• Raggie

    IVF vintern 2018/2019

    Hej! Hur får man reda på sitt amh värde ? Gjort utredning och ska snart på första besöket inför ivf. Det har aldrig tagits upp något om äggreserv innan. Nån mer som har adenomyos som gör Ivf ?

  • Raggie

    Första besöket inför ivf imorgon. Mens troligtvis i helgen. Tror ni att man kan få påbörja behandling redan då ?

  • Raggie
    CrookedTail skrev 2019-01-18 11:03:25 följande:

    Här är en till som går på Sahlgrenska! Jag gör mitt första ägguttag på onsdag, så jag är en bit efter dig. Tråkigt med blodstänk. Har du några ägg i frysen att försöka med?


    Hej! Sahlgrenska här också. Ska börja med långt protokoll här om 19 dagar.. spännande att följas åt!
  • Raggie

    I början av feb är det dags att börja med långt protokoll.. vet att man kanske inte kan jämföra men hur mådde ni vid nässpray, sprutor ?

  • Raggie
    Cnia skrev 2019-01-20 20:29:35 följande:

    Spännande med start! Är det första gången? Det är som du säger superolika. Jag har precis avslutat försök nr 2, satte in ett två dagars igår. Har gjort långa protokollet både gångerna och behandlingen har varit som natt och dag. Första försöket var superjobbigt, sprayen tycker jag inte är nån fara, fick lite vallningar men inte mer än så. På stimuleringen mådde jag skit, blev så vansinnigt trött, yrslig, svimfärdig och ont i magen. Orkade inte lämna soffan en vecka innan plocket. Veckan efter äggplock mådde jag också kass. Jag hade så ont att jag inte kunde röra mig utan hjälp. Men nu behandling nr2 har jag mått hur bra som helst. Märkte inget av sprayen, fick lite ömma bröst under stimuleringen och det spände i magen framåt slutet när man är så svullen. Nu efter äggplock har jag varken ont eller mår dåligt. Är fortfarande svullen om magen, så man ser höggravid ut, blir också väldigt gasig av lutinus, men annars mår jag hur bra som helst. Så det är verkligen individuellt från person till person men även från försök till försök. Men kan lugna dig med att mitt mående under första behandlingen nog inte hör till vanligheterna.

    Lycka till!


    Ser ju olika ut för alla som sagt men ändå spännande att höra.. hoppas det går vägen för er denna gången då. Tack så mycket!
  • Raggie
    LottaU skrev 2019-01-22 09:41:15 följande:

    Spännande! Är det första omgången för dig?

    Har bara gjort ett långt, det vi kör just nu, och har inga känningar av nässprayen. Kamske lite märkligt att en kan hamna i klimakteriet och inte känna nån skillnad. :) Sprutorna kör jag för tredje gången och har inte märkt av mycket mer än att det känns i magen då blåsorna har vuxit. Den här omgången har det spännt lite i brösten också.


    Första gången ja.. haha ja, blir spännande ett se om man känner någon skillnad eller inte. Bara vänta och se
  • Raggie

    Hej allihopa! På tisdag är det dags att börja med långt protokoll. Nässpray 2×3 per dag. Hur tycker ni andra att det har gått att göra långt protokoll?

  • Raggie
    LottaU skrev 2019-02-05 02:40:05 följande:

    Tyckte det funkade bra med nässpray, trots att jag normalt har problem med näsblod av vanliga nässprayer. Hade svårt att komma igång efter, så sprutade i tre veckor för att få något alls att plocka. Men är svårstimulerad med korta också. :)

    Har ni gjort korta innan?


    Ja okej! Nej kör på långt direkt. Så är första gången. Blir spännande att se hur allt blir!
  • Raggie

    Hej! Är det vanligt att mensen bir försenad när man sprayar med suprecur? Eller att det inte kommer någon blödning g alls ?

  • Raggie
    BK1986 skrev 2019-02-13 08:36:02 följande:

    En blödning borde nog komma. Du borde be om ett UL! Första gången jag körde långa protokollet fick jag två cystor på äggstockarna som de var tvugna att punktera. Dom ?äter upp? allt det man sprayar. Kan ju vara nåt sånt?


    Ja okej.. än så länge har det inte gått över tiden så länge. Men ska ringa om ingen blödning kommer efter helgen. Har ont nere i magen precis som innan mens
  • Raggie
    H@llon skrev 2019-02-13 09:40:18 följande:

    Det är vanligt att mensen blir sen men den ska komma. Min klinik rekommenderade ett graviditetstest om man inte fått mensen på 14 dagar. Jag sprayade med Synarela men det är nog samma sak som gäller.


    Ja okej va bra. Ska ringa och höra om det inte kommer något i början av nästa vecka.
  • Raggie
    Hoppomliv skrev 2019-02-13 18:12:09 följande:

    Jag har också blivit sövd, kan varmt rekommendera det!


    När jag frågade om att få bli sövd så sa dom bara att dom inte hade möjlighet till sånt. Går på Sahlgrenska.. kanske är olika.
  • Raggie
    Hoppomliv skrev 2019-02-13 18:12:09 följande:

    Jag har också blivit sövd, kan varmt rekommendera det!


    När jag frågade om att få bli sövd så sa dom bara att dom inte hade möjlighet till sånt. Går på Sahlgrenska.. kanske är olika.
  • Raggie
    Hoppomliv skrev 2019-02-13 20:38:01 följande:

    Det är olika! På landstingsförsöken var det inga problem men på vår privata klinik blev jag sövd förra gången men de har sagt denna gång att det inte är säkert att de har narkossköterska på plats. Det sa dem förra gången med men då hade jag tur!


    Ja okej! Är förmodligen lite olika ja. Går via landstinget och ska göra första äggplock i mars förmodligen. Nervös och rädd!
  • Raggie
    Hoppomliv skrev 2019-02-13 21:55:25 följande:

    Lycka till! Det kommer säkert att gå jättebra! Det är väldigt olika, många som inte känner av det alls! Har förstått att det dessutom kan skilja mellan klinikerna hur de sätter bedövningen också.


    Tack så mycket. Vart går du ?
  • Raggie
    H@llon skrev 2019-02-14 11:06:08 följande:

    Jag har gjort 2 st äggplock och det har varit väldigt olika. Första gången gjorde det inte ont och jag mådde bra efteråt men hade väldigt ont i ca 3 dagar och var väldigt svullen. Andra gången gjorde plocket ondare, jag mådde piss efteråt men hade inte alls lika ont senare på dagen eller de kommande dagarna, var inte heller lika svullen.

    Ditt äggplock kommer säkert att gå jättebra!


    Ja okej. Ja det är ju så olika och kanske till och med från gång till gång. Får se hur första gången känns så får man se efter det sen hur allt blir.
  • Raggie
    Hoppomliv skrev 2019-02-14 18:14:15 följande:

    Jag går i Malmö! Du då?


    Sahlgrenska
  • Raggie
    LinneaWookie skrev 2019-02-14 13:21:18 följande:

    Det är nog helt olika för alla och även olika gånger. För mig (gjorde mitt ÄP i oktober) kändes det nästan inte alls, och jag valde att inte ta något morfin, tog bara alvedon. Men man var ju jätteskraj innan då folk berättat rena skräckhistorier!


    Ja okej. Ja är säkert olika som sagt. Skönt att det gick smidigt för dig
  • Raggie
    Fröken fräken 80 skrev 2019-02-14 13:32:32 följande:

    Hej, 

    Jag körde långt protokoll på Sahlgrenska med. Då ET som gjordes måndag 4/2 inte tog sig ska vi vänta in en cykel för att köra på nytt och vi fick inga till frysen. Ska ringa nästa vecka för planering, men gissningsvis blir det samma procedur då jag tydligen svarade bra på den. Så om allt går vägen blir det ÄP om ca 9v. 

    Kände varken av något direkt på nässpray eller sprutor, eller inte mer än att jag var lite gråtmildare än vanligt. (Typ lipa till ledsam reklam osv... ) Annars helt normal, mensen kom på utsatt tid och ÄP gick smidigt, även om jag hade lite ont dagen efter. 

    Hoppas det går bättre för dig! :)


    Okej tråkigt att det inte tog sig för er.. men hoppas på tur nästa gång. Fått så ont i huvudet idag.. men annars har jag mått bra hittills. Kör bara med sprayen fortfarande.
Svar på tråden IVF vintern 2018/2019