• Frazze

    Vi som planerar äggdonation 2019

    Hej! Är det någon här som hört att man inte ska ta bidrottninggele när man kör äd? Och kan någon förklara varför för mig i så fall?

    Jag mailade och frågade min koordinaror och hon hade ingen aning! Hon sa att i Riga hade de inga problem med det. El om hon inte ens visste vad det var, så därför hon skerv så kanske?!!

  • Frazze
    Bell13 skrev 2019-03-03 19:17:09 följande:

    Vad är bidrottninggele bra för?


    Det ska ju vara bra för slemhinnan tror jag! Jag är inte så påläst i detta. Men jag har läst att det är så bra och många som blivit gravida naturligt med detta. Men så har jag läst att det inte är bra vid ÄD. Vet inte om det stämner.
  • Frazze
    Bappen skrev 2019-03-05 12:49:19 följande:

    Hej hej,

    Jag gjorde kub för några dagar sen och allt såg bra ut. Börjar så sakteliga ta in att detta kan gå vägen.


    Åh så härligt! Nu är det på riktigt alltså
  • Frazze
    Bell13 skrev 2019-03-05 13:41:52 följande:

    Så underbart. Vi har rul om 2.5 v och vi är så spända på vilket kön vi väntar.


    Åh RUL är ju helt fantastiskt! Lycka till! Vad tror du själv att du väntar?

    Jag har ju vart gravid 2 ggr, första var en flicka och då var jag 100% säker på att det var en kille. Tyvärr så dog hon ju i magen i v.24. Andra ggn så trodde jag nästan att det var en tjej, men då var det en kille sätter nästan 99.9% rätt på andra, men på mig själv var det inte en siffra rätt Hahaha!
  • Frazze

    Ja gott folk! Ser ut aom art jag kommer få vänta ytterligare en månad innan vi åker till Riga. Är just nu på jordens antibiotikakur efter mitt mensblodtest. Jag måste bli klar med antibiotikan innan jag börjar med behandlingen. Ska vara klar med antibiotikan den 13emars och min mens skulle komma den 14e. Nu har det dock börjat komma rosa på pappret redan 8 dagar för tidigt. Funderar på att ta det beslutet själv att vänta och bara fortsätta med vitaminerna och så, då behöver jag inte känna den stressen! Inväntar svar från Grekland först dock!

  • Frazze
    Bell13 skrev 2019-03-06 08:23:41 följande:

    Jag tror att jag väntar en tjej. Har två tjejer och en kille sedan tidigare.

    Så ledsamt att läsa om din förlust, vet man varför du förlorade ditt barn?


    Hon var ju ett ivf barn och vad man inte tänker på när ägg behandlas utanför kroppen är ju att de kan skadas.

    Hon hade en utväxt en blodkärlsmissbildning ur höger knä, den har förmodligen brustit och hon har sakta förblött i magen. Det var givervis fruktansvärt och man har sörjt mycket över det. Men vad kan man göra när det inte syns på ul? Det som gör mig så illa är att vi hade haft våra 2 biologiska barn nu och jag hade vart nöjd. Men, nu får vi köra på äd istället och hoppas och be att det fungerar. Vi får bara se nääär vi får åka Får nog vänta till nästa mens ändå! Beslutsångest!
  • Frazze
    Bell13 skrev 2019-03-07 09:33:03 följande:

    Måste varit helt fruktansvärt och vilken sorg jag är med i en Bf-grupp på Facebook och nu skrev hon att hennes barn har dött i magen, hon är i v 19.

    Jag hoppas att det ska gå bra för dig nu.


    Ja det var ju en chock kan jag ju säga, men jag har konstigt nog tagit det ganska bra ändå och så fort hon kom i jorden så kände jag mig lugn. Däremot min man, han sörjer än och tycker drt är fruktansvärt jobbigt och detta är 5 år sen i år. Jag tror att det räknas som missfall fram till v.20 va? Sen är det döfött barn. Hon dog ju i magen i 23+1 tror vi och föddes 23+4 det upptäcktes 23+2 vi var på ul 23+0 och då levde hon fortfarande. Det som gör ont är ju att vi hade haft vår familj nu. En liten tjej och en kille! Vi får väl se om det blir en till! Vi har efter många email fram och tillbaka bestämt oss för att köra på denna månaden ändå. Det verkar vara ok att påbörja förberedelserna för FET även om jag har lite antibiotika kvar. Så beroende på när mensen kommer igång nu, så får vi se om det blir v.13 el
  • Frazze

    Min telefon har fått bryt! V.13 el v.14 ska det stå! Så rädd och nervös för att det inte ska gå vägen denna gången! Vi kommer inte ha råd att åka mer sen!

  • Frazze
    Bell13 skrev 2019-03-07 14:47:15 följande:

    Det här var också sista chansen för oss. Oerhört kostsamt. Hoppas det ska gå vägen för er. Sätter ni in ett eller två embryon? Vi satte in två just för att öka chansen att det skulle lyckas. Var ju bara det ena som fäste också.


    Vi kommer sätta in två st igen, precis som ni. Måste ju öka chansen. Vad har ni fått för råd el tips? Jag fick ju sist att inte lyfta över 10 kilo t ex. Nåt mer? Vad hade du för förberedelse?

    Ja kostsamt är snällt sagt! Vi vill ju vara där några dagar oxå och ha en liten family holiday. Så 40000kr lätt. 20000 för insättning och sen mediciner och Vul etc. Sen boende och mat och resan över. Blir det en gång till så åker nog jag själv över dagen el nåt och då är det bara 30.000 för insättning, mediciner och resa.
  • Frazze
    Spain skrev 2019-03-07 17:00:13 följande:

    IVI i Spanien ännu dyrare. ÄD vi räknade med runt 100.000 kr sedan efter FET ville de ha 11.000 till för att frysa embryon. Vi vill inte ha några i frysen. Då vi bestämt oss för ett försök. 

    Men vi hade missat nåt finstilt som jag vet att de ej nämnde. Enligt lag måste de frysa in....vad är det för sjuk lag. Vem vill ha sina embryon i en frys om man vet att man inte ska använda dem. En risk tycker jag att de kanske används i annat sammanhang. 

    Ruvardag 17 ALLT GÅR SÅÅ LÅNGSAMT

    Lycka till alla!


    Ja vi har ju redan betalt över 80 000kr för att få dessa blastocyster som vi har i frysen. Sen kostar det ju då 20000 varje gång du vill göra fet. Sen mediciner utöver det då. Vi valde att frysa våra i 5 år, så vi har ett år kvar nu i september. Funkar drt inte nu så kanske vi hinner få ihop pengar till en gång till. 17 är bra! Vad är du i för vecka då?
Svar på tråden Vi som planerar äggdonation 2019