Inlägg från: Anonym (felix) |Visa alla inlägg
  • Anonym (felix)

    Jag vill ligga med min kollega, är gift

    Anonym (Villmenfårinte) skrev 2019-03-11 18:41:35 följande:
     Men nu satt vi ju kvar förra veckan efter ett möte, och i helgen hörde han av sig (kort dock) flera ggr och idag har han skrivit flera ggr och frågat om vi ska hänga, men jag har inte haft tid, vilket gör det lättare att säga nej. 
    Du måste nog göra mera för att få slut på dom där hänginvitationerna på tu mans hand  i enskilda mötesrum. Du måste skicka ett tydligt budskap att om att umgänge i framtiden heter fika och att det sker i köket eller andra gemensamma områden. Konferensrum är till nödvändiga jobbrelaterade aktiviter och man lämnar dom kort efter att dessa aktiviter är slut.

    Nästa gång det kommer en sån inbjudan om att hänga, så svara bara ultrakort "nej". Det ordet är mycket effektivare när det inte efterföljs av massa förklaringar och ursäkter. Nästa gång svarar du nej igen, och tredje gång informerar du honom att det är slut med att mötas i konferensrum när det inte är jobbrelaterat. Vill han fika så fikar ni i köket. Ange inga förklaringar, informera honom bara om dina nya regler. Låtsas som att du plötsligt blivit superproffsig och seriös.   

    Det vill nog ha av avkylande effekt på både honom och dig opch hela er ffär
  • Anonym (felix)
    Anonym (Villmenfårinte) skrev 2019-03-12 13:02:40 följande:

    Vi hade ett möte idag. Satt kvar och pratade när vi var klara. Vi pratade bl.a. om vänner och folk i omgivningen som skiljer sig, båda konstaterade att ingen av oss är där, att många tror att ett nytt liv med någon inte skulle bli samma vardag vilket vi var överens om att det visst blir. Om folk som är otrogna med typ grannen. Att det inte är värt det. Vi pratade inte om oss, men det kändes det som att det var precis det vi gjorde och att vi mentalt tog i hand på att vi båda är nöjda med livet som det är. Vi sa mycket utan att säga nåt, och min känsla är iaf väldigt bra, och jag känner mig både glad och lättad. Vi är vänner, och inget annat är värt det, för nån av oss, och idag nånstans sas det högt utan att sägas.


    Intressant utveckling. Men också något tvetydig. För vad har ni sagt till varann utan att säga något högt egentligen?

    Att ni inte vill skiljas från era respektive. Ja men det har väl solklart hela tiden.

    Att ni inte vill riskera era förhållanden genom att ha sex med varann. I så fall är det en nedtrappning av den sexuella delen av er affär. 

    Eller har ni nu bekräftat att ni har haft och ännu har ett slags förhållande som går utöver vänskap. Att ni är en slags reservepartnere för varann? Att du är en andra sol på hans himmel, och han på din. I så fall är det en upptrappning av den känslomässiga delen av er affär.

    Hoppas du inte bara fortsätter som nu hela den känslomässiga delen av affären, bara med alibit "nu är vi ju vänner". Du måste fortfarande åtgärda dom punkterna som inte är OK i 17 punkslistan. Återskapa gränsen mellan privatliv och arbetsliv. Umgås som kollegor som är goda vänner.  När det är gjort  kan ni "bara vara vänner".

     
  • Anonym (felix)
    Anonym (Villmenfårinte) skrev 2019-03-12 16:40:48 följande:
     Men som sagt - idag känner jag mig 100 kg lättare. Vi har ju aldrig pratat klarspråk, så det vore väl nästan konstigt om vi gjort det nu. Men för mig var det ett mentalt handslag som JAG behövde känslomässigt.
    Hoppas du inte kommer ur askan i elden.

    Ni har bekräftat för varann att ni varit attraherade av varann och reelt övervägt att vara otrogna. Ni har bekräftat för varann att ni sett varandra som det grönnare gräset på andra sidan. Nu har ni också bekräftat för varann att ni inte vill riskera något eftersom ni trots allt har det bra med era respektive och att gräset nog inte är grönnare i längden.

    Jag tycker det låter som en ömsesidig kärleksförklaring och att du som förälskad kvinna är glad för att han speglar dina känslor. Du har ju redan tidigare, sen den gränsöverskridande dejten i jul, sagt att du landat i att du inte vill vara fysisk otrogen. Så vad är egentligen nytt nu?

    Ar det på något sätt ett slags fin avslut på er känslomässiga affär, eller är du bara glad och lättad för att du nu kan fortsätta den som förr, bara utan dåligt samvete eftersom ni nu, genom er ordlösa kommunikation, är överens om att ni "ju bara är vänner"?
  • Anonym (felix)
    Anonym (Villmenfårinte) skrev 2019-03-12 17:45:06 följande:
    Eller jo, jag ändrar mig. Att vi trots allt övervägt samma sak, att vara otrogna, (det du kallar kärleksförklaring) men ändå landat i bägge två att nej, det är inte värt det. DET kombinerat är orsaken till att jag känner mig glad, lättad och är det som ger mig lite som ett mentalt avslut. En typ av bekräftelse på att han tänkt samma, men att vi båda landat i samma beslut innan nåt hände. Förstår du då vad jag menar?
    Förstår att den sexuella delen av er affär har blivit nedtrappad. Risken för att det händer något fysiskt mellan er, som inte var så stor innan, har nog blivit ännu mindre nu.

    Hoppas bara att den känslomässiga delen, som är det stora problemet just nu, inte växer sig större. Ni har ju nu indirekt erkännt att ni har haft ett dolt förhållande. Så är man ju per definition inte "bara vänner". Mer mycket intima, förtroliga vänner i så fall. Och den sexuella fantasidelen av er affär väl inte automatiskt slut nu.

    Så du måste använda ditt mentala avslut, till att också få ett slut på den känslomässiga delen av affären också. Råden som jag och andra har givit omkring att avsluta dom delar av 17 punkts listan som inte är OK gäller fortfarande. Dvs slut på insta/hängmöten/spellista/överdriven flirt etc. När du lyckats med det, så kan du trots allt gratulera dig själv att du klarade av att avsluta din förälskelse på ett någorlunda snyggt sätt.
  • Anonym (felix)
    Anonym (Villmenfårinte) skrev 2019-03-12 13:02:40 följande:

    Vi hade ett möte idag. Satt kvar och pratade när vi var klara. Vi pratade bl.a. om vänner och folk i omgivningen som skiljer sig, båda konstaterade att ingen av oss är där, att många tror att ett nytt liv med någon inte skulle bli samma vardag vilket vi var överens om att det visst blir. Om folk som är otrogna med typ grannen. Att det inte är värt det. Vi pratade inte om oss, men det kändes det som att det var precis det vi gjorde och att vi mentalt tog i hand på att vi båda är nöjda med livet som det är. Vi sa mycket utan att säga nåt, och min känsla är iaf väldigt bra, och jag känner mig både glad och lättad. Vi är vänner, och inget annat är värt det, för nån av oss, och idag nånstans sas det högt utan att sägas.


    Tycker det är påfallande att ni alltid kommunikerar indirekt och symboliskt.

    Genom kroppspråk, som när han biter sig i läppen för att förhindra sig själv att säga vad han egentligen tänker på när han lyssnar på dig, genom låttexter om forbjuden attraktion och vemod över omöjlig kärlek, och här genom att låtsas prata om andra när ni äntligen efter ett år erkänner era känslor för varann.

    Det är en mycket förrädisk form för kommunikation, eftersom man behöver aldrig formulera sig klart tilll mottagaren vad man själv vill, känner och tänker utan kan bara skicka iväg en signal och låta mottagaren bestämma vad den betyder. 

    Detta, tillsammans med omöjligheten att öppet visa sina förbjudna känslor på en arbetsplats, gör att man lätt hamnar i en bubbla där alla känslor förstärks till det tiodubbla. Tror att du har hamnat i en sån bubbla av blandad attraktion och vemod, som du själv måste punktera.
  • Anonym (felix)
    Anonym (Villmenfårinte) skrev 2019-03-21 17:37:52 följande:
    För mig var det ett avslut på ett vis. Vi ses fortfarande på jobbet, men för mig KÄNNS det annorlunda och lättare. 
    Vill fråga om det "avslut på ett vis" också innebär att du nu ser annorlunda på 17 punkts listan? Har saker som du tidigare tyckte var tvivelaktiga i ditt eget beteende, dvs spellista, hängmöten, interna sexskämt, kommunikation i fritiden etc. blivit mer harmlösa och OK nu? Eller har det tvärtom blivit så att "avslutet på ett vis" innebär att dom tvivelaktiga punkter känns ännu mer tvivelaktiga nu och att du darför avsluta dessa delar av er flirt och bara behålla dom mer harmlösa elementen som tex fika på köket och liknande som är mer normalt mellan vänner/kollegor?

    Jag har fått intrycket att budskapet ni skickade till varann i krypterad form löd ungefär så här "Jag vill inte riskera mitt nuvarande förhållande genom att vara otrogen med dig". I så fall vill jag fråga om du inte ser något tvetydigt i ett sånt budskap? Utesluter det fullständigt fysisk otrohet i framtiden? Eller öppnar man inte också dörren lita grann på kläm för ett idiotsäkert ONS på en gemensam konferens tex. Man signalerar väl ju trots allt att man vill, men att det bara är en risk/konsekvens analys som att man avstår.
  • Anonym (felix)

    Jag kan kanske omformulera min första fråga.

    Innebär "avslut på ett vis" att du vill/tänker/önskar förändra ditt beteende på något vis för att avsluta den känslomässiga delen av er affär? Eller är det OK om hängmöten/intimfika/spellista/fritidskommunikation också fortsätter in i framtiden?

    Du verkar leva i en värld där man antingen är fysisk otrogen eller "bara vänner". Finns det ingenting därimellan, som innebär att man etablerar ett intenst känslomässigt förhållande med en tredje part, som inte är OK mot din lyckligt ovetande man och som du borde avsluta asap?

  • Anonym (felix)
    Anonym (Villmenfårinte) skrev 2019-03-22 17:28:57 följande:

    Att påstå att jag inte tagit något råd jag fått gör mig faktiskt bara arg. Jag har inte agerat enligt ALLA råd jag fått (gud, då hade vi både legat / inte legat / snackat / inte snackat etcetc). Dvs helt omöjligt. Men jag har visst lyssnat. Vi har ex inte pratat ut. Vi har inte setts mer än en gång utanför kontoret. Vi hörs inte nu på fritiden (ja, det är bara nån vecka sen men ändå nuläget), jag har dragit ner väldigt mkt på kontakten. Inga fler låtar. Sedan flera månader landat i att jag inte kommer ta något vidare.

    Att då få höra att jag gör tvärtemot det alla säger och att jag inte lyssnar på nåt. Nä. Det är fan orättvist att säga så.


    Tycker också att du förtjänar en eloge för två avgörande beslut, som visar att du trots allt lyssnar på vad vi skriver.

    Du tackade nej till kollegans förslag om gemensam konferens. Och du frågade inte kollegan om hans evt. känslor för dig när läget var som mest kritiskt i höstas. Det lilla inlindade indirekta prat ni nyligen hade om folk som skiljer sig pga otrohet är inte alls lika kritiskt, som den frågan ville ha varit då. 

    Risken för fysisk otrohet verkar trots allt vara minimal nu. Det är bara hela den känslomässiga delen som skall avslutas, genom att återskapa distans.

    När anden har sluppit ut av flaskan, så kan man inte få den tillbaka in igen. När ni har erkännt att ni haft ett dolt förhållande baserat på ömsesidig attraktion, så kan ni aldrig bli "bara vänner" igen.
  • Anonym (felix)
    Anonym (Villmenfårinte) skrev 2019-03-29 18:14:44 följande:
    Jag la till en låt på vår spellista i helgen. Låten heter The End ( bara instrumental så ingen text att tolka). En symbolik från min sida. Jag sa inget till honom. Han kommenterade The End låten i onsdags, jag sa att listan gjort sitt. Han tyckte jag var tråkig som ville stänga ner den. Två dagar senare kom en låt på sms. Som jag inte kommenterade.

    Bra vecka. Vi har hängt en del men på en nivå som känns bra.

    Trevlig helg till dig också!
    Men så lägger du väl också ner listan? Annars sabbar du ju helt din egen symbolik med ännu en pseudohandling.

    Verkar tyvärr vara business as usual i den känslomässiga delen av affären.
  • Anonym (felix)
    Anonym (Villmenfårinte) skrev 2019-03-29 18:48:49 följande:
    Jag kan inte vara tydligare än The End.
    Det är inte alls tydligt så länge själva listan är kvar. Det är bara ett pseudoslut, som ingår i den dramaturgi som otrogna älskar. Ett sista möte som är sista mötet innan nästa sista möte och nästa igen. Dessa pseudohandingar döljer bara tomgången i affären.

    Så valet är enkelt , lägg ner listan och du är på rätt väg. Ha den kvar och "The End" betyder absolut ingenting.
Svar på tråden Jag vill ligga med min kollega, är gift