Inlägg från: Anonym (G45) |Visa alla inlägg
  • Anonym (G45)

    Bör vi separera?

    I ditt inlägg så pendlar du mycket mellan "jag" och "vi"...

    Så här, det du beskriver är väldigt vanligt. Frekvens av sex kan gå i vågor när man levt tillsammans länge, och inte sällan så går den ned till en "stabiliserande" nivå efter en tid, en nivå som kan kännas ok, eller "på gränsen". Sen händer det andra saker, familjebildning, jobb, familjen AB etc som gör att det i perioder kan bli "svackor" - dvs nivån sjunker till en, för ena eller båda parters, ohållbar nivå sett över tid.

    Jag och min hustru har passerat ett antal sådana svackor i vår relation. Jag skulle nog säga att vi har löst det, men det är lätt att falla tillbaka i gamla hjulspår tyvärr.

    Nummer ett är det sedvanliga svaret - ni måste ju börja samtala kring detta. Kring er relation, kring sex- och samliv. Varför har ni hamnat där?

    Bör ni separera? Omöjligt för oss att svara på. Först och främst så bör ni börja prata om er relation! Brist på sex, avsaknad av närhet och intimitet är i sig ett relationsproblem som kan vara så mycket större än "sex"...

    När jag och min hustru hamnade i olika svackor så var det ibland pga att vi hade sex för sällan, ibland var det pga något annat (som i sin tur spillde över på samlivet).

    Så, om du älskar din sambo, vill leva med henne, vill ha sex med henne. Då handlar det inte om att du skall gå runt på din kant och fundera på huruvida ni bör separera, eller om du och hon skulle vara lyckligare om ni levde isär. Då handlar det om att ni har ett relationsproblem (enligt dig!) och det måste ni adressera - oavsett om det leder till en separation eller ej.

Svar på tråden Bör vi separera?