• Lilly2013

    Vi som planerar äggdonation 2019

    Idag har jag tagit cytotec tabletter 4 st i morse och ska på återbesök i morgon bitti för efterkontroll. Inte en droppe blod har det kommit. Ska nu detta bli hur långdraget som helst oxå. Typiskt. Vill bara att det ska va över

    Har inte haft speciellt ont heller.. lite molande men inte så farligt. Tog tabletterna kl 9 i morse.

  • Lilly2013
    UndrandeSökare skrev 2019-10-06 23:26:57 följande:

    Förstår om det kan kännas hopplöst, men IvfSerums Mensblodtest hjälpte ju för Frazze, så det är absolut värt att göra.

    Hoppas Dr Lakutin har nåt förslag åt dig vad du kan göra annolunda inför nästa gång. Fråga om han tror det var fel på embryot eller för lite immunmediciner som var orsaken till missfallet? Det är bra om man förändrar nåt inför varje försök för att öka chanserna. Högre kortisondos än 16mg och tätare intralipiddropp är ju en möjlighet.

    Tyvärr kan kromosomtest på blodet vara normalt men Sperm dnatest ändå vara onormalt. Du kan ju fråga Dr Lakutin om din man kan få göra Sperm dna fragmentationstest nu i Riga? Det gick ju inte att göra det när ni var där i januari 2019.

    Hoppas det funkar med Cytotec. Det kan behövas många tabletter ibland för det att funka, en kvinna jag pratade med fick ta 12 tabletter men då satte det igång sen.


    Vi ska ha ett samtal innan nästa FET. Pratat med Riga idag och måste börja med p-piller nu och sen vill min läkare hemma göra en hysteroskopi innan nästa insättning, det blir efter nästa mens.

    Vi har gjort sperm DNA test innan vi befruktade denna gången. Detta gjordes i Malmö. Malmö är de enda i Sverige som har licens för detta så han var väldigt glad att vi bodde nära eftersom vi inte kunde göra det på plats. Efter det eftersom det inte var perfekt användes Macs metoden för att välja ut de spermier som var normala. En ganska ny teknik sa han. Jag litar helt och hållet på D Lakutin i detta

    Var på efterkontroll i morse och allt har kommit ut och nu blöder jag som vanlig mens så det känns väldigt skönt
  • Lilly2013
    UndrandeSökare skrev 2019-10-07 17:46:02 följande:

    Gör du nästa insättning i december då?

    Testet som görs i Malmö är ej samma som utomlands har andra berättat för mig. De kan testa för fragmentation i Sverige, men inte dnafel. Det är 2 olika saker.


    Jag vet inte när nästa insättning blir ännu. Min svenska läkare vill att vi gör en ny hystroskopi först och den blir efter nästa blödning. Nu äter jag P piller igen så vi kan ha koll på mensen.

    Konstigt för enligt Dr Lakutin på Ava Riga clinc så är det exakt samma som det dom gör, det var han som skickade dit oss. Sen tog jag kontakt med min läkare hemma som fixade en remiss så vi slapp betala.
  • Lilly2013
    Sjuttiosjuan skrev 2019-10-11 06:04:28 följande:

    Testdag på måndag men tjuvtestade nu på morgondagen och det blev ett ganska starkt plus och gravid 1-2v på clearblue digital:)


    Stort grattis
  • Lilly2013
    AnnaLa skrev 2019-10-10 12:19:06 följande:

    Va bra att du kan få göra hysto hemma i Sverige. Skönt att det finns läkare som man kan prata med även här hemma i Sverige så man slipper åka utomlands för varje moment.

    Och skönt att din kropp verkar vara redo igen så fort så att du kan börja tänka framåt!


    Ja jag har ju haft turen att ha många olika läkare och kliniker hemma som hjälper mig med mediciner mm.

    Tyvärr verkar det vara så att jag måste vänta 2 cykler, då hamnar vi i dec och då blir det svårt att åka så tror det blir i januari istället.
  • Lilly2013

    Hej på er!

    Grattis till alla +. Härligt att flera av er börjar komma över på andra sidan

    I morgon e de dags för hysteroskopi. E det någon som blivit hjälpt av det.. Hoppas att de hittar nått som skulle kunna förklara varför jag får alla missfall.

    I januari kör vi på igen. P piller vid nästa mens sen procrensprutan så vi e redo efter nyår. Konstigt nog så längtar man nu.

  • Lilly2013

    Hysteroskopin i onsdags visade inga avvikelser. Gjorde sjukt ont att göra den I vaket tillstånd. Jag har gjort detta en gång innan och vet att det var förfärligt men hade nog ändå förträngt lite.

    På torsdag ska vi ha telefonmöte med läkaren inför nästa omgång.

    Har ni något tips på vad jag ska kolla upp??

    Har börjar fundera på och st Petersburg. Seminarium i Göteborg i december. Känner mig stressad av att det inte blir något. Tänker att Olga absolut inte vill betala tillbaka babygarantin och därför gör allting sin makt. Undrar om hon är lika aktiv med de som inte väljer garantin? Stor skillnad på priset ju.

    Har 6 st kvar i frysen hos Ava. Men tror de som var bäst i kvalitet är använda nu. Jag frågade om detta och Veronica sa att de inte fryser dåliga embryon. De har fryst dessa 2 och 2 fast att jag enligt dom endast får sätta in ett i taget. Men de säger att när de tinar och båda ser bra ut så fryser de om det som inte används igen.. någon som varit med om detta??

    Ha en skön söndag

  • Lilly2013
    Sjuttiosjuan skrev 2019-11-17 12:28:44 följande:

    Skönt att hyston gick bra!

    Jag tror att klinikerna gör det dom kan oavsett garantier. Dom lever ju på gott rykte och bra statistik.

    Synd att dom inte vill sätta in två av sämre kvalitet? Men det gjorde väl Frazze, visst går du hos Riga?

    Vi hade 2 i frysen som var av 3dje bästa kvalitén och den näst sämsta kvalitén som dom fryser och det blev ju ändå ett plus så finns ju verkligen hopp för er med? Tänker att det blir ganska dyrt oavsett vilken behandling ni väljer hos Olga i jämförelse med vad det kostar med återföring av frysta?

    Be om en mer specifik gradering på embryona ni har i frysen och säg att ni verkligen vill sätta in två ( om ni är beredda på risken m ev tvillinggraviditet)

    Kram


    Ja och jag verkar inte kunna övertala honom till det. Jag har ärr på livmodern så han vill inte riskera något. Jag går på Ava I Riga.

    Jag tycker det känns onödigt och frysa 2 och 2 om de inte behövs 2 vid insättning. De blandade lite. Vissa frös de singel och vissa dubbelt.

    Jo jag vet men tänker på tiden oxå. Om detta inte funkar så har ett år till gått och det kostar ju ändå runt 20000 med resor och allt per gång man åker dit. Sen måste man kanske ändå åka till Olga.

    Skönt att höra att ni lyckades med lite sämre embryon, känner att då finns de ju hopp men visst går ni hos Olga??

    Jag har fått graderingen på dom och det var blandar både bokstäver och siffror. Tror de vi redan satte in var AB nånting och de som finns kvar är 3 BB och 2BB men även typ 3BcB och liknande. Förstår inte detta riktigt men antar att de med c i sig är de sämsta. Vet inte om siffrorna ska va låga eller höga.

    Tack Kram på dig <3
  • Lilly2013
    PeeWee44 skrev 2019-11-17 14:39:33 följande:

    Usch för att vara vaken under hyston. Jag har varit sövd på alla mina.

    Vad har du haft för mediciner förra gången? Tycker som dom andra att du ska använda upp dom du har i frysen innan du går vidare, dock kan du ju gå på seminariet och höra vad st Petersburg säger, se till att skicka eller ta med ultraljudsbilder om du har. Vi var ju först på ivf Riga och satte in två varje gång. Även i Aten satte vi in två utom sista försöket. I St Petersburg har vi bara satt in ett på våra försök. Är gravid i vecka 29+5.


    Usch ja det ställer jag inte upp på fler gånger.

    P-piller först sen Procren spruta. Efter blödning, Progynon och kortison. Crinone ett par dagar innan insättning. Tog intralipider en vecka innan, på insättningen och en vecka efter. Fortsatte sen var 3dje vecka fram till missfallet.

    De som stör mig e att embryot uppförde sig exakt som vid de andra missfallen med mina egna. Gravid man ser hjärtat slå men är för litet för sin ålder och sen går det ett par dagar och då slutar hjärtat slå.

    Så glad för er skull, som ni har kämpat. Det är pga er som jag funderar på att åka till Olga istället.
  • Lilly2013
    nypan78 skrev 2019-11-17 20:47:39 följande:

    Hej

    Förstår din oro och att man vill ha lite i reserv. Hur.många återföringar har ni gjort? Att ha 6 kvar låter ju rätt safe, wow! Vi är.inte riktigt.inne på äd men snart...med mina egna får vi knappt nåt till frysen. En gång bara.

    Är det 3dagars de fryser in på ava?


    Ja man blir lite knäpp och otålig när det bara jäklas hela tiden.

    Vi har hållit på i många år och haft många missfall och misslyckande. Först med egna försök och då flera missfall, sen med inseminationer och några missfall till, sen ivf med egna ägg(3 st)och aldrig nått till frysen och inte ens gravid, 3 äggdonationer med olika donatorer i Polen men bara 2 insättningar, inga till frysen och ingen graviditet. Nu 2st på Ava Clinic i Riga, gravid andra

    gången men missfall igen men då 6 st kvar i frysen. Alla är 5 dagars.

    Så även om det finns några chanser till på Ava så tycker jag att det känns som slöseri med tid. Samtidigt vet jag att det är en duktig klinik och jag litar på dom men det Känns som ett säkrare kort med St Petersburg. Detta har ju naturligtvis med åldern att göra, hade jag varit yngre hade jag inte tvekat att använda upp de vi har först.

    Lycka till
Svar på tråden Vi som planerar äggdonation 2019