Inlägg från: MoaWallKubilius |Visa alla inlägg
  • MoaWallKubilius

    Vi behöver råd för att sluta med amning

    Det låter som en väldigt tuff situation. Vår son hade också svårt att somna utan amningen, men han tyckte om att sitta i bärselen så min man kunde söva honom i bärselen medan han satt och guppade på en pilatesboll framför teven. 

    Första försöket att sluta nattamma vid strax över ett års ålder så gav vi upp efter två veckor nästan utan sömn. Andra försöket var sonen nästan 2 år. Då slutade vi helt amma i sovrummet och ammade bara i soffan. Jag sov i gästrummet första veckorna och bebis med pappan. Han sov oftast bra med pappan, när han inte kunde känna mjölk-/mamma-doften. När jag kom tillbaka till sängen så sov jag med sport-bh och t-shirt på, och erbjöd vatten vid uppvak. 

    Jag tror inte på att låta barn skrika och gråta för att lära dem något nytt. En del barn behöver amningen längre än vad som är norm i samhället idag. Jag tror att barnen blir tryggare om vi kan ge dem vad de behöver. Tyvärr måste vi ju även anpassa oss till samhället och ibland lämna på förskola trots att de är så små. Vår son började på förskolan när han var 15 mån. Han hade innan det aldrig somnat utan bärsele eller amning. Efter två veckor sov han på egen madrass precis som de andra barnen. Förskolepersonalen är fantastisk! Så om jag var du hade jag inte oroat mig för förskolan, utan tänkt mer på din och din frus situation hemma. 

    Om barnet kan somna i vagn så kan en idé vara att ta in vagnen inomhus. Jag vet många som kört vagnen fram och tillbaka över trösklar för att söva barnet. Det finns även speciella fötter till spjälsängen som gör att den guppar fram och tillbaka, det kanske kan hjälpa.

    Jag saknade mycket att kunna visa ett amningsavslut i en bilderbok, hittade inga sådana böcker trots att det finns massor om att sluta med napp. Därför skrev jag en barnbok om att sluta amma tillsammans med illustratören Mia Fernau. Nu är boken nästan klar, och vi kör en kickstarter-kampanj för att få råd med tryckkostnaden. Följ gärna länken och stötta vårt bokprojekt! www.kickstarter.com/projects/2133506023/barnbok-om-att-sluta-amma
Svar på tråden Vi behöver råd för att sluta med amning