• Mysans18

    Min svärmor lägger sig i för mycket om bebisen

    Vilken jobbig svärmor du har OCH man som är rädd för att såra sin mammas känslor! Inser inte din man att han har en egen familj nu, vilkas behov går före allt?! Jag hoppas innerligt att han begriper detta inom en snar framtid och börjar stötta er.

    Vad är det med svär-/morföräldrar som beter sig såhär? Känner de sig utanför? Jag undrar verkligen därför att min egen svärmor är exakt som du beskriver din, och min sambo dansar allt som ofta efter hennes pipa. Min första tid med vår bebis blev nästintill helt rubbad pga min svärmor, bla eftersom min sambo övertalade mig att vi skulle bo hos hans mamma den första månaden. Jag har fortfarande ångestkänslor som kommer och går därför att jag inte fick vara ifred med amning, nattning, tröst, närhet, gos och anknytning med bebisen. Att bli mamma var så nytt för mig så det tog tid innan jag insåg att svärmor la sig i väldigt mycket. Idag vet jag bättre och har insett att jag måste sätta ner foten för annars tar hon över helt!

    Sätt ner foten nu så slipper du riskera att hamna där jag hamnat. Farmor kommer för övrigt ha all tid att knyta an till sitt barnbarn, men den här första tiden är er, barnet är bara två månader. Farmor får väl vara med på ett hörn, men hon måste tagga ner.

    Stort lycka till och stå på dig!

Svar på tråden Min svärmor lägger sig i för mycket om bebisen