Inlägg från: Anonym (Orolig man) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Orolig man)

    Jag vill ligga med min kollega, är gift

    Din plan verkar ju vara att, till varje pris, ha kvar din kollega som vän.


    Kan kanske funka om du lyckas trappa ner ännu mer, eller åtminstone håller det på den nivån du har idag.


    Vad händer om förutsättningarna förändras?
    Säg att, om ett år från nu, kollegans äktenskap plötsligt inte längre är så bra och han börjar se sig om efter nåt nytt.
    Han har ju halva inne hos dig så du lär ju vara första valet, vad gör du då?

  • Anonym (Orolig man)

    I denna lågintensiva emotionella affär du, trots allt, fortfarande har med din kollega, känner du aldrig någonsin dåligt samvete, eller skuld, gentemot din man? 

  • Anonym (Orolig man)



    TS det är väl snart 1-års jubileum av din förälskelse i kollegan.


    Du dansar fortfarande som katten kring het gröt, vill inte komma vidare, vill inte tillåta det att ta slut.


    Imorgon är det ny vecka igen, dansen fortsätter...


    De råd du fått här är väl i princip :
    1: byt jobb
    2: tala med din man
    3: bryt kontakten med din kollega


    Ingen av dem passar dig. 
    Du hänger på andra trådar och trånar efter info, du slänger dig efter kvinnor i din tråd med samma "lilla problem".


    Du har ju till och med antytt (#1317) att jobbet kanske inte är så kul, att en stor orsak till att jobba var kollegan
    - Hängmöten; minskat väldigt mkt. Men jag är inte i mål att aldrig ta en kaffe ihop igen. Vi har kul när vi ses, och jag behöver det på det jobbet
    Då känns det ju plötsligt ännu mer logiskt att du inte vill ta åt dig råd om att byta jobb, det verkar ju enbart vara kollegan som får dig att stanna.


    Vet du vad jag tycker du verkligen borde göra TS, jag tycker du skall dra detta till sin spets.


    Berätta för din kollega om dina känslor, kom ut med det och se vad han säger. För det är det som du VERKLIGEN går och innerst inne längtar efter, att ÄNTLIGEN få veta! 
    Samma dag som du förklarat dina känslor för kollegan så tar du ett snack med din man. Berättar att du har fått känslor för en annan man på kontoret och att det är besvarat, men du kommer inte agera på det.


    DET hade varit ett stag framåt, DET hade varit ärligt.


    Men vet du vad TS, jag tror inte du kommer göra det, för då kan du ju inte både ha kakan och äta den, du kan till och med bli av med hela kakan.....
    ...och en Egoist vill ju inte lämna ifrån sig något frivilligt.....


    P.S: (#1316)
    Tror faktiskt du har mer dåligt samvete än du erkänner för dig själv.
    Ditt sätt att rationalisera bort /undertrycka det är att säga "min man ju får mer sex än nånsin, så då är det ju win-win".


     

  • Anonym (Orolig man)
    Anonym (Känner samma) skrev 2019-03-09 18:10:49 följande:

    Praktiken var i december, sista gången vi sågs var i januari. I februari hördes vi inte alls och nu i mars har vi smsat lite sporadiskt. Min man vet om delar av historien då jag har svårt att inte vara ärlig. Han blev arg och ledsen först men inser att förälskelser på jobbet kan hända vem som helst, det har även hänt honom. Jag har bara så jättesvårt att gå vidare från den här mannen, men vill verkligen inte lämna det liv jag har med min man. Hoppas det ger sig med tiden. Jag och den andra mannen har numer ingen anledning att ses och gör därför inte det. Men jag är lite rädd för att vi kommer springa på varandra i framtiden då vi är i samma bransch, vet inte vad som händer då. Man tänker ju liksom inte så logiskt när man känner så här..


    Låt mig gissa, de "delar av historien" du inte berättat för din man är att du fortsätter att ha kontakt med förälskelsen och att du därmed fortfarande är emotionellt otrogen mot din man.


    Klass. Verkligen.....

  • Anonym (Orolig man)
    Anonym (Villmenfårinte) skrev 2019-03-10 12:20:18 följande:
    Det är ju ni som hela tiden sagt att det skulle vara att kasta bensin på elden? Att när jag sagt att det faktiskt kan göra att vi bryter, för att vi tvingas lägga korten på bordet bemötts med att det är idioti att tro det?
    Du missade bivillkoret. Du måste berätta för din man OCKSÅ, samma dag.

    Att bara öppna upp dig för kollegan, nej för he....e, det vore inte bra!
  • Anonym (Orolig man)
    Anonym (Villmenfårinte) skrev 2019-03-10 12:42:29 följande:
    Du ger nyanserade råd. Jag ska fundera på det. Det kanske är bästa vägen ur / för att sätta stopp.

    Jag tror ärligt och genuint att många faktiskt bryr sig om att detta skall sluta bra för dig.

    Ibland behöver man dock pusha lite för att budskapet skall gå in.
    (felix) råd är definitivt ett steg i rätt riktning.

    Kom igen nu! Ny vecka nya möjligheter!

  • Anonym (Orolig man)
    Anonym (Villmenfårinte) skrev 2019-03-10 12:15:05 följande:
    1. Jag behöver inte byta jobb bara för att jag fått känslor för / velat / vill ligga med en kollega. Jag hanterar det. Och nej, jag tycker inte alltid jobbet är kul men han är sannerligen inte enda skälet till att jag stannar. Han gör dagarna roligare.

    2. Nej. Jag tänker inte ta upp vad jag tänkt om kollegan med min man eftersom inget kommer hända, inget har hänt och det bara potentiellt kommer göra honom ledsen, till ingen nytta. Hade jag gjort något hade det varit annorlunda. Mina tankar har jag rätt till själv.

    3. Jag känner heller inte att det är nödvändigt då vi är bra vänner och trivs i varandras sällskap. Men vi kommer inte göra något. Ändras situationen kan det vara så att vi helt får sluta prata med varann, ja.

    Att jag frågar någon som varit eller är i samma situation hur det varit för dem är inte konstigt. Det är snarare naturligt. Förstår inte varför du hänger upp dig på det.

    Ja, jag har tänkt på att berätta, sen start, det var ju en av mina frågor i TS. Just för att det kan betyda det abrupta slut ni råder mig till. Men de flesta här har rått mig till att låta bli, och det är också så jag gjort. Klart jag VILL veta vad han tänkt, är det så konstigt? Men det kommer jag inte ta reda på.

    Ang mig och min man har vi det bra, återigen. Att vi har mycket sex var bara ett exempel.

    Jag tog upp de tre råden för att det är de som varit mest förekommande, inte för att jag tycker alla är bra.


    1:
    Nej jag kan förstå att detta, i det stadium det är nu, motiverar det inte ett jobb byte.Hade det varit samma nivå på känslorna som i höstats, ja då hade jag nog tyckt det varit ett bra råd.

    2:
    Maken ja, the jury is still out on this one.
    Å ena sidan kan jag förstå att du inte vill ta upp hela sanningen, det skulle ju potentiellt kunna sabba ditt äktenskap.
    Men å andra sidan skulle det ju effektivt kyla ner umgänget med kollega. Fast förstås, risken är att maken då kräver alt 1.

    3:
    Däremot, om du nu menar allvar i att distansera dig, så tycker jag att detta är det bästa alternativet. "Bryta" kan betyda mycket, men det halvfjösiga försök du gjort hittills, dvs. "jag är passiv och svarar bara", är väl knappast tillräckligt om man verkligen vill kyla ner en förälskelse, eller vad tycker du själv?

    Vad jag ville ha sagt, summerat, var att det nu gått ett år, och du rör dig inte mycket framåt på sistone. Absolut ett stort kliv sedan i höstas, men du kommer inte riktigt hela vägen.

    Se detta som att jag ville utmana dig, få dig att tänka lite mer på hur du skall ta dig vidare.

  • Anonym (Orolig man)
    Anonym (Villmenfårinte) skrev 2019-03-11 18:41:35 följande:
    2. Jag vet att flera av er tycker att jag ska säga precis allt jag tänkt / tänker till min man men än så länge är vi av olika åsikt där. Jag vill inte veta ALLT han tänker heller. Jag skulle inte ens vilja veta om han haft ett ONS som han ångrar bittert, den bördan får han gärna bära själv. Inleder han ett förhållande med nån - ja då vill jag veta. Tänder han på grannen? Kollegan? Det vill jag inte veta så länge det är tankar, om han kan kontrollera sig.

    3. Jag vet, och jag förstår det. Jag kan bli trött på mig själv. Hur svårt ska det vara att bara bryta. Jag låter som sagt honom initiera kontakten vi har nu i 9 fall av 10 a mkt mer än förut när vi hörde av oss nästan lika mkt men jag har inte kommit till att inte svara. Trodde ju att han också bröt nu när han var borta en vecka och det var radiotystnad (han hörde iofs av sig med text och bilder en dag). Men nu satt vi ju kvar förra veckan efter ett möte, och i helgen hörde han av sig (kort dock) flera ggr och idag har han skrivit flera ggr och frågat om vi ska hänga, men jag har inte haft tid, vilket gör det lättare att säga nej. Jag vet att det bästa är att bryta helt, men sanningen är ju att jag inte lyckats med det än. Men jag hör inte av mig först. Jag vet att det är myrsteg fram. Jag fattar det. Men för mig gör det skillnad.
    Tog man en titt på din "17 lista". Mina tanker om vad som är OK kollegialt beteende eller t.o.m vänner emellan beteende. Finns ju saker som behöver dras ner på utan, att du bryter helt.

    1. Han skriver till mig i stort sett varje dag på Skype, kommer förbi där jag sitter utan anledning många ggr per dag.
    Kommer han förbi får du helt enkelt säga att du har mycket nu, återkommer. Skype likadant, dra ut på svarstiden, svar sedan att det är mycket nu, återkommer



    2. Ibland byter han arbetsplats och sätter sig vid mig, trots att vi eg jobbar på olika företag och inte alls sitter ihop (men inne hos oss är det free-seating, så det går, men det är inte vanligt, vet att andra reagerat på det). Det gör han bara när han kan sitta med mig. 
    Lite udda, men kan väl anses vara OK, kollegor som jobbar ihop helt enkelt



    3. Kollegorna märker vår kemi/energi och vi har fått det påpekat flera ggr att det är nåt med oss. 
    Är väl då mest en konsekvens av bl.a. övriga punkter på listan.
    Risken är väl att det kan ge upphov till skvaller.Elaka tungor finns på alla arbetsplatser 



    4. Sex-skämt är återkommande.
    Öööh nej, inte OK!



    5. Han bokar upp konferensrum för att han och jag ska hänga själva, 1-3 timmar. Inget möte, bara att han vill umgås. Ingen annan får vara med, det är han tydlig med. 
    Intima fikastunder på konferensrum är no-no.
    Fika själva i köket är väl att anse som OK



    6. Han har bjudit med mig på AW?s med vårt externa företag. Noga med att ingen annan skulle följa med, bara han och jag. 
    Med tanke på omständigheterna, inte OK



    7. Han föreslog att vi skulle på en (helt onödig) konferens i höstas m övernattning (bara vi fr vårt företag). Jag sa nej. 
    Fundamentalt NO-NO!



    8. Om jag frågar om vi ska ta en kaffe så kan han ställa in ett möte för det och säger att allt handlar om prioriteringar. 
    Enkelt, du frågar inte efter en fika, och skall ni fika, gå till köket, inte till ett konferensrum.



    9. Han vill aldrig att andra är med när vi fikar, bara han och jag. Därför föredrar han också att boka upp ett rum och bokar in ett låtsasmöte där vi kan sitta så att inga andra tränger sig på. 
    Fika själva i köket är OK, inte i konferensrum.



    10. Han bokade in en lunch för oss i två timmar utanför kontoret för att bara umgås i höstas, vi åkte fr kontoret vid olika tider för att ingen skulle misstänka något. Vi hade datorerna med, han kollade på ettor och sa skämtsamt att man kanske skulle skaffa sig en etta man kan hänga i. (Här gick min gräns)
    Som du själv säger, NO-NO



    11. Han hör av sig på kvällar och helger. 
    Inte helt OK, kollegor gör inte så, men vänner kan göra så. Men kan du visa varje meddelande för din man, utan att skämmas, så visst fortsätt.
    (Hade jag varit din man så hade jag dock blivit j?.gt irriterad om en manlig kollega skickat insta till min fru på Fredag, Lördag, Söndag och var o varannan kväll. Just saying.  



    12. Om jag jobbar hemma hör han av sig och frågar lite skämtsamt om han får komma över. Och att jag annars borde vara inne på jobbet och hänga m honom. 
    Kan väl knappast anses som OK. 
    Tänk dig situationen sett utifrån. Manlig kollega antyder ?skämtsamt? att han vill komma hem till sin kvinnliga kollega när inte maken är hemma. Hmm??..
    Sluta helt enkelt med att svara på såna skämt.



    13. Han vill alltid sitta nära, visar jag ett klipp / något på telefonen så lägger han alltid sin hand på min som håller telefonen. 
    Visst, finns personer som är mer fysiska än andra.
    Så klänge det inte sker på intim-fika i konferensrum utan i öppna lokaler, typ köket så helt OK.  



    14. Han biter sig i läppen och fuktar läpparna när han lyssnar när jag pratar.
    Hans problem, inte ditt.



    15. Han spänner ofta musklerna när han går förbi mig.
    Skämta bort det, högt och ljudligt  typ ?andas ut X, andas ut?



    16. Han nämner aldrig sin fru vid namn. 
    Tja inget du kan göra något åt. Men, pratar ni om era familjer, nämn alltid din man vid namn, pratar ni om hans fru, nämn hennes namn.


     
    17. Han skickar låtar med låttexter om sex, förbjuden kärlek, att vilja men inte kunna vara med någon

    Som (felix) sa, denna är nog en enda stor metafor för er flirt. Lägg ner. 

  • Anonym (Orolig man)
    Anonym (Villmenfårinte) skrev 2019-03-29 18:14:44 följande:
    Jag la till en låt på vår spellista i helgen. Låten heter The End ( bara instrumental så ingen text att tolka). En symbolik från min sida. Jag sa inget till honom. Han kommenterade The End låten i onsdags, jag sa att listan gjort sitt. Han tyckte jag var tråkig som ville stänga ner den. Två dagar senare kom en låt på sms. Som jag inte kommenterade.

    Bra vecka. Vi har hängt en del men på en nivå som känns bra.

    Trevlig helg till dig också!

    Kudos TS!


    Äntligen lite mer än myrsteg, bravo!
    ......och ursäkta klarspråket men det var f-n på tiden att nåt hände!
    Fortsätt så, så är familjen räddad. 

  • Anonym (Orolig man)
    Anonym (Maria) skrev 2019-04-03 09:02:36 följande:

    Vi jobbade över med ett projekt och blev klara rätt sent. Bestämde oss för ett glas vin, sen kom första kyssen och på den vägen var det. Kyssen hade kommit utan även utan vin, det bar som skrivit i stjärnorna att det var dags.Tror vi kysstes nonstop i 1 timme, sen blev det sex på soffan, golvet och på skrivbordet. Tillfällen som gavs efter det var där det gick. Allt från utomhus, konferens, kopiatorrummet och några gånger på hotell under eftermiddag/kväll. 
    Jag vill inte ge dig råd, eller moraliskt uppmuntra till det ena eller det andra men känner att många som skriver har en uppmålad bild av att så här är livet, svart eller vitt, men gråskalan existerar inte (eller får inte existera). Tror inte tex att förbud mot saker får den önskade effekten. Allt ska ske av en fri vilja, framförallt valet av att vakna upp med sin man och vilja vara där. Inte för ett löfte inför en präst eller borgmästare (har vi sådana i Sverige?). Jag kan erkänna att jag använt svart arbetskraft, det är inte heller bra, men jag mår inte dåligt över det. Det var ett beslut som togs, då med full insikt  och helt nyktert varför (det blev billigare). I den andra frågan, det skedde med passion och en kraft som jag inte kunde motstå, eller innerst inne ville motstå. Alla gör som sagt sina egna val.


    Måste vara fantastiskt skönt att vara som du, att kunna skita i alla andra och bara tänka på sig själv.
    Ett löfte är bara värt något så längre det gagnar mig och min egen lycka och om min egen lycka drabbar nån annan, tja vem bryr sig, jag är en vinnare och alla andra är losers..... 

    Storsint av dig skruva så här också:
    "PS, ja om min man skulle ligga med en annan kvinna av samma anledning som jag, ja, jag skulle aldrig lämna honom för det, eller älska honom mindre. Jag kanske till och med skulle unnat honom det efter alla år"
    Så din man KANSKE kan få ligga med en annan kvinna, om du först godkänner henne då eller?

    Vet du vad, jag tror inte du älskar din man alls, du älskar kanske det liv du har tillsammans med din man, dvs hus, barn, schysst ekonomi, bra vänner etc. Men din man, som person, har du slutat älska för länge sedan.....

    Tycker synd om din man som slösat bort sitt liv på en egoistisk liten människa som dig. 
Svar på tråden Jag vill ligga med min kollega, är gift