• Snurranfian

    Vi som planerar äggdonation 2019

    Nu är vi lite mer på G i vår process. Vi springer på två bollar samtidigt kan man säga.. både Ovumia i Helsingfors och Livio i Falun. Igår gjorde vi vår psykosociala utredning och det gick bra. Puh..va lite nervös. Vi hade även Skypesamtal med läkaren i Finland. Fick ett bra intryck. I Finland kunde vi få göra behandling om 3-4 månader. Hos Livio är det ännu oklart. Hoppas få besked snart från dem. Är så otålig och vill starta! ;) Vore skönt att få göra behandlingen i Falun.

  • Snurranfian
    Smiluren skrev 2019-09-12 09:30:29 följande:

    Hej allihop!
    Det här är mitt första inlägg i tråden som jag följt och fått tagit del av alla era historier om barnlängtan. Det skänker mycket hopp och ger en känsla av att inte vara ensam i sin situation som man inte kan dela med så många andra. Så tack!

    Jag och min man har gjort äggdonation i Sverige och lyckades efter många försök bli gravid och har nu en dotter som är 4 år. Efter många år av kämpande och att vi sedan fick vårt efterlängtade barn hade vi inga tankar om att försöka igen, men nu börjar längtan växa sig starkare och vi önskar nu försöka med äggdonation utomlands. Har varit i kontakt med AVA Riga efter mångas positiva omdömen här.
    Det jag funderar mycket över är det här med öppen donation. Vår dotter har ju rätt vid 18 års ålder att få veta vem donatorn är. Skulle vi få möjligheten att få ett barn till men med anonym donator skulle det på ett sätt kännas orättvist och ett egoistiskt val av oss föräldrar att välja klinik utifrån rätt känsla och bra resultat?
    I sådana fall är det Finland som är alternativet men det verkar som en del som varit där inte har lyckats och då vänt sig till ex AVA Riga eller S:t Petersburg och lyckats där.
    Hur tänker ni kring det?


    Välkommen hit! Jag är också rätt ny.. håller precis på att förbereda allt inför vår första ÄD. Står i kö. Hoppas på behandling i höst/vinter. Vi står i kö på Ovumia Fertinova Helsingfors och hos Livio i Falun. Vi hoppas ju på Falun, men jag tror att det kommer gå fortare att komma fram i Helsingfors. Har ni inte jättebråttom kan ju Livio vara något för er? Det är ju som sagt nytt from i år att privata kliniker i Sverige får utföra ÄD.
  • Snurranfian
    Smiluren skrev 2019-09-13 08:48:44 följande:
    Tack!
    Förstår att ni hoppas göra det i Sverige, känns alltid lättare att göra det här men tänker som ni att väntetiden styr lite.
    Vet du hur lång väntetid det är i Helsingfors?
    Väntetiden i Helsingfors är nu 2-4 månader. Vi har valt att ställa oss i kö för färska ägg där. Hos Livio kan de inte riktigt säga ännu tyvärr. Det har låtit som att det är några månader till ett halvår, men nu senast kunde sköterskan inte säga nåt. Hade varit sååå mkt enklare.
  • Snurranfian
    Bell13 skrev 2019-10-05 17:15:00 följande:

    Är det någon som planerar något försök under 2020?


    Här är en! Jag bara hoppas vi ska hinna med ett första försök före nyår, men mer troligt att vi kommer fram i kön efter nyår. Står i kö i Finland och i Falun. När ska ni göra?
  • Snurranfian
    Limarie skrev 2019-10-07 12:13:26 följande:

    Får man i teorin göra 3 försök i Finland då? Eller tror ni att FK sätter stopp när de har betalt ett försök?

    Var ni i Helsingfors eller Tammerfors?

    Gjorde ni med färska eller frysta ägg?

    Tammerfors har 2-3 m med frysta ägg och Helsingfors 3-4 månader med färska. Vad hade ni andra gjort?


    Vi väntar i Helsingfors på färska ägg. Sjukt jobbigt att vänta men det ska ju vara större chans att lyckas med färska så vi vill prova det.
  • Snurranfian
    Lilla Gs mamma skrev 2019-10-28 20:55:39 följande:
    Oj, vad spännande! Skönt att vara på gång! Vi har också finsk donator.
    Taaack! Vilken klinik va ni på?
  • Snurranfian
    Fertilitetsresa skrev 2019-10-29 09:01:48 följande:

    Jag är ny i gänget ;)


    Planerar för FET av blastocyt på Fertinova i Helsingfors i december 2019 <3


    Dit vi ska med :)
  • Snurranfian
    Fertilitetsresa skrev 2019-10-29 14:48:02 följande:
    När ska ni dit? För första besök eller hur ligger ni till?
    Vi hade första läkarbesöket via Skype... idag ska vår läkare göra upp en behandlingsplan (de har hittat donatorn) så det lär komma mer info. Min man ska ju iaf åka över först och lämna sitt bidrag. Så spännande! Detta är vår första ÄD. Jag har aldrig gjort IVF heller. Vi går direkt på ÄD då jag hamnat i förtidigt klimakterium och har ingen ägglossning själv.
Svar på tråden Vi som planerar äggdonation 2019