• Snurranfian

    Vi som planerar äggdonation 2019

    PeeWee44 skrev 2020-02-24 12:26:21 följande:

    Grattis! Så häftigt att du blev gravid naturligt. Det kan ju inte vara så länge kvar till kub, när ska du göra det?

    Själv har jag ett måndags monster hemma. Han vill knappt äta, sova bara skrika, det som brukar lugna fungerar inte idag. Vi är ner kräkta båda två. Tur att även skitdagar tar slut.


    Ja men visst är det!! Men ibland undrar jag om blaston låg latent i 4 v. Läste på nätet i en forskarrapport om ett sånt fall. Stod att det bara fanns ett sånt fall i litteraturen. Det låter lika osannolikt som att jag hade ÄL. Vet ej datum för KUB än..de har inte ringt. Tagit blodprov iaf.

    Men oj vilken dag :( är det just idag eller kolik?
  • Snurranfian
    Limarie skrev 2020-02-24 12:44:43 följande:

    Grattis, vilka bra nyheter.

    Har du funderat kring att DNA-testa framöver? Vad säger läkarna?


    Det gör vi nog sen. De har inte sagt nåt... gör De fråga Finland. De utgår från att det är med eget ägg.
  • Snurranfian

    Nån av er gravida, eller som fött barn, som fått ta om prover gällande immunisering pga hittade antikroppar? Jag trodde bara det va Rh-negativa som kunde bilda antikroppar. Jag är A positiv. Fick inte så mkt info..men tog om prover idag och provsvaren skulle gå till spec.mvc. Skumt!

  • Snurranfian
    Sjuttiosjuan skrev 2020-02-27 12:02:16 följande:

    Det är väl mer om barnet har annan blodgrupp en mamman? Oavsett vilken blodgrupp du har? Är din man negativ kan väl bebisen också bli det? För visst är du gravid med egna ägg?


    När man läser om det står det nästan bara att det gäller Rh negativa mammor. Men gäller ju inte mig och inte fått blodtransfusion nån gång. Alltså det här med egna ägg eller ej... ja jag tror ju det...eftersom det gick 4 v mellan ÄD transfer och positivt graviditetstest. Hade blödning mellan. Låter helt galet att blaston skulle legat latent i 4 veckor... men lika galet att jag skulle ha ÄL efter fått konstaterat förtidigt klimakterium. När jag frågade Ovumia Helsingfors om det hade de ingen åsikt i frågan. Fick bara till svar att "miracles can happen". Läst en artikel att det hänt EN kvinna att hon hade blasto latent i 5 v... o fick ett barn. Men stod att det va typ omöjligt.....

    Så jag vet nada....
  • Snurranfian
    Limarie skrev 2020-03-03 11:26:10 följande:

    Nu är jag lite nyfiken hur er första trimester var.

    Jag är nu i v 6+6 och lyckan skulle vara stor men istället går jag mer och mer in i en negativ spiral som är präglad av sömnlöshet och oro.

    I fredags såg vi det lilla hjärta slår men att de såg en liten blödning bakom hinnesäcken gjorde att jag vara skrämdes upp. Att höra sedan från BM och även från kliniken i Tjeckien att det bara är "wait and see" gjorde mig inte direkt lugnande. Nu har jag själv ingen aktiv blödning men varje gång till toaletten är jobbigt. Jag har drömt om att få en blödning osv.

    Jag somnar oftast bra men det är så att jag vaknar nästan varje timme (och då är jag inte alls aktiv orolig och kan oftast somnar om bra). Det är så svårt att veta vad som är nu hormonellt och vad som är ångesten (och hur mycket oro är "normal"), ffa för oss som har varit med om en lång resa till denna graviditet.

    Jag vill jobba men klarade det inte med tröttheten och jag har inte ens några symtom i form av illamående (vilket också oroar mig något trots att jag förstår att alla är olika).

    Att ha molvärk nu igen i nedre regionen gör saken inte bättre (varit där sist för 10 dagar sedan). Jag vet, det är nog växtvärk men alla nya symtom, försvunna symtom skapar nya tankar.

    Jag har nu pratat med min fina chef, han har faktiskt fixat en tid till en psykolog och jag sjukskriver mig nu på 25%. Känner ändå att jag måste jobba för att ha något att göra.

    Berätta gärna hur det var för er, fysiskt men ffa mentalt. Blev ni lugnare efter v 12?


    Jag kan berätta hur det varit för mig. Jag har varit på 3 UL än sålänge. Det är 1 v sedan mitt senaste och jag är redan orolig. Jag fastnar lätt i det som är negativt och hör inte det som är bra. Jag fick ta om min blodgruppsgruppering pga hittade antikroppar. Detta oroar mig nu. Snart gått en v sen de tog andra provet...inget svar ännu. Jag tror att jag kommer hitta saker att oroa mig för hela tiden... det hör till... men försöker verkligen ta det dag för dag. Det ÄR verkligen bara wait and see med graviditeter. Går in i v.13 om två dagar.... liiite lugnare kanske men inte mkt. Men vi klarar detta...eller hur? :) Vi är starka! Kraaam!!
  • Snurranfian
    SuzieZ skrev 2020-03-06 10:35:25 följande:

    40+1 så en dag förbi BF.. Men jag har ingen tid bokad förrän nästa onsdag hos BM.. Sen ska ju hon skicka remiss till förlossningen för bedömning av igångsättning och då har vi ju redan gått över en vecka innan de ens gjort den bedömningen/undersökningen!

    Men tror jag ringer direkt till Förlossningen idag och kollar om de kan göra en undersökning (skulle även gärna vilja göra ett till UL för att se att tillväxten är bra, senaste UL var i v.32 för oss..).


    Det har ju dessutom kommit nya riktlinjer att man inte ska gå över 41+0 öht. tycker du gör rätt i att ringa förlossningen eller MVC för koll. Snart är han här!! Jippi!!!!
  • Snurranfian
    Spottedrose skrev 2020-03-12 16:06:02 följande:

    Vi lyckades på vårt 4e äggdonationsförsök men tyvärr verkar det sluta i mf. Ska göra ett ultraljud i morgon i dk. Tyvärr vill ingen ta emot mig här i Sverige utan säger att det ska blöda ut själv. Jag har upplevt att sjukvården här i Sverige inte precis underlättar för de som går igenom äggdonation utomlands. Jag har ont och blöder. Är i v 7.


    Blöder du mkt? Är ju vanligt vid ÄD. Men alltför ont ska det inte göra! Kraaam!!
  • Snurranfian
    PeeWee44 skrev 2020-03-12 17:04:16 följande:

    Grattis! Vad skönt, nu har du kommit en milstolpe till. <3


    Taaack <3 Så overkligt att det är i MIN mage!!!
  • Snurranfian
    Frazze skrev 2020-04-09 09:55:25 följande:

    Hur går drt för alla så här i Coronatider? Hoppas alla mår bra och att ni inte fått skjuta upp era planer för mycket! Stay home and stay safe <3


    Hur mår du och bebben?

    Jag är snart i v.18. 1 vecka lite drygt till RUL. Längtar så efter att se lill*n igen. :)
Svar på tråden Vi som planerar äggdonation 2019