Inlägg från: Fröken Maria |Visa alla inlägg
  • Fröken Maria

    Skolan gav ut information om schema och vart man skall köpa böcker

    Man behöver ju inte köpa böckerna nya från bokaffären. En hel del böcker finns ju att låna på biblioteket eller köpa begagnade på studentlitteratur på nätet...


    Anzil skrev 2018-10-20 17:20:06 följande:

    Jag tror jag skrev lite dåligt.

    Jo, jag har gjort nivåtester så allt är klart. Igår, alltså på fredag - Så behövde vi komma till skolan för att få scheman, där ser jag inga problem. Men böcker, självklart är det ju samma sak där egentligen. Att man inte riktigt kan veta vilka böcker eleverna skall ha.

    Men hur blir det då när man beställer böcker på en fredag,. Då kommer man ju tomhänt på måndagen?

    Vore det då inte en idé att ha skolstart en vecka senare man har fått information angående om böcker och beställning?


  • Fröken Maria

    Jag vet inte riktigt vad du har för erfarenhet av att studera. Men undervisning kan ske på många olika sätt. Det blir inte mer på riktigt med litteratur som hjälpmedel/metod. När jag undervisar gör jag det med hjälp av samtal, diskussioner, föredrag, film, värderingsövningar, exkursioner, studiebesök... osv Hur läraren lägger upp kursen beror på innehållet å vilka undervisningsmetoder hen vill använda. Någon använder böcker från första lektionen dag 1 andra använder inga böcker alls. Inget är rätt eller fel...

    Vad gäller ditt extra jobb får du fråga dina lärare om det är möjligt med frånvaro en heldag från dina studier.. funkar det för dem å dig fortsätt med det då. Annars funkar kanske bara kvällsjobb bättre.

    .


    Anzil skrev 2018-10-20 21:30:20 följande:

    Perfekt! Något jag misstänkte och ville ha det bekräftat. Vilken lättnad!

    Är det från skola till skola om när själva skolan startar ''på riktigt''. Liksom när exakt man skall få arbeta med sina böcker som man skaffat. Är det kanske om två veckor. Om det finns någon typ av ''regel''/system över hela landet. Eller är det som sagt från skola till skola?

    Istället för att skapa en ny tråd, så har jag en ytterligare fråga: Jag har ett extrajobb, som ibland gör att jag blir borta en hel dag. Inte en hel vecka. Utan det är bara en dag. Och oftast är det var tredje månad och kanske inte ens det. Extrajobbet är mer som ett kul grej, snarare än själva försörjning. SÅ ser jag på det. Det är ett givande arbete för mig.

    Men att vara borta en hel dag i en Komvux skola/studie. Hur dåligt är det. Får man dålig betyg eller kan man ta igen det på något sätt?

    Jag kanske borde skippa extrajobbet? Och om jag skall jobba, skall jag kanske enbart fokusera på kvällarna och BARA på kvällarna då?


Svar på tråden Skolan gav ut information om schema och vart man skall köpa böcker