emellan". Om era gemensamma arbetsuppgifter/ansvarsområden har blivit reducerade till noll, borde ert umgänge också bli reducerat till noll. Om det skall vara normalt.
  • Anonym (felix)
    Anonym (Villmenfårinte) skrev 2019-07-01 22:17:17 följande:
    Jag tycker inte heller att fantasier och dagdrömmeri behöver skada. Det har gett mig / oss samma fördelar som för dig!
    Fantasier och dagdrömmerier är helt OK. Etablera ett dolt förhållande till en annan man/kvinna där det är solklart att båda känner attraktion/förälskelse till den andra och uppmuntrar denne till att gå vidare, är en helt annan femma. 
  • Anonym (felix)
    Anonym (en karl) skrev 2019-07-02 14:27:30 följande:

    Jag har följt tråden sen start. Jag tycker TS agerat klandervärt fram till för en tid sedan. Hon har därefter hanterat sin relation till kollegan på ett vettigt sätt. Om jag vore TS man hade jag så klart blivit ledsen över hennes agerande i början, men jag hade också tyckt hon var värd respekt för det sätt på vilket hon nu hanterar sina känslor. Jag hoppas min fru skulle agera på samma sätt om hon blev förälskad i en annan man. Ingen är perfekt och känslor uppstår utan att man alltid kan styra dem, men man väljer hur man agerar på sina känslor. Det har TS gjort!


    Om TS förälskelsaffär hadde varat några månader eller kanske ett halvt år, så hadde jag nog hållit med om detta. Och om hon själv genom sitt agerande var orsaken till den drastiskt minskade kontakten med den man som vi kallar kollegan.

    Men nu har den ju hållit på i snart 1,5 år och det verkar först och främst vara yttre omständigheter i projektet/organisationen som tvingat fram den minskade kontakten. Om projektet/organisation igen skulle ändras så att TS och kollegan igen har möjlighet för att hänga ad libitum, skulle nog affären fortsätta för full kraft igen.

    Så tidsaspekten gör att jag tycker att TS agerande har varit lite varken eller. 
  • Anonym (felix)
    Anonym (Villmenfårinte) skrev 2019-07-04 08:47:11 följande:
    Det med balanserar på gränsen var på skype, att våra skämt var på gränsen kollegor emellan och med sexuell underton, dvs flirtigt. Jag bad om ursäkt efter några skämt fram och tillbaka om jag balanserade på gränsen och han svarade nej och att ?det är ju inte så att jag befinner mig långt borta från gränsen?. Betyder det skämtmässigt eller in real life? Vet inte.
    Otroligt att ni kan utväxla sådana kommentarer och fortfarande låtsas som om ingen sagt något om vad ni känner för varann. Att ni alls pratar om att balansera på gränsen betyder ju de facto att ni har överskridit den. Att ni reelt signalerar att ni överväger att överskrida den gräns som är in real life. Skulle man alls skämta med sexuella undertoner med någon man inte känner attraktion till? Skulle man alls prata om gränser om man inte ville signalera en vilja att överskrida dem.
Svar på tråden Jag vill ligga med min kollega, är gift