• Lilly2013

    Vi som planerar äggdonation 2019

    Hej på er alla!

    Länge sen jag skrev här, har varit ganska besviken på mig själv att vi valde stanna kvar på vår fd klinik och har behövt ett tag och fundera va utan all medicinering och andas lite

    Men nu e vi på väg till Riga, den 28 ska vi vara på plats för första mötet och det ska bli så kul och intressant. Jag har även fått tag på min gamla läkare här hemma som vi ska få hjälp av med mediciner och undersökningar. På måndag blir det scratching och provtagning här hemma så då kör vi igång igen.

  • Lilly2013

    Vi åker till Riga på söndag och ska vara på Ava kliniken för ett första möte på måndag. Vad jag förstår så använder de dig inte alla av tolkar så funderar lite hur deras engelska är?? Min är ju inte världsbäst när det gäller alka såna här termer även om den klart bättrat på dig under alla turerna.

  • Lilly2013
    UndrandeSökare skrev 2019-01-20 19:39:07 följande:

    Det behövs inga tolkar hos Avaclinic, både Dr Lakutins och Veronika talar flytande bra engelska.


    Va skönt att höra. Läkarna i Polen var ju grymt dåliga på engelska och kändes lite ointresserade av om man förstod eller inte.

    Ska bli väldigt intressant ochbkomma dit
  • Lilly2013
    UndrandeSökare skrev 2019-01-20 20:32:30 följande:

    Avaclinic i Riga är mycket bättre än invimed ur många synvinklar. Så då får ni veta den 28/1 om ni får tillstånd att bli deras patienter eller inte. Vilken är plan B om ni inte får bli deras patienter? Kommer ni kontakta AvaPeter i Ryssland då?


    Jag har ingen plan B, det hoppas jag att jag inte behöver
  • Lilly2013

    Hej på er!

    I måndags kom vi hem från Riga efter ett första besök på Avaclinic. Till att börja med när vi kom dit så kändes det inte alls lika modernt som på Invimed i Gdynia fast samtidigt mer lugnt och sansat. Vi kom faktiskt till och med in på vår bokade tid och både kordinator och sen läkaren hade tid för just oss. Detta är något som jag stört mig på som fan på Invimed att man betalar dyra pengar men när man kommer dit så har de ingen tid för en utan de e sjukt stressigt, tiden hos läkaren är sjukt pressad och man har glömt hälften av vad man bestämt sig för att fråga. Den manliga läkaren i Polen är lite lugnare men du blir hela tiden upplyst om att skynda på och att nästa patient väntar. Känslan är väldigt stressande.

    Jaja tillbaka till Riga... vi hade 2h bokade endast med läkaren som hade gått genom hela vår journal, herre Gud va förvånade vi blev. Han hade en ny plan för oss redo med olika förslag som han rekommenderade. När han tittat på de gamla spermaproven från Gdynia så var DNA fragmenterings provet inte helt ok. Under alla Ivf med mina och donator ägg så har alla blivit befruktade men på dag 3 så har utvecklingen ändrat sig.. där av inga till frysen och därför blev det inga kvar när vi gjorde blastocyst odlingen. Så nu ska de sortera mannens sperma på ett annat sätt för att få tag på de bästa.

    Nytt test ska tas på spermierna i Malmö eftersom de inte kunde göra det där pga av nått strul på labbet. Eftersom jag har en väldigt bakåtlutad livmoder så gjorde även läkaren provinsättning på mig så han vet vad han har och vänta, helt fantastiskt. Detta är nått min läkare i Sverige sagt flera gånger eftersom de är svårt att komma rätt.

    Nu väntar vi på lite provsvar och så ska vi skicka foto på mig som lite yngre..haha.

  • Lilly2013
    UndrandeSökare skrev 2019-02-03 10:12:25 följande:

    Skönt att höra att ni fick bra och proffsigare behandling hos Avaclinic än hos invimed. Dr Lakutin är bra att prata med tycker jag.


    Ja det var han vi oxå hade, mycket lätt att prata med och lätt att förstå tycker jag. Fast alla var bra tycker jag. Tyvärr är jag extremt svår att ta blodprov på så det lyckades de inte med men jag är van vid det. Ska ta proverna här i stan i morgon istället
  • Lilly2013
    Sjuttiosjuan skrev 2019-02-03 11:48:13 följande:

    Härligt att ni är på gång igen med en ny och fräsch plan:)

    Många är ju väldigt nöjda med kliniken så nu har ni goda chanser att lyckas:)

    När planerar ni att åka tillbaka för insättning?


    Ja det känns bra de har kuvert gott rykte.

    Så snart som möjligt hoppas vi men måste vänta lite provsvar först så vi vet planen.
  • Lilly2013
    Lilly2013 skrev 2019-02-03 15:39:47 följande:

    Ja det känns bra de har kuvert gott rykte.

    Så snart som möjligt hoppas vi men måste vänta lite provsvar först så vi vet planen.


    Ni lyckades ju äntligen i St Petersburg och tänker åka dit igen. Det verkar oxå va en väldigt bra klinik. De var de 2 vi valde i mellan.
  • Lilly2013

    Gokväll,

    Lite förvirrad här för ska ta procrensprutan på torsdag och är då på dag 21. Nu ikväll började jag blöda, blir tokig här nu antar att vi får avbryta. Någon som vet nått om detta?? Tycker mensen blev helt galen efter scratchingen. Först försenad och sen ny jätte tidig.

    Hur har ni mått av procrensprutan??

    När jag har nedreglerat innan inför Ivf så var det inte så farligt men då var det med nässpray.

  • Lilly2013
    Frazze skrev 2019-03-19 22:40:05 följande:

    Oj, ska inte påstå att jag minns hur det var när jag tog sprutan. Ska man inte ta den när man börjar blöda? El hur fungerade det nu igen? Jag minns inte att jag mådde dåligt av den alls. Jag tror jag kände mig som vanligt!

    Ring dem imorgon el maila nu så du svar fort. Vilken klinik? När blir det dags för dig att åka då typ? Vi åker nog i nästa vecka om allt ser bra ut.

    Jag fick ju köra mer som en ivf denna gången. Östrogenplåster och gonal-f vul på torsdag för att se hur det ser ut.

    Håller tummarna för att det ordnar sig för dig och att ni kommer iväg snart. Då kan vi följas åt om allt går bra för oss.


    Jag har ju oftast en cykel på ca 28 dagar och skulle ta den dag 21 och sen invänta mens.

    Vi går på Ava Riga. Jo jag ska maila dom direkt i morgon bitti men man blir ju tokig på detta. Enligt deras uträkning så skulle de bli transfer runt första veckan i Maj.

    E det första insättningen nu för er?

    Hoppas allt ser bra ut så ni kommer iväg. Vi bodde på hotell Monica. Vi tyckte det var helt ok, frukosten var super bra och det var ju väldigt nära kliniken.

    Lycka till.
Svar på tråden Vi som planerar äggdonation 2019