Inlägg från: Anclo |Visa alla inlägg
  • Anclo

    Råd om amning och jobb

    Hej!

    Jag har precis fått reda på att jag fått mitt drömjobb. Är så lycklig över detta. Men det är inte helt utan lite magont. Min dotter är 3 månader och en vecka nu och jobbet drar igång en vecka efter hon blivit 6 månader. Jag kan tyvärr inte skjuta upp starten då jag börjar anställningen med en 7-veckors utbildning som fler personer ska gå. Alltså inte läge att förhandla om att skjuta på den.

    Hur gör man med amning och mat? Någon som varit i samma sits?

    Ska jag börja pumpa nu och frysa in? Börja öva med flaska redan nu och riskera tuttförvirring?

    Hur länge håller bröstmjölk i frysen?

    Vad händer om min dotter vägrar flaska? Även om hon kan få små smakportioner vid 6 månader så måste hon väl få i sig bröstmjölk under dagen också? Och hur vet man hur mycket man ska ge?

    Jag vill gärna ge bröstmjölk fram till 8-9 månader minst så jag vill gärna undvika ersättning om det går.

    Kursen är under dagtid i 7 veckor och efter det börjar jag jobba i skift så hon kommer inte alltid kunna amma nätter. Och pappan har ingen möjlighet att ta sig till utbildning eller jobb med bebis så hon kan amma där.

    Någon som börjat jobba vid 6 mån? Hur har det funkat? Vore så tråkigt att behöva tacka nej till den här chansen men jag är så nervös.

    Väldigt tacksam för råd!

  • Svar på tråden Råd om amning och jobb
  • Anclo

    Tack för svar!

    Ja pappan kommer att vara hemma på heltid med dottern.

    Usch, jag vet. Det känns så tråkigt bara, jag har försökt få det här jobbet i snart 10 år men fått ?nöja? mig med jobb jag vantrivts på så enormt. Städat, vikarierat, serverat.. jobb som alltid varit lite ?till jag får nått bättre.? Och nu äntligen så släpper det. Jag har funderat sp mycket och kommit fram till att jag ändå vill ta jobbet. Det är inte hållbart att jag mår dåligt längre, för någon i familjen.

  • Anclo

    Tack snälla ni för era svar! Jag känner mig peppad på att det kommer gå vägen. Säkert jobbigare för mig än för bebis..

    Det är ett jobb inom försvarsmaken:)

    Kram

Svar på tråden Råd om amning och jobb