Inlägg från: Anonym (Anonym) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Anonym)

    Hur funkar det med faderskapstest?

    Om man väntar barn med en tjej som man inte har någon kontakt med nu pga många anledningar och man vill göra ett faderskapstest för att verkligen säkerställa att det är ens barn hur går man till väga då?

  • Svar på tråden Hur funkar det med faderskapstest?
  • Anonym (Anonym)
    Anonym (Fam rätt) skrev 2018-11-11 18:02:07 följande:

    När du kallas till familjerätten för att erkänna faderskapet berättar du att du inte är säker på att du är fadern och då ombesörjer vi ett dna-test.


    Oke, men om mamman väljer att inte ange fader utan fader okänd blir det då jag som måste kontakta familjerätten för ett faderskapstest?
  • Anonym (Anonym)
    Anonym (Fam rätt) skrev 2018-11-11 18:19:18 följande:

    Ja för vem ska annars veta att du finns?


    Absolut! Hur länge kan man förvänta sig att vänta på att få hem en kallelse om faderskapstest eller är det bästa att göra att kontakta familjerätten själv direkt då man vet att hon fött eller kan man göra det innan barnet är fött? Förlåt för många frågor men de va inte på det här sättet jag tänkte skaffa barn men nu ha det tyvärr blev så och jag vill vara en del av mitt barns liv. Tyvärr har jag och mamman dålig kontakt men jag har sagt att skulle hon välja att behålla så vill jag vara barnets pappa och inte bara en spermadonator som sedan kanske 18år senare blir kontaktad av en 18 årig person som sedan undrar varför jag inte varit en del av hens liv. Vill ta mitt ansvar men mamman hotar med liknande att vill jag inte ha med henne och göra så få jag inte träffa barnet häller.... har sagt att enda kontakten jag vill ha med henne är endast gällande barnet men hon vill mer och hotar då med att ja inte ska få träffa barnet osv...
Svar på tråden Hur funkar det med faderskapstest?