• nypan78

    IVF vintern 2018/2019

    melissa8601 skrev 2019-01-30 15:26:47 följande:

    Hej!

    Jag hoppar in här. Jag 86:a och sambo 88:a, vi gör IVF 1 i Stockholm. Liten manlig factor. Viss % slöa simmare men det finns och blir över bra simmare har de sagt.

    Vi hade vårt första äggplock I måndags. 14 ägg togs ut. Idag hade vi tid för återinförande, 2 dagar efter.
    Då berättar de att 12 ägg var mogna och 10 befruktats. Alla 10 hade delat sig fint tills idag så det blev lite "lotto" vilket de skulle sätta in sa läkaren.

    Varför odlar de inte äggen längre för att optimera chanserna?? "Problematiskt logiskt" svarade dom. Hade känts bättre att sätta in på fredag iaf om de inte har helgöppet (Dag 4). Hur har ni haft det med odlingsdagar och insättning? Trodde det var standard att var fler än 5 ägg befruktade så odlade man flera dagar. Kanske fattat fel.

    De ringer på måndag och berättar hur många/om något gick att frysa. Ett 2 dagars ägg Insatt iallafall och nu börjar 16 dagars ruv-väntan :)


     


    Ja, lite märkligt svar, frågade du efteråt? 
    Kanske alla såg toppen ut så man odlar vidare på de andra? Vart går ni? Kanske har med åldern att göra att de gör så?
  • nypan78

    Sprutstart onsdag eller torsdag. Detta blir vårt andra IVF försök inför detta syskon. Vet inte vad jag ska tro riktigt. Sist fick vi ut 14 ägg, bara 7 var mogna men 6 befruktade och 4 klarade sig till dag 5. Fick 2 tillbaka men inget till frysen. Inget plus på stickan heller. Problemet är min ålder (40) och ganska lågt amh, men ändå bra reserv i äggstockarna med det man kunnat stimulera fram denna gång. Vi får väl se. Denna gång blir den en blandning av Gonal F och Menopur, för första gången. Någon som testat den kombinationen? 375IE är ju inte tokhögt för min ålder...tror jag.

  • nypan78

    Det är nog lite olika hur man reagerar på de olika läkemedel. Har bara använt menopur hittills, denna gång blandar vi menopur och gonal f. Fick ut bra redan förra gången, 14 ägg, 7 mogna, 6 befruktade. Nu hoppas man på att fler ska vara mogna...
    Huvudproblemet är min ålder (40) och dåligt amh (0.8)
    Men vi fick ändå köpa 3pack och hoppas det ska räcka...

  • nypan78
    Joey1981 skrev 2019-03-11 14:57:32 följande:

    Jag har varit på ul idag och läkare såg tre stora äggblåsor o en pytteliten.

    Det blir äggplock på torsdag morgon,,,fy fasen vad jag gruvar mig för detta igen.

    Ska vara i linköping kl 7:30 så det blir hotellövernattning...

    Får Lutinus efter äggplocket :-/


    Äggplock på torsdag också. Såg 11-12 blåsor mellan 11 och 19mm idag. Hoppas det går bra...och räcker
  • nypan78
    Joey1981 skrev 2019-03-12 10:07:36 följande:

    Hoppas ni får ut många fina blåsor på torsdag. Håller er i tankarna.

    Går ni på RMC linköping också?!

    Jag har ångest för torsdagen men försöker andas djupa andetag....

    Är hemma idag från jobbet. Sovit noll i natt och spänningshuvudvärk som satt sig i nacken=migrän från helvetet....


    Hej

    Nej vi går i Uppsala. Känner mig rätt lugn, inte första gången. Hoppas det blir bra utfall. Blir både jobb och träningspass idag som vanligt.

    ????
  • nypan78
    BK1986 skrev 2019-03-16 06:17:39 följande:

    Hej allihopa. Har inte varit jätteskott här men tänkte uppdatera lite.

    Vi hade äggplock i tisdags. 18 mogna ägg fick de ut. Befruktningen har alltid varit vårt problem så därför blev jag överlycklig när hela 6 stycken blev befruktade!

    Igår hade vi ET och fick så veta att av de 6 var det bara 2 stycken som såg okej ut (ingen toppkvalitet). Resterande 4 hade inte delat sig som de skulle. Så vi fick välja om vi ville chansa på ett av dem eller sätta tillbaka båda. Vi valde att ta båda. Det känns rätt trist att vi har så dålig utdelning och kvalitet på våra embryon.


    Ja det är oftast inte så mkt kvar på dag 5. Vart går ni?

    Vi hade äggplock i torsdags, 12 ägg ut. 7 befruktade så nu odlass dem till dag 5.

    Sist hade vi också 2 tillbaka men inget till frysen. Jag är 40 år så chanserna är rätt små iallafall...klart ni ska ta 2 i ett sånt läge
  • nypan78
    Hoppomliv skrev 2019-03-17 10:33:01 följande:

    Det här är helt sjukt, men idag har jag plussat för första gången i mitt liv! Efter 5 IVF-behandlingar och 78 ägg så verkar detta ha satt sig! Har gråtit hela morgonen, kan inte fatta att det är sant!


    Så fantastisk!!! Bara sådär ????????????
  • nypan78
    Längtar2019 skrev 2019-03-17 21:54:35 följande:

    Hej!

    Ger mig in här nu för första gången. Jag är snart 34 år med lågt amh (0,22) med inga andra upptäckta ?fel? på mig eller partnern.

    Vi fick avbryta vår första IVF i januari efter att för få blåsor bildades. Långa protokollet med menopur 412 för att gå över till gonal f och menopur när jag svarade för dåligt på enbart menopur vilket jag då svarade bättre på. Inte tillräckligt dock. Nu ska jag börja igen på fredag med långa protokollet, med planerat ägguttag den 18 april om det går bättre den här gången. Denna gång med en kombo av Elonva (någon med erfarenhet av det? Läser inte mkt om det) och menopur.

    Vet inte hur man svarar en användare (hjälp? :) men tänker att vi är i liknande skede ?Ärdetminturnu?. Vad är ert ?problem??

    Går sedan en månad på låg dos antidepressiva för att lindra min ledsenhet som är stor.


    Jag använde ett kombo av Menopur och Gonal F och fick lite bättre resultat denna gång, dvs fler mogna. Kvalité på embryona vet vi imorgon dag 5....
  • nypan78

    Då var man ruvare igen. Två blastocyster, en tidig och en expanderad blastocyst. Nu är det bara att hoppas att iallafall en tar sig...

  • nypan78
    Längtar2019 skrev 2019-03-20 20:21:43 följande:
    Håller tummarna för dig och joey1981.

    PS. Nu har jag lärt mig. Förlåt för min tröghet.
    Nu är jag ruvare!
    Fick tillbaka 2 blastocyster igår, en var superfin och expanderad, den andre var lite efter i utvecklingen. Hoppas att en fäster. Testdag 1:a april...inget skämt hoppas jag
  • nypan78
    Ärdetminturnu skrev 2019-03-21 22:43:41 följande:

    Spännande!! Håller tummarna! Där jag går ss dom direkt vid första mötet att dom inte sätter in två enligt deras policy. Vet inte om det är något som dom säger som Jan ändra sig längs vägen eller om dom håller hårt på det.


    Tack!

    Undrar när jag ska börja testa, rd5 idag
  • nypan78

    Tjuvtestade rd7 som var igår, negativt - 12 dagar sedan äggplocket. Negativt såklart. Dumma mig som tjuvtestade..är det kört tro? Testet var ett superkänsligt, borde ju ha synts nåt...

  • nypan78

    Hej tjejer...det har varit tyst från mig ett tag.
    Är pu ruvardag 6 idag och har en blasto i mig, FET för knappt en vecka sedan. Ser ni något eller är jag helt galen? Testst längst ner på bilden!

  • nypan78

    Jag är så orolig. Testade redan positivt rd 9 (digitalt) och innan, idag var det testdag rd11 och jag tog klinikens test som knappt visade något. Tog ett digitalt test med nästa kiss som visade positivt fortfarande. Är helt förvirrad och oroligt för att detta går åt skogen.

    Testet är från Linnékliniken, se bild

Svar på tråden IVF vintern 2018/2019