Inlägg från: Anotherone |Visa alla inlägg
  • Anotherone

    1,5åring som bara hittar på hyss

    Det som funkar bäst hos oss är att själv vara delaktig och leka/aktivera.
    Jag tror inte man kan förvänta sig att en 1,5 åring ska kunna leka själv längre stunder. Jag har också erfarenhet av barn som kan sitta lugnt och titta i en korg med böcker och "roa sig" själv kanske 15-20 min.
    Men min yngsta är inte sån.
    Han är kanske lite lugnare än din. Men är jag i köket och han är i vardagsrummet som är lite "runt hörnet" så att jag inte ser hela, så tar det kanske 20 sek innan jag hör att nu är det nåt fuffens på gång. Och då har han klättrat upp i soffan och leker kaospilot typ.
    Öppnar gärna kyl och frys, rycker i skåpluckor, vill pilla i uttag och med sladdar.
    Nu har vi barnsäkrat det mesta men visst finns det fortfarande lösa grejer att dra i och självklart har han full koll på dem.

    Men direkt om jag har med honom i köket i sin barnstol och han får en låda med mått, slevar, burkar etc. att greja med så är han mer nöjd. Eller som sagt om jag leker med honom typ rullar en boll, läser bok, leker med en plocklåda, staplar torn, kör bilar i garaget och sånt. Då är han med. Men han kommer sällan på den typen av  lek själv.

  • Anotherone
    anas998 skrev 2018-10-19 14:03:23 följande:

    Han älskar att riva ner saker så jag bygger staplar (eller försöker) så river han ner dem :) det tycker han är jättekul liksom annat vi leker med, i 2min sen letar han efter närmsta dörr ;) tyvärr måste man ju ibland fixa annat och då funkar film och snacks i kanske 10min men den lösningen är jag inte så förtjust i.


    Nä där vill inte jag heller hamna. Ofta struntar jag i att göra sånt som inte är "måsten" tills vi är två vuxna hemma. Det är inte värt att försöka laga mat, hänga tvätt eller annat sånt när man bara blir avbruten hela tiden.
Svar på tråden 1,5åring som bara hittar på hyss