• Lilly2013

    Vi som planerar äggdonation 2019

    Håller tummarna för er


    pipperoni skrev 2019-09-11 10:55:25 följande:

    Hej alla! 

    Kul med plus i tråden! Jag har ju inte varit så aktiv här. Skrev ett inlägg och tipsade om min bok Längtansresan för ett tag sedan, men marknadsföringen av boken tar ganska mycket tid, så jag har inte hunnit hänga här så mycket. 

    Tänkte i alla fall uppdatera lite om min process. Är på ruvardag 7 med 5-dagars blastocyst. Hade glömt hur jobbigt det var att ruva...  Ska ta hcg på fredag, så senast måndag vet jag. Vi har ett embryo kvar i frysen efter detta, men efter det sätter vi punkt, oavsett utfall. 

    Jag har ju haft jätteproblem med min slemhinna i flera år, den har aldrig blivit mer än runt 5,5 mm och min blödning har minskat från 3 dagar till 1 dag. Jag har provat allt - hästdoser östrogen, viagra, neupogen, e-vitamin och diverse andra kosttillskott, akupunktur och enodometriemassage. Inget har gjort någon skillnad. Jag har även gjort 2 hysteroskopier, som inte visat något avvikande. Har inte fått några bra svar av läkarna vad det beror på. Blockerade östrogenreceptorer? Fick i alla fall inför den här gången prova PRP - platelel rich plasma. 4 rör blod drogs från mig och kom tillbaka som 5 ml blodplasma som inseminerades i livmodern. På 48 tim gick den från 6 mm till 7,5 mm, trots att jag började med progesteron som normalt får den att falla ihop. På dagen för återförandet var den 8,5 mm. Gjordes hos Dr D på Life Clinic i Aten. 

    Ville bara berätta om detta ifall det är någon annan som har samma problem med slemhinnan som jag har haft. Återstår att se om embryot fastnar. Återkommer med rapport! 

    Hälsningar, Emelie


  • Lilly2013

    Jaha.. kliniken vill att vi väntar med ultraljud till första veckan i oktober. Känns långt dit

    Ska fortsätta med alla mediciner i samma doser fram till dess. Hatar verkligen prednisilon

    Tycker redan jag e svullen i ansiktet och det är typ bad 2,5 vecka sen jag börja.

  • Lilly2013

    Min slemhinna har varit godkänd men han vill egentligen ha den lite tjockare.. jag åt höga doser av e vitamin nu innan denna transfern och när vi kom dit så var den över 10 och han var supernöjd. Än så länge har det ju gått bra oxå


    Smiluren skrev 2019-09-13 08:37:16 följande:

    Ja, jag hade svårt att få en tillräckligt tjock slemhinna, blev inte mer än 6 mm men lyckades ändå bli gravid efter många försök. Tydligen första gången på kliniken som de hade lyckats på en sådan tunn slemhinna så under kan ju ske

    Tack för tipsen! Roligt att höra att det gick bra för er i Helsingfors. Hur är er upplevelse med Fertinova?


  • Lilly2013

    Hej!

    De har vid en skrapning råkat punktera livmodern på ett par ställen. Men jag tror det är som vid kejsarsnitt. Har aldrig hört några andra läkare säga nått om det fören vi kom till Ava Riga. Har gjort många ivf och äggdonationer sen dess men bara Ava som reagerat.


    Missne skrev 2019-09-15 22:10:14 följande:

    Var dina ärr i livmodern på grund av kejsarsnitt eller något annat? Undrar då jag haft två kejsarsnitt tidigare och skulle vilja sätta in två, men det kanske blir nej till det då?


  • Lilly2013

    E lite fundersam på det här med att läkaren på Ava inte tycker att jag behöver mer Intralipider. Vet ju efter att ha läst i Athen gruppen att de blir ordinerade var tredje vecka. Nu är det 1,5 vecka sen jag tog något och blir lite orolig eftersom alla mina missfall kommit i v7-14. Dock inte med ÄD så man har ju ingen aning om det varit kroppen eller äggen som bråkat med mig.

  • Lilly2013

    Vilket bra resultat. Lycka till


    Maran73 skrev 2019-09-18 07:27:09 följande:

    [quote=79906051][quote-nick]CrookedTail skrev 2019-09-16 19:41:06 följande:[/quote-nick]Nu är jag ruvare! :D Vi fick ut 12 fina embryon, varav 10 av god kvalitet. Vi satte tillbaka ett. Hoppas hoppas att det tar sig!

    Lycka till AnnaLa! Håller tummarna för dig :)

    Håller hårt, lycka till!!! Och även till AnnaLa!!!


  • Lilly2013

    Usch enligt gravid appen så e jag redan i vecka 6.

    Ultraljud om 1 1/2 vecka, känns som en evighet. Inte ett symtom på att vara gravid. E extremt kissnödig om nätterna men det var jag redan innan insättning, började när jag började med progesteronet. Tycker väl att jag borde känna nått.

    Jobbigt detta å e helt störd efter alla missfall.

  • Lilly2013

    Stort grattis, nu håller vi alla tummar och tår Nä det är ju det dom inte haft upprepade missfall förstår ju inte rädslan och ängslan. Men vi får verkligen hoppas att det varit skruttiga ägg och ung donator och all medicinering ska hjälpa.


    pipperoni skrev 2019-09-18 09:11:50 följande:

    Känner så väl igen det där... De som aldrig har gått igenom detta kan nog inte förstå att man kan önska sig gravidillamående... Jag känner inte heller mycket. Är extremt muntorr/törstig och känner ibland lite svagt molande, men det kan lika gärna vara inbillning. Inget i brösten, inget annat. Håll ut...!


  • Lilly2013

    Usch jag har faktiskt lite magkatarr redan men har det ibland annars oxå så har inte reflekterat över att det skulle hänga ihop. Hoppas inte. Skönt att du mår bra nu


    Frazze skrev 2019-09-18 10:01:28 följande:

    Åh jag känner igen det där! Jag kände inte ett smack! Jag hade magkatarren från helvetet från vet ej vilken vecka. Men med kortison och andra piller så inte så konstigt. Annars kände jag inte ett endaste dugg förrän första sparken i v.19. Kände mig inte det minsta gravid alls. Så var lugn! Det kommer Nu har jag knappt en lugn stund i magen Helt underbart!


  • Lilly2013

    Ahhh du tänker att det e kortisonet som tar bort symtomen av graviditeten.. hmmm..

    sen jag började på Ava så har jag först ätit p-piller och sen procrensprutan så tänkte att det var detta som gjorde att jag inte känt av progesteronet. När jag gick på kliniken i Polen så blev jag inte nedreglerad och tyckte jag lände mig lite halvgravid vid alla 3 behandlingarna, dock var jag ju inte gravid. Man vill ju naturligtvis inte må dåligt men lite lite ont i brösten kunde man väl få ha, dom känns mindre än någonsin t.o.m gått ner 2 kilo. Men med tanke på hur mycket jag kissar om nätterna så e det nog vätska. Sen jag började med Crinone och kortisonet så har jag varit 2-4 gånger varje natt mellan 3-7, heltalet. Läste din blogg. Du e väldigt duktig på att skriva. Ska bli kul att följa din resa


    pipperoni skrev 2019-09-18 20:51:49 följande:

    Skönt att höra... Jag tänker också att kortisonet säkert tar bort en del av symptomen. Tröttheten bland annat. 


Svar på tråden Vi som planerar äggdonation 2019