Inlägg från: Inga bekymmer |Visa alla inlägg
  • Inga bekymmer

    Jag vill ligga med min kollega, är gift

    Anonym (Man med egen erfarenhet) skrev 2018-11-06 21:53:36 följande:

    Nej, där har jag en annan uppfattning än du.

    Det måste inte alltid vara så som du beskriver utan det finns många andra möjligheter, omständigheter och bakgrunder som gör att man kan gå vidare utan att det känslomässigt påverkar i någon betydande grad. 

    I mitt resonemang har jag utgått från att partnern inte behöver misstänka något och börja ställa frågor. Alltså behöver man inte vara någon mästare på att ljuga eller manipulera.

    Otrohet är inte särskilt ovanligt.

    Uppenbarligen klarar många av att ha en tillfällig sexuell förbindelse med någon annan utan att det avslöjas.

    Det finns dock inga belägg för att så många skulle vara mästare på att ljuga och manipulera.


    Ja, jag förstår att du har en annan uppfattning än jag om det allra mesta! Det är klart att det finns en massa olika scenarior och att det finns finns grader av allt.. Jag dömer inte alla som varit otrogna som dåliga och elaka människor, men jag tror inte att man är i bra kontakt med sina känslor och har ett helt fungerande samvete om man gör en sådan sak utan att det märks att något är fel och utan att man själv mår dåligt av vad man har gjort. Att några klarar av att gå vidare efter en tid är en annan sak.

    Och jag utgick i mitt resonemang ifrån att RISKEN FINNS att partnern skulle fatta misstankar och kunna börja ställa frågor. Och då om ditt argument - det man inte vet har man inte ont av-ska hålla, så måste den som varit otrogen KUNNA ljuga och manipulera och göra det för att misstanken och känslan av oro ska släppa för den andra. Annars kommer nämligen den som varit otrogen med stor sannolikhet avslöja sig då. Jag menade alltså inte att så många är mästare på att ljuga och manipulera, utan att det krävs att man är bra på det om dina argument ska hålla OM partnern får en känsla av att nåt är fel. Problemet med ditt resonemang är ju att du redan på förhand har ett facit på hur det kommer gå. Det har man inte. TS kan def inte vara säker på att hennes man INTE kommer upptäcka otroheten.
  • Inga bekymmer
    Anonym (Kär) skrev 2018-11-06 22:38:33 följande:

    Njaaaa.

    Jag uttryckte mig dumt. Vi höll på i ett år ja, men inte med att kyssas med mera.

    Han börja på mitt jobb i augusti. I oktober började han på min avdelning och det var då vi började prata. Inget mer.

    På julfesten började vi flörta och jag kände ?jag MÅSTE ligga med honom!!!!!?

    Efter det flörtade vi i några månader ganska så oskyldigt.

    På en after work i maj så kysstes vi och jag hde chansen att ta hem honom eftersom min sambo var på jobbresa. Jag gjorde inte det.

    I juli hade vi fest med jobb och vi kyssts för andra gången. Igen kunde jag ta hem honom men gjorde inte det.

    Sedan gick jag på semester och vi sågs ej.

    I september var jag tillbaks på jobb och vi kysstes då på jobb. Direkt sa vi att vi saknat varann och tänkt på varann varje dag under semestern men försökt att ?stänga av det? båda två.

    Vi sa rakt ut ?jag vill vara med dig! Jag lämnar allt?

    Vi började ses även utanför jobb och kyssas i bilen och prata om hur vi skulle lösa allt.

    Jag gjorde slut med min sambo i slutet av september och han med sin i slutet av november.

    Vi hde inte sex och rörde inte varandra så.

    Långa telefonsamtal och stulna kyssar. Så i ett år höll vi på men vi var inte fysiskt otrogna i ett år.

    Jag står för att det var dumt och även att det var otrohet att flörta med en annan. Jag skulle hejdat mig.

    Men jag hade en sådan sjuk dragning till honom att jag inte kunde stå emot! Det gick inte. Det var elektriskt. Jag var som hypnotiserad av honom.

    Jag älskar honom och jag ?rättfärdigar? på något vis vår otrohet med det. Att det var ?äkta kärlek?.

    Men det jag hade innan honom var också bra. Det hade varit mycket enklare. Om jag bara stått emot och aldrig blivit kär i en annan. Jag skulle stått emot.

    Jag hatar mig själv för det jag gjort men jag tänkte riktigt jävla korkat. Jag var kär, kunde inte se klart.

    Snälla ts tänk dig för!!

    Om du är otrogen kommer din egen syn på dih själv att ändras drastiskt!!!

    Jag har alltid sett mig själv som en ärlig och rak person, en person med mycket empati. En smart människa faktiskt!

    Men tydligen är jag inte det. Jag är lögnaktig och falsk.

    Snälla gör inte något om du älskar din man!

    Älskar du inte honom så lämna honom så kan du vara med vem du vill sen.


    En människa är ju inte statisk och oföränderlig. Du verkar rak och ärlig nu iallafall och jag tror väl knappast att du skulle göra om samma sak igen va?

    Genom din erfarenhet lärde du känna dig själv bättre. Om samma situation skulle uppstå är du väl rustad för att bromsa och inte föda de fantasier, tankar och känslor som man kan få för en annan innan de växer sig för stora. Många tänker nog på sig själva som ärliga och sjyssta människor innan de trillat dit. Efteråt känner de sig kanske som ett svin och självkänslan och självrespekten kan ju få sig en redig törn förstås. Jag tycker det är fint att du berättar din historia, även att den ställer dig i dålig dager, med syftet att få TS att fatta rätt beslut.

    Har du bett om förlåtelse till de du har svikit och sårat?
  • Inga bekymmer
    Anonym (FYI) skrev 2018-11-06 23:03:18 följande:

    Eller kollegans fru. Avslöjandet kan komma den vägen också.


    Japp! Och det påtalade jag också för TS i ett annat inlägg:) Hade jag varit kollegans frugaoch fått veta, så hade jag nog informerat mannen med stor sannolikhet. Som man själv vill bli behandlad ska man behandla andra!
  • Inga bekymmer
    Anonym (Villmenfårinte) skrev 2018-11-07 06:36:59 följande:

    Tack för att du skriver hur det varit för dig. Jag behöver höra det. Just nu känns det fysiskt omöjligt att säga nej om han skulle försöka kyssa mig. Men det är klart att det går. På nåt sätt.


    Det går! Men du måste vilja göra rätt OCH fatta ett beslut om att du ska göra rätt och inte agera på dina känslor i detta.

    Och är det fortfarande svårt om/när du gjort det, så kanske du iaf ska överväga att prata med din partner och berätta att du fått starka känslor för någon annan.
  • Inga bekymmer
    Diversifierat skrev 2018-11-07 16:11:57 följande:

    Den här inställningen förstår jag inte över huvud taget. Om jag vore kollegans fru och fått reda på en otrohet så skulle jag å min sida absolut inte vilja riskera att förstöra ytterligare en relation genom att leka moralens väktare. Tvärtom skulle jag hoppas att det andra paret fick leva lyckliga i alla sina dagar - jag skulle inte lägga mig i huruvida de bearbetat otroheten gemensamt eller bara den otrogne för sig. Det är det parets ensak. Det är ju fan rena idiotin att börja härja i nån ANNANS förhållande.


    Man kan se det som du gör absolut men man kan också se det från andra perspektiv. Jag hade själv velat bli informerad och velat veta även om jag trott mig vara lycklig i förhållandet! Jag skrev också med stor sannolikhet så det beror ju lite på förstås.. Vilka omständigheter som råder och lite så. Om det finns barn med i bilden tex. En gång gjorde min man några svekfulla saker som lätt hade kunnat leda till otrohet. En ytlig bekant till mig upptäckte detta och gav mig info. Så gjorde även en nära vän. Jag är oerhört tacksam att de gjorde det! Jag tycker man bör få veta om man lever i en lögn eller har problem i relationen som man inte ens vet om.
  • Inga bekymmer
    Anonym (man) skrev 2018-11-07 17:12:08 följande:

    Jag skulle vilja påstå att det är en större katastrof än att få reda på det eftersom det innebär att man lever i en lögn och fråntas möjligheten att själv välja. Till skillnad från om man får veta det så gör det ont men man får möjligheten att förhålla sig till det göra egna val.

    Att slösa bort sitt liv på en partner som inte är värt det är nog för de allra flesta klart värre än att få reda på sanningen.

    Låt dig inte luras in i "man med egen erfarenhet" förvrängda logik och manipualtionsknep. Det är lite lite av hans specialitet.


    Jag är av samma åsikt som du! Har man lovat varandra trohet och pratat om vilka gränser man har och är överens om dem, då tycker jag det är oerhört fräckt, svekfullt och svinigt att först inte bara svika och bedra sin partner men sen också bestämma över hens huvud att fortsätta leva tillsammans som om ingenting har hänt, trots ett väldigt stort svek! Jag är rätt så snäll, lite för.. och väldigt förlåtande. Jag är dessutom väldigt ärlig så jag tycker jag förtjänar att få ärlighet tillbaka! En otrohet skulle jag kunna förlåta och fortsätta efter beroende på olika omständigheter och situationer, men krisen att gå igenom innan man kommer ut starkare kräver att båda verkligen jobbar för det! Det allra största sveket är att inte själv få välja om jag vill ge min partner en ny chans.
  • Inga bekymmer
    Anonym (Man med egen erfarenhet) skrev 2018-11-07 17:16:55 följande:

    I den här tråden härjar några individer som framstår som att de är så extremt avundsjuka och svartsjuka så deras hjärna klarar inte hantera sådana sunda tankar som du framför.

    De tillåter sina känslor kortsluta dem så totalt så förmågan att tänka ens ett enda litet steg längre verkar vara helt bortblåst. De blir helt slutna och det enda som existerar är deras egna interna tankar förmörkade av denna svartsjuka. Tankeverksamheten räcker endast till att spinna de egna tankarna runt i egna spiraler och de klarar inte ens reflektera över att något annat sätt faktiskt kan vara bättre för en annan medmänniska.


    Så får du gärna tro, men jag har inte problem med svartsjuka! Däremot lögner och svek kan jag och kommer aldrig acceptera. Inte samma sak som att ha problem med svartsjuka även om du tror det.
  • Inga bekymmer
    Anonym (Villmenfårinte) skrev 2018-11-07 17:20:31 följande:

    Vi sågs vid kaffemaskinen imorse (av en slump) och satte oss och tog en kaffe i typ en kvart. Sen kort på skype med en jobbgrej (enbart). Sedan har vi varken hörts eller setts mer idag (bara sagt hej när vi gått förbi varann) trots att båda varit på plats hela dagen och inne på skype. Liiite bra iaf. Jaja, jag vet, myrsteg. Men iaf nåt. Igår kväll hördes vi på insta, idag ska jag låta bli. Kan vara att han känner samma - att vi igår bokade upp en konfa-rum och låtsades ha möte bara för att få sitta och snacka kändes verkligen på gränsen.


    Du skriver vi? Jag trodde HAN bokade rummet men det var alltså ett gemensamt beslut?
  • Inga bekymmer
    Anonym (Villmenfårinte) skrev 2018-11-07 18:04:59 följande:

    Nej. Det var han som bokade. Ordagrant:

    Han: Har inte vi ett svinviktigt möte i tre timmar nu???

    Jag: Minst!

    Han: Dåså. Jag orkar inte jobba mer.

    Han: Är du hemma och jobbar eller?

    Jag: nope.

    Han: Vilket rum ska vi va i?

    Jag: vet inte?

    Han: Hittade! (Kalenderinbjudan kom)

    Jag: jag har till och med lite jobb åt dig, kul va?

    Han: nej

    Han: Jag går till XX!! Kom! (Rummet)

    Efter vi gått, 1,5 h senare

    Jag: Så jävla produktiva människor.... Men kul! :D

    Han: Eller hur! Bästa mötet på hela dagen


    Ok, det jag mest reagerade på var att du skrev han förut och nu: vi bokade ett rum när det innan var han. Och just att det finns ett VI...
  • Inga bekymmer
    Anonym (Villmenfårinte) skrev 2018-11-07 19:27:42 följande:

    Flirt är ju precis vad det är. Än så länge.


    Fast alltså, du har ju hängett dig och hållt på med flörtandet så mycket och såpass länge så du tappat kontrollen här. Du tänker på honom konstant, får du ett meddelande hoppar det till av fjärilar.. Flirt visst... men mentalt är du ju otrogen redan. Du har förmodligen pratat mer med denna man de senaste veckorna än med din egen man...

    Hade du investerat lika mkt tid av flirt och fokus på din man så hade du inte hamnat i denna situation. Visst, jag vet och förstår att det inte är lika spännande efter 14 år, själv har vi 13 år. Men man får hitta sätt att tillföra lite spänning och äventyr i relationen tillsammans. Du kanske skulle sätta dig ner med din man och planera en romantisk week-end eller kväll väldigt snart. Prata minnen, hur ni träffades, när ni kysstes första ggn osv, osv. Fundera över om det finns nåt nytt att testa i samlivet som kan krydda till det lite. Så kan du se om du kan flytta fokus lite och då blir det lättare att ta avstånd från den andra mannen. Och strunta i att gå på AW:n!! Du kan planera in nåt annat roligt att göra då, så slipper du tänka på så mycket vad du känner att du ev missar.
Svar på tråden Jag vill ligga med min kollega, är gift