• Tecum

    Jag vill ligga med min kollega, är gift

    Anonym (FYI) skrev 2019-10-11 11:11:01 följande:
    Kan säkert ligga mycket i vad du säger. I all otrohet ligger det en obalans. en känsla av makt och bekräftelse. Dessutom verkar det ju vara så i många förhållanden att en man/kvinna som attraherar motsatta könet bekräftar partnern,
    i.a.f så länge denna man/kvinna inte agerar på det.
    Däremot reagerar jag på uttrycket som det slängs mycket med på FL...
    "Kontrollerande svin"...Blir man det, det första man ställer krav på sin partner?
    Typ...Jag tolererar inte otrohet?
    Nej, att inte tolerera otrohet är givetvis helt legitimt och en förutsättning för de flesta relationer. Men när nästa steg är att kontrollera partnern, kräva att denne byter jobb, inte får umgås med kollegor eller manliga vänner, kollar mobil och kräver ständig redovisning av vad partner gjort, då är man inne på svinavdelningen. 
    En relation måste bygga på ömsesidigt förtroende och det är nästan omöjligt att förhindra otrohet om partnern verkligen är inne på det. Kontroll förstör mer än det bygger upp.
  • Tecum
    Anonym (Snacka om OT) skrev 2019-10-12 08:14:46 följande:
    Den som älskar minst är alltid starkast? Jo, man kan ju se det på olika sätt förstås, men blir man känslomässigt avtrubbad av nån anledning så att man älskar mindre så är man inte direkt stark! Det är inte starkt att kunna "stänga av" känslor och samvete och köra sitt eget race.
    Jo det är starkt på så sätt att det ger ett övertag i relationen. Den som inte älskar så mycket eller inte alls har mindre att förlora vid en separation. Denne är också mer förberedd på att gå vidare medan den som älskar intensivt inte kan tänka sig en annan partner när hen blir dumpad. Mår också sämre efter en separation.

    Som sagt, den som älskar minst har alltid ett övertag!
  • Tecum
    Anonym (Ly) skrev 2019-10-13 21:47:31 följande:
    Varför vara med någon man inte älskar? Den personen är bara en osjälvständig fegis som bör vara ensam istället tills den träffar rätt person.
    Finns massor av såna fall. Man är ihop av praktiska skäl, gemensamma barn, bra boende, social omgivning man trivs i, god ekonomi, bekvämlighet. Det går säkert bra så länge bägge tänker så, men när den ene älskar och den andra ser det mer som vänskap kan det bli problem.
  • Tecum
    Anonym (FYI) skrev 2019-10-17 09:58:31 följande:
    Inte din mans agerande...Hans brist på agerande!
    Det var bara ett exempel med tfn.
    Men ingen tycks kunna säga vad han skulle gjort istället...

  • Tecum
    Anonym (FYI) skrev 2019-10-17 23:19:54 följande:
    Nej, precis...Han kan inte göra ett skit. Dels för den nu aktuella maktförskjutningen i deras förhållande. Dels att det han ev. skulle kunna göra, skulle direkt klassat honom som ett kontrollerande svin.

    Nu har ju ts man tur i.o.m. att ts med små steg verkar komma ur sin fäbless. Men tänk på alla andra i parrelationer där det går, eller håller på att gå åt helsike p.g.a att en av dom blir kär i en kollega.
    Men ändå klagar ni på hans brist på agerande! För faktum är att man som partner inte kan göra så mycket om den andre får känslor för t ex en kollega. Om man inget vet kan man förstås inte agera, om man vet eller misstänker är risken stor att  man agerar på ett kontraproduktivt sätt, som driver partnern närmare kollegan. Det enda är förebyggande, att se till att man har en levande relation med bra kommunikation. Men det är svårt att laga något om man inte vet att det är sönder. Om den som är (kanske omedvetet) missnöjd men inte säger något kan knappast partnern göra något. Han tycker ju att allt är bra!

    Om tanken slagit rot hos den ene att gräset är grönare på andra sidan är det oerhört svårt att som partner ändra på det oavsett vad man säger eller gör. Nu var lyckligtvis TS bara kåt och tog sitt förnuft till fånga. Men t ex fröken Fia är ju missnöjd med sin relation, då är det värre.
  • Tecum
    Anonym (FYI) skrev 2019-10-20 00:25:51 följande:
    Men förstår du inte att just han är toxic för din relation med din man?
    Du skulle inte föra några djupa personliga samtal med honom överhuvudtaget.

    Din man verkar vara väldigt överseende med den kontakten han vet, du har med honom, han säger att han litar på dig, men hur långt kan du gå och fortfarande ha hans förtroende.
    Vad tror du han tänker om att ni fortfarande har era långa samtal osv. efter att ni haft ert samtal där han erkänt att han visst känt svartsjuka..

    Vad var meningen att ni skulle göra istället för de bägge mötena? Kan det vara så att han planerat ett lite mer personligt avsked???
    Hade jag varit i din sits, hade jag inte käkat frukost med honom heller. Ni kan träffas i lokalen där mötet hålls. 
    Definiera de "djupa personliga samtal" som är olämpliga enligt dig? Om man talar om sina respektive relationer är det både personligt och olämpligt, det är vi  nog överens om. Men om man t ex talar om upplevelser i barndomen som präglat en, problem man haft på tidigare jobb, dålig hälsa, tidigare relationer, moraliska ställningstagande osv då är det absolut personligt men är det olämpligt? Jag förutsätter förstås att man redan talat med sin partner om detta men vill ventilera det med någon annan och få nya infallsvinklar eller igenkänning. Med andra ord, vad får man tala med en vän om?

    TS` man gör helt rätt när han inte ställer till med drama utan säger att han litar på henne. Då sätter han press på TS att leva upp till det hon säger, det är alltid svårare att svika ett förtroende än att svika någon som INTE har förtroende för en. Han gör det bästa möjliga av obalansen. Du och Felix hade antagligen sabbat era relationer om ni hamnat i samma situation som TS´ man.
  • Tecum
    Anonym (FYI) skrev 2019-10-20 16:14:06 följande:
    Tecum...Ibland blir jag så jävla trött på dig.
    Du menar alltså att hennes sista tilltag med frukostmöte som det är upplagt, är ok, eller att samtalen hon för timvis med kollegan som ju inte är någon kompis, som kompis är menat som...Det är ok?

    Sen uppskattar jag inte att du drar upp hur mitt förhållande skulle utveckla sig i samma situation...Jag kanske inte skulle acceptera det alls och begära skilsmässa...Vad vet du? 
    Jag är rätt trött på dig också, TS är ett under av tålamod som orkar hålla på att tjafsa med er...

    Frukostmötet är inte optimalt men inte heller någon katastrof.

    I praktiken är han en kompis då de inte gjort något, han har inte ens försökt - på 2 år! Det säger en del...

    Min gissning var korrekt
  • Tecum
    Anonym (Villmenfårinte) skrev 2019-10-23 18:14:37 följande:
    Nej. Jag vet fortfarande inte vad Pelle känner och menar och tänkt / tänker. Att han har någon typ av intresse och trivs i mitt sällskap är uppenbart, resten är uppe för tolkning.

    Det handlar inte om att jag inte bryr mig om vad min man tänker och känner - skillnaden är ju att där svävar inget i ovisshet på samma sätt som vad som varit mellan mig och Pelle, så det behöver jag inte spekulera i på samma sätt. Det är ingen paradox för mig.

    Och den invävda anklagelsen att jag lagt för mkt tid på att bolla detta med Pelle här, ja, är det inte ännu mer konstigt att flera av er följt mig sen start och lagt massor av tid på någon / något som inte ens berör er, isåfall?

    Kanske även att jag faktiskt har lagt den tiden på att vända och vrida på allt, bolla och skriva här också är en del i att jag aldrig gått över gränsen? Att jag tagit mig tid och stannat upp när tankarna eller känslorna skenat. Jag gör inte allt som ni råder mig till, jag är bara människa och jag gör mina egna val, men jag har fått fler infallsvinklar och kloka inputs.
    Om du skulle gissa vad Pelle känner, menar och tänker, vad säger du då? Är det verkligen en gåta?

    Om jag tar mig friheten att tolka Pelle, på grundval av det du skrivit och mina egna upplevelser i en situation liknande hans, så tror jag att han är ganska nöjd med sakernas tillstånd. Han tycker att du är en jättetrevlig kvinna, en själsfrände som ger honom något han inte får av någon annan. I en annan tid och plats hade han inte tvekat att lägga an på dig för att få till en riktig relation. Men som läget är nu, ni lever bägge i bra relationer(?), finns ingen anledning att krångla till det med sex, det får han ju hemma. Därför har han inte gjort någon riktig framstöt och han är lättad över att du inte gjort det. Men OM du hade, då hade han förmodligen backat. Du säger ju att han backar när ni kommer för nära, precis som du gör. Så han har fått er relation dit han vill och hoppas att på något sätt kunna hålla kontakten även om du byter jobb. Men är kanske lite lättad över att du då inte kommer att vara alltför nära, trots allt...
  • Tecum
    Anonym (Villmenfårinte) skrev 2019-10-24 20:56:27 följande:
    Tack för era utförliga tolkningar av Pelle. Ni har lite olika syn på vad han menar och det är precis så det ju är - upp för tolkning beroende på vilka grejer man hänger upp sig på.

    Ang frukosten har jag inte bestämt mig än. Ni lägger ett tyngre symbolvärde i det än jag, men jag förstår också varför.
    Vad tror du Pelle skulle tycka om att du dissekerar er relation här, med en massa okända?
  • Tecum
    Anonym (Villmenfårinte) skrev 2019-10-24 21:19:48 följande:
    Det skulle han antagligen inte gilla, om jag hängde ut honom eller mig och vi var identifierbara. Inte jag heller. Men det är vi inte, och därav behöver jag inte hans ok.
    Varför undrar du?
    Tja, dels för att det säger en del om honom, hade han blivit förbannad och känt sig utlämnad eller hade har tyckt att det var lite intressant?, Eller något mittemellan? Tror du att han brutit med dig om han vetat eller haft överseende?

    Dels undrar jag hur det känns för dig, det är ju inga vänliga ord som sägs om honom här. Du outar honom, inom total anonymitet visserligen, men han får mycket skit. Männen som kommenterar utgår ju från sig själva och hur de hade agerat i samma situation (även om vissa aldrig kommer att erkänna det... ) och skapar en schablonbild av honom som kan vara hur fel som helst.
Svar på tråden Jag vill ligga med min kollega, är gift