• Evylina

    Vi som planerar äggdonation 2019

    Hej alla!

    Ville bara uppdatera om egoläget och idag var det testdag och jag gjorde två tester imorse som var positiva och jag är väl gravid. Jag är i chock! Glad, lite orolig, nervös men mest i chock! Kände faktisk igår hela dagen att jag hade mycket molvärk, yr och tyckte saker luktade väldigt stark, men som ni vet när man hållit på med detta länge så är man expert på att känna efter för mycket och alla hormoner kan ju spela en en spratt, så jag försökte hålla huvudet kallt. Men ja det var alltså en graviditet och inte hormonerna, och den lilla rosa blödningen häromdagen var val en sk nidblödning... 

    Så sjuk detta! nu får man hoppas att lilla frön stannar också! ska försöka att inte vara orolig utan tänka positiv och framåt. Försöka ;) vill ju njuta av detta som man längtat efter så länge!

    Kram alla :)

  • Evylina
    Sjuttiosjuan skrev 2018-12-28 12:42:57 följande:
    Härliga nyheter:)

    Stort grattis!!!
    LadyMaria skrev 2018-12-28 22:13:33 följande:
    Så roligt! Grattis :D
    Tack!! JA jag är glad, lite i chock fortfarande, men glad. Hoppas verkligen att det går hela vägen! {#emotions_dlg.flower}
    Bell13 skrev 2018-12-29 18:27:58 följande:

    Har inte kommit mer. Har dessutom varit på ul idag och vi såg ett tickande hjärta och mätte till 7+2 och är 7+0 så allt är bara fint.


    Vad kul Bell, grattis till den milstolpen! :) ska också göra ultrajud kring vecka 7 enligt kliniken och hoppas på samma fina besked :)

    Gott nytt år alla ifall vi inte hinner "ses" här på forumet innan :) hoppas på många plus och bebisar i tråden nästa år! SkålPlusBaby

    Kram


  • Evylina
    Bell13 skrev 2018-12-29 21:27:49 följande:

    Totalt missat detta. Ett stort grattis.


    Tack Bell!! :) Känns underbart!

    Till er nya i tråden som har börjat titta på kliniker, jag och trådstartaren Undrande (och fler, men minns inte exakt vilka ;) ) har gått på AVA Riga. Jag har bara gott att säga om AVA Riga! Iallafall, har ni frågor om denna klinik kan jag svara på dessa!!

    Gott nytt år allesammans! 
  • Evylina
    Bappen skrev 2019-01-02 22:41:57 följande:

    Grattis Evylina!


    Tack Bappen! Grattis till dig med :) {#emotions_dlg.flower}  Vi ligger rätt nära, jag har ultraljud den 17/1.
     
  • Evylina
    Bappen skrev 2019-01-09 07:19:00 följande:

    UndrandeSökare och Frazze: den 22 Jan då kliniken tycker jag ska ta vul är jag i v 7+0.

    Jag funderar på att försöka få vul denna vecka bara för att få veta att det finns en säck i alla fall. Vet inte om jag pallar vänta till 6+4.

    Har så mkt oro och ångest att det ska bli fel nu.


    Hej Bappen! Vi är väldigt nära i tid vi två! Jag har ultrajud nästa vecka den 17/1. Förstår din oro! Ruvandet är tortyr men detta innan man ser ett hjärta eller väntan till vecka 12 är nästan ännu värre, tycker jag. Jag har haft spottings nu i söndags och idag. Väldigt lite, men man blir ju livrädd. :( någon mer som har haft det så? 

    Har dock varit väldigt illamående i vågor och har mycket molvärk så något är där ju. Ändå jobbigt med spottings :( äter trombyl så det kan ju vara det. 

    Håller tummarna för oss alla nygravida!!

    Kram
  • Evylina
    UndrandeSökare skrev 2019-01-09 14:48:16 följande:
    Evylina- Veronika sa till mig att jag måste kontakta kliniken direkt vid spottings, och det gjorde jag, och de sa att man får spottings pgr av hormonbrist, så de höjde min östrogendos från 1tablett 3 ggr/dag till 2tabletter 2 gånger per dag istället.

    Så kontakta din koordinator om du har spottings.
    Hej undrande!! 

    Tack det har jag gjort och fick öka dosen av progynon till 2 piller morgon och två kväll, så samma som du fick :)

    Hoppas det slutar!! :)
  • Evylina
    Sjuttiosjuan skrev 2019-01-09 21:55:57 följande:
    Jag blödde också en del mellan v6-10, inte roligt!

    Men jag fick också höja dosen progynon och ta extra progestronsprutor. Allt gick ju vägen ändå men man vågade ju knappt gå på toa:(

    Ingen fara ska du se, tydligen väldigt vanligt vid ÄD!

    Försök ta det lite lugnt också:)
    Tack för din berättelse sjuttiosjuan! det ger mig hopp att höra att det gick bra för dig trots blödning och att blödning är vanligare vid äd, det visste jag inte!! Tack :) 
    Bappen skrev 2019-01-10 07:17:46 följande:
    Hej Evylina,

    Jobbigt med spottings, men bra att du kontaktat kliniken och fåt öka på lutinus.

    Jag hade mkt spottings med mitt första barn under hela graviditeten och det var psykisk terror men allt gick bra. Det är som sagt väldigt vanligt vid äd. Men försök vila så mkt du kan!

    Jag håller med om att den här tiden är ännu värre än ruvandet, nu har man börjat nosa på glädjen och hoppet, och kraschlandningen blir total om det går i stöpet.

    Hur var det, hade du barn sedan tidigare?

    Håller tummarna inför 17/1!!! Jag ska på vul idag, de kan ju inte se så mkt nu men det vore så skönt att få veta om det fanns en liten hinnsäck. Ååååååh denna tortyr! Jag önskar att jag kunde söva ned mig och inte vakna förrän efter vecka 12.
    Åhh! också så hoppfullt att det gick bra trots blödning! JA det är psykisk terror. Jag intalar mig att det är trombonen och sköra slemhinnor som blir extra irriterade av allt pillande av utrogestan hela tiden... Precis man har precis börjat nosa på glädjen.. Hoppas att det inte blir en kraschlanding, orkar inte det! Ensamstående så man tar ju kraschen helt själva :( Nej inga barn sen tidigare :) 
    Bappen skrev 2019-01-10 12:24:26 följande:

    Vi såg en hinnsäck av rätt storlek idag på vul (5+2). Allt såg bra ut och jag ska tillbaka nästa ons 16 Jan. Så skönt!!


    Wehooo grattis till den milstolpen!! :D :D :D

  • Evylina
    UndrandeSökare skrev 2019-01-10 15:52:26 följande:

    Evylina- Ja, blödningar är vanligare vid ÄD sägs det.

    Jag förstår att du menade Trombylen, men kunde inte låta bli att fnissa när jag såg att du hade skrivit Trombonen ! Tur att man inte behöver äta musikinstrument Hoppas du förstod skämtet och inte tog illa upp.


    Haha ju jag vet!! Min autocorrect vill verkligen inte acceptera vissa uttryck och namn på saker vilket resulterar i sjuk roliga ordval! Jag måste verkligen vara på min vakt ibland! hahahahaha :D :D :D
  • Evylina

    HEj alla!!

    Grattis till pluss Blålilja och Anala!! Wehooo!! {#emotions_dlg.flower}

    Grattis Bappen till tickande hjärta, så skönt att slippa oroa sig nu :) hoppas det går hela vägen för dig!!

    Jag måste bara uppdatera er med mitt, som är minst sagt chockerande. Eller ja jag är i chock iaf. :O

    Judå jag var på ultraljud idag och var så rädd och nervös för att det inte skulle se bra ut, min gyn tittar och ser en liten böna med fin hinnsäck och pickande hjärta 7 mm stor, helt normalt. Men sen tittar hon och tittar och ser väldigt bekymrad ut och jag blir supernervös. Men då utbrister hon, ja alltså det ligger en till här! EN TILL? va?? Ja säger hon, den är lite mindre än den andre bara 4 mm men den har ett hjärta som slår. OMG SAY WHAT? Jaja ni hör jag känner mig fortfarande väldigt skärrad och det är därför jag låter helt galen.

    Kan tillägga att jag bara satte in en embryo vilket betyder att det är enäggstvillingar! Dock sa hon att den andra var så liten att det kan hända att det blir MF, men det vet man inte , kan lika bra vara så att den växer ikapp. Så nu sitter jag här ensamstående och väntar tvillingar! Så spännande, så skrämmande, så cool och så glad! hoppas ju att "lillen" växer på sig, men om inte så finns det ju en till. Sjuk detta, har väl inte landat riktigt i det. Nu vet jag varför illamående kickade in ganska direkt efter plus....

    Jaja nu får jag väl vänta och se om det blir en eller två!! :D :O

    Kram alla E

  • Evylina
    Frazze skrev 2019-01-17 20:39:20 följande:
    Men det är ju helt UNDERBART!!!! WOW Grattis! Hoppas att den andra lilla växer till sig så att du har den stora lyckan att få två! Åh vilken lycka! Tänk om detta ändå kunde hända mig! Vilken nyhet! Jag blev helt till mig här *hahahahah* vilken puls och rysning! Jag hoppas allt går bra för dig/er nu! Kram
    Tack Frazze, Annala och Blå Lilja, Hjärta ja et är mycket chockartad och konstigt, men som sagt inte säkert att båda överlever, men å andra sidan verkar det ganska vanligt med att den ena är mindre än den andra (har jag läst mig till). Så allt kan hända. Tiden lär väl visa vad det blir!! Men hoppas så klart att lillen hinner ifatt till nästa ultraljud!! 

    Frazze ja det kan hända tydligen är det slumpen som avgör. Så glad att jag bara satte in en embryo nu i efterhand!! OMG hur hade det blivit annars? Ifall man satt in två och så hade den ena delat sig? PANIK. Jaja som sagt vi får se hur många det blir här....!

    HA en fin helg alla!

    E
  • Evylina
    Jag är bara jag skrev 2019-01-18 16:52:37 följande:
    Grattis så långt!
    Hon med åttlingarna hade satt in 6 embryon och 2 delade sig till enäggstvillingar (vansinnet hade inga gränser för hon hade ju 6 barn sen innan!). Det är extremt ovanligt, när jag frågade min IVF-läkare i Sverige hade han bara stött på det nån enstaka gång.
    Tack :) ja jösses, såg någon dokumentär om henne, kommer bara ihåg hennes enorma mage när hon var gravid med åttlingarna. Jisses!!! Ja det verkar vara extremt ovanligt, men tydligen en aning vanligare vid IVF/äd då man "preparerar" äggen med en massa saker, men det fanns inte många studier om det, mest att de hade räknat på det. 
    UndrandeSökare skrev 2019-01-18 17:55:54 följande:
    Redan47 i Atentråden gjortde äggdonation och satte in 2 embryon vid 10e och sista insättningen hos Serum i Aten för några år sen. Det ena embryot dog och det andra embryot delade sig och det blev enäggstvillingflickor till slut. Ja, det är mycket ovanligt.
    Vilken tur att det gick så bra för henne vid sista insättning!! Kul :)

    Så det som har hänt mig är otroligt ovanligt mao. ja jag är ju i chock fortfarande. Men vi får se hur det hela utvecklar sig!

    Ha en fin helg allesammans! Solig
  • Evylina
    AnnaLa skrev 2019-01-24 20:18:58 följande:

    Blå lilja. Blödningen har lagt sig.. lite rosa fortfarande men det känns inte lika läskigt som en klarröd blödning. Jag skulle prova börja med fragminet igen tyckte kliniken.

    Jag var och gjorde ett första ul nu. 5+3 tror jag. Och hon såg en hinnsäck. Men inget mer än. Men det viktiga det här ul var ju att inget fanns i äggledarna. Så då kan jag utesluta utomkveds iaf. Det känns bra. Dock så vet jag ju inget mer om hur det går med graviditeten eftersom man inte kunde se ngt mer. Minns att förra gången kunde de se ?fetal pole? vid 5+1 men det där ska ju va individuellt så det får man väl inte hänga upp sig på. Ny tid om två veckor och då visar det sig förhoppningsvis att det finns hjärtslag.. eller om jag har otur så fortfarande bara en hinnsäck..

    Jag kommer inte heller kontakta inskrivning innan jag ser ett hjärtslag.. först då man vågar lita på det känner jag..


    Hej AnnaLa vad skönt att blödningen upphört! Jag hade också en del spottings/blödningar i början och fick faktisk en senast i tisdags, som avtog ganska snabbt dock. Försöker också intala mig själv att det inte är nån fara. Hoppas att du slipper detta i framtiden, som många sagt så är det vanligt med med blödning vid äd. Håller tummarna för att du ser hjärtslag vid ul om två veckor!
    BlåLilja skrev 2019-01-24 14:42:14 följande:

    Frågor till alla ni som blivit gravida....när gjorde ni VUL för att se hjärtslag? Är det i vecka 6+ eller 7+ som detta görs?
    Ni som har gjort VUL på er klinik, när kontaktade ni mottagningen i er hemstad för att berätta att ni är gravida?
    Jag tänker att jag ska åka till kliniken för att låta dom göra VUL och om hjärtat slår kommer jag efter det kontakta mottagningen i min stad för att "skriva in mig". Men är det kanske lite sent då? Jag är i dag i vecka 5+1. 


    Jag gjorde vul vecka 7 eller 6+6 då såg man hjärtslag. Jag ringde faktisk i måndags denna vecka och skrev in mig och fick tid i mitten av februari till MVC då är jag i vecka 11. Kändes som en bra vecka att skriva in sig på, lagom liksom ;) 

    Hoppas allt går väl vid UL, vilken klinik går du på (sorry minns inte!) :)

    Ha en fin helg allesammans! 
  • Evylina
    AnnaLa skrev 2019-01-30 22:37:59 följande:

    Nä det gick inte vägen det här.. började blöda kraftigt.. klumpar, inte en chans ngt fanns kvar. Och fick sedan missfall bekräftat på vul..:(

    Men tänker inte ge upp.. finns inga embryon kvar så får ju börja om, men vet ju när jag tittar på min ängel hemma att det är värt allt slit när det till slut lyckas.

    Det hoppas jag ni alla får chansen att uppleva.


    Åhh nej AnnaLa. Beklagar detta! Men nej ge inte upp, ta hand om dig själv och din ängel hemma, men sen kan man gå på det igen, när du återfått krafterna och kämparviljan!

     
  • Evylina
    Havet75 skrev 2019-02-01 08:46:36 följande:

    Hej!!

    En liten uppdatering från mig, har varit i st Petersburg och hade testdag i dag .. testade i går och är GRAVID : )) redan i måndags tog jag ett test o det visade ett svagt streck så i går morse tog jag ett nytt o det stod Gravid 2-3 veckor. Är så lycklig just nu men samtidigt vågar man inte riktigt då vi ska ta hcg- blodprov i eftermiddag o då får man se var värdena ligger på. Så underbart o spännande : )


    Oj missat detta! Grattis havet, underbara nyheter :) 
Svar på tråden Vi som planerar äggdonation 2019