• K Kalle

    Stadium säljer Burkinis-rätt eller fel?

    Burkini finns endast för att dela upp ärbara och icke-ärbara kvinnor, för att befrämja könsapartheid.

  • K Kalle
    Embla twopointoh skrev 2018-11-02 20:01:01 följande:

    Att de säljer burkinis när det finns en efterfrågan har jag inte så stort problem med, utan det är att de väjer att marknadsföra den med namnet "modesty". Det, om något, skickar helt fel signaler, nämligen att kvinnor i vanliga badkläder inte skulle vara anständiga och ärbara.

    Sedan kan man absolut diskutera om det är en bra idé att sälja något som kvinnor i t.ex. Iran kämpar för (och fängslas för) att få slippa, men det är som sagt inte den stora frågan just här.


    Ja fast det är ju just av denna anledning som burkinin finns. För att dela upp kvinnor.
  • K Kalle
    Maya84 skrev 2018-11-03 00:17:20 följande:

    Så för att någon följer en viss tro, ska samhället acceptera att symboler som tydligt visar att kvinnan anses ha mindre rättigheter och har ett visst ansvar att gömma sig under en duk?

    Om min kalle anka religion anser att jag ska bete mig på ett visst sätt som inte rimmar så bra med tanken att alla människor ska bli behandlade på samma sätt, oavsett kön, då ska alltså samhället acceptera detta, till varje pris, endast för att det är min fulla rätt att utöva min religion?

    Att se en kvinna som tycker att hon inte ska bli respekterad eller tas på allvar, om hon inte visar håret 2018, och tycka att man "accepterar" allas val är naivt. I gamla testamentet står det att man ska stena sina barn om dom inte lyder sina föräldrar. Om vissa människor blint följer denna uråldriga bok och dess regler, då har dom allltså rätt att utöva all idioti, endast för att "religionen" säger så? Det är ju faktiskt det du står för.


    Yes!

    Jag vill inte handla hos ett företag som tydligen anser att jag inte är ärbar. Tänk om jag följde en religion som krävde att jag behandlade svarta som mindre värda. Hade det varit OK? Nej och det ska inte detta heller vara.

    Företag saknar stake. Som IKEA som retuscherade bort kvinnor utan att skämmas det minsta. Hade de lika oblygt kunnat retuschera bort handikappade eller svarta?
  • K Kalle
    Maya84 skrev 2018-11-08 16:50:06 följande:

    Du har ju uppenbarligen inte förstått poängen jag pekat ut för dig. Om min Kalle anka religion kräver att jag har en lösnäbb när jag badar skulle förmodligen ingen uppröras över för att en lösnäbb inte gör skillnad på män och kvinnor, kanske?

    Om min Kalle anka religion vill att jag som kvinna ska bli dragen i koppel av min man på gatan, skulle antagligen folk reagera och som en sunt funtad människa hålla med om att den religionen inte platsar i det svenska samhället, då det finns vissa uppenbara regler och lagar som säger man inte ska eller får diskriminera eller behandla ett visst kön på ett visst sätt endast för att man råkar sitta på ett visst kön. Att köpa sprit eller "dåliga" saker har noll saker med att behandla en kvinna på ett annat sätt än mannen, då båda könen har full rätt att förgifta sina kroppar oavsett kön!

    Så att acceptera förtryck, och skylla på religionsfrihet är naivt och visar bara att  man står för ett samhälle där man i stort sätt skiter i att kvinnor behandlas som andra klassens medborgare. Om du tycker att man ska få välja att leva på medeltiden, gör det, men det kommer säkerligen krocka med dagens Sverige och den så kallade "feministiska" regeringen där ALLA slå behandlas lika, oavsett kön.


    STADIUM hade garanterat sålt såna koppel i olika glada färger...
  • K Kalle
    Xenia skrev 2019-01-14 02:20:38 följande:

    Det är rätt. Jag är för valfrihet. 

    Alla ni som blir hysteriska, varför är det ok att kvinnor har överdel när de badar och inte män? Det är väl i så fall också "kvinnoförtryck".

    Eller att kvinnor går i högklackat men inte män? Bojkotta skoaffärerna!


    Ja kvinnor borde få bada utan överdel och nej det är inget fritt val att ha slöja. Det finns tonvis med socialt tryck och förväntningar även för de kvinnor som inte blir tvingade handgripligen.
  • K Kalle
    tvillingmammaVastmanland skrev 2019-01-15 07:36:13 följande:

    Många flickor från muslimska familjer får inte bada om de inte är helt täckta. De får då inte möjlighet att lära sig simma och får inte heller godkänt i Idrott. Därför tycker jag att det är bra att Stadium säljer burkinis.


    Det är deras konservativa föräldrars fel om de inte lär sig simma. Sverige ger dem all möjlighet. Det är bara att tacka ja.
  • K Kalle
    EmberEyes skrev 2019-01-16 21:51:50 följande:

    Är en "vanlig" bikini eller baddräkt till för att överbrygga könsapartheiden då menar du? Eller har du sett många modebilder och reklam-kataloger med män i halternecks?


    Att få bada tillsammans endast iförda underklädesliknande plagg är motsats till könsapartheid. Egentligen borde kvinnor få bada utan överdel. Bättre kämoa för det än könsseparatism!
  • K Kalle
    Evert2 skrev 2018-11-03 20:47:27 följande:

    Är det egentligen ett frivilligt val?


    Nej det är det inte.
  • K Kalle
    Tow2Mater skrev 2018-11-03 00:17:22 följande:

    Lite dyrare, och lite tjockare, men det är gjort för att simma i:

    Kallas helt svenskt för "våtdräkt".


    Just ja. Och även mån har våtdräkt, vid samma tillfällen som kvinnor har våtdräkt.
  • K Kalle
    EmberEyes skrev 2019-01-16 21:58:58 följande:

    Det finns tonvis med socialt tryck och förväntningar på "västerländska kvinnor" att se ut på ett visst sätt också. Simpla saker som att raka benen eller armhålorna kan vara väldigt kontroversiellt, även 2018 (tänker inte diskutera 2019 ännu, eftersom det är för kallt att visa benen ). Eller att ha eller inte ha på en BH.


    Det där handlar om skönhetsideal. Skönhetsideal finns även i den muslimska världen. Jag kan lova att ingen blivit mordhotad, kallad hora, blivit utfryst av familjen, bevakad av sina bröder, misshandlad av sina föräldrar - för att de vägrar raka benen (något man gjort väldigt långt tillbaka i historien i de muslimska länderna. I alla fall i Persien. Fast man använde sig väl av socker"vax" istället för hyvel). Under slöjorna är man väldigt tillfixad.
Svar på tråden Stadium säljer Burkinis-rätt eller fel?