• Hedblomster

    IVF vintern 2018/2019

    Hej!

    Någon som ska göra ivf nu i vinter och vill följas åt lite?

    Jag och min sambo är 28 och 29 och ska göra vår första ivf och det blir privat på Livio i Falun via en hemortsläkare i Örebro som ligger lite närmare oss än Falun :) Första besöket hos läkaren blir 23 november och jag förutsätter att vi inte hinner börja innan jul men hoppas på januari. Vi har försökt sedan mars 2017 med ett utomkvedshavandeskap i maj 2017. Utredningen gjorde vi klart våren 2018 och den visade inget speciellt men jag har tagit bort en äggledare i samband med utomkvedshavandeskapet.

    För ivf i vårt landsting ska det ha gått två år efter en graviditet och vi orkar inte vänta till sommaren 2019. Vi kommer nog börja med att köpa bara en behandling dock, det är ju så dyrt... Håller helt enkelt tummarna för att vi får det lätt!

    Hoppas få några att hålla tummarna tillsammans med här!


    Blogg: havingyourbaby.vimedbarn.se. Insta: ttcsomewhereinsweden. TTC sen mars-17. X i maj-17.
  • Svar på tråden IVF vintern 2018/2019
  • becca90

    Hej, jag ska börja med sprutor på fredag är det beräknat. Tänkte fråga er om dos och så där. Jag ska ta gonal f 175 enheter men behandlingen är beräknad till12 dagar! På 5e dagen är def vul och lägga till fyremadel. Är inte det lite långt? Någon som haft gonal f?

  • LLW
    becca90 skrev 2019-04-08 06:43:31 följande:

    Hej, jag ska börja med sprutor på fredag är det beräknat. Tänkte fråga er om dos och så där. Jag ska ta gonal f 175 enheter men behandlingen är beräknad till12 dagar! På 5e dagen är def vul och lägga till fyremadel. Är inte det lite långt? Någon som haft gonal f?


    Hej! Det låter precis som mina behandlingsplaner med både gonal och menopur, så det är nog helt normalt :) växer det snabbt blir det ju även kortare tid!
  • LinneaWookie

    Så, gjorde ÄP i fredags- känns INTE som jag vill gå igenom det igen. Mitt första ÄP i oktober kändes knappt alls så jag kände mig hyfsat lugn inför denna gång. Men det gjorde bra mycket ondare nu än sist. Det kan ju uppenbarligen vara sååå olika från gång till gång. Fick ut 10 ägg varav 6 befruktades. Ska göra ET imorgon mitt på dagen, är såååååå taggad. Som jag skrev innan, det känns som att jag svarar bättre när embryot är färskt, kan ju också vara en tillfällighet men båda mina ET misslyckades helt medan gången jag gjorde FET fäste det åtminstone.

    Håller tummarna för alla andra i tråden <3

  • Ellencassandra
    Hedblomster skrev 2019-04-07 21:59:56 följande:

    Hej alla! Det var jag som startade denna tråd men efter vår ivf i januari som misslyckades orkade jag inte vara kvar. Vi gjorde en fryst återföring i mars som också misslyckades. Nu ska vi göra en tredje i april... Jag undrar om det är någon erfaren som vet om jag kan be om något för att maximera chanserna? Någon speciell medicin eller sånt intralipiddropp som vissa får? Finns det något jag kan göra? Vi går hos Livio falun.

    Jag har uteslutit de flesta parfymerade produkterna här hemma, slutat med koffein samt nagellack haha. Äter självklart vitaminer, är normalviktig, under 30. Fick ganska många fina embryon till frysen... Skulle kunna röra mig mer och äta mer grönt men annars vet jag inte. Har inte testat akupunktur och sådant och tror det blir svårt att få till pga finns inte på nära avstånd från hem och jobb.

    Om tredje återföringen misslyckas har vi inte råd att fortsätta med privat ivf vård på ett tag utan ska återigen vända oss till landstinget. Vi valde privat först pga lång väntetid annars och trodde dumt nog vi borde lyckas så snabbt så vi står inte ens i kö hos landstinget och måste starta upp allt igen om det inte går vägen nu...


    Hej!

    Vet tyvärr inte så mycket om dropp å sådant som kliniken kan erbjuda. Men det jag gjorde inför mitt tredje ivf försök var att ta ganska höga doser av Q10 å D-vitamin. Jag körde ett avslappnande yoga pass varje kväll där man hade upp benen på väggen en längre stund för att öka blodflödet till livmodern. Sov varje natt i strumpor då det ska vara bra att hålla fötterna varma. Jag har ju absolut ingen aning om detta hjälpte eller om det bara var slumpen. Men e iaf gravid i v33 nu. Jag önskar dig lycka till iallafall å hoppas ditt nästa försök lyckas :)
  • becca90
    LLW skrev 2019-04-08 07:59:21 följande:

    Hej! Det låter precis som mina behandlingsplaner med både gonal och menopur, så det är nog helt normalt :) växer det snabbt blir det ju även kortare tid!


    Tack så mycket för svar!! :) känna som en stor djungel detta! Hur snabbt växte dina??
  • Ärdetminturnu
    Längtar2019 skrev 2019-03-27 14:22:13 följande:

    Jo men nu har jag nog listat ut att min oerhörda trötthet kan hänga ihop med synarelan. Och jag nyser också rätt mycket men tycker inte det är så farligt då jag nyser ofta i vanliga fall:) Hoppas du inte får mer biverkningar!


    Hur har det gått för dig med sprayandet? Har du lämnat blodprov?

    Jag var där och lämnade idag, fick svaret att jag inte blivit nedreglerad som de tänkt så nu ska jag öka dosen till 4 spray morgon och kväll i ytterligare en vecka. Nytt blodprov nästa onsdag.
  • Längtar2019

    [quote=79557090][quote-nick]Ärdetminturnu skrev 2019-04-09 21:41:01 följande:[/quote-nick]Hur har det gått för dig med sprayandet? Har du lämnat blodprov?

    Jag var där och lämnade idag, fick svaret att jag inte blivit nedreglerad som de tänkt så nu ska jag öka dosen till 4 spray morgon och kväll i ytterligare en vecka. Nytt blodprov nästa onsdag.[

    Vad synd, hoppas det gått framåt nästa vecka! Hur känns det med sprejen för dig?

    Jag fick aldrig ta något blodprov, kännande inte helt bra nu så här i efterhand att jag inte fick det nu när jag ser att det gjordes på dig, och jag vet ju att andra fått göra det också. De gjorde enbart en undersökning på mig där de inte såg några blåsor så jag fick börja. Började i fredags förra veckan. Har inte känt av sprutorna ett dugg:/ Ska tillbaka på ultraljud på fredag. Jag fick ju avbryta förra gången för att det endast bildades en stor blåsa så ät mycket nervös över hur de ska gå. Det känns lite somom de bara vill att jag ska göra äggdonation. Mitt problem är amh 0,22.

  • BinniBoo

    Hej

    Hoppar in här om det är ok, även fast vintern är över (nästan iaf).

    Har en son född 2008 som blev till på naturlig väg.

    Gjorde IVF 2014 och det tog sig direkt. Resulterade i en son till 2015. Vi fick 2 ägg till frysen och det ena satte vi in i november 2017 som resulterade i ett tidigt missfall som tog väldigt hårt på mig. Var inte redo för ett nytt försök förrän oktober 2018 men då tog det sig inte alls.

    Nu har vi påbörjat en ny ivf behandling och är på 7e dagen med sprutorna. Var på ultraljud igår morse och hade runt 20 äggblåsor i varierande storlek mellan 8-18 mm. De flesta runt 11 mm. Nytt ultraljud i morgon bitti.


    (¯`°?.¸ ♥ Alexander 080219 Oscar 150219 ♥¸.?°´¯)
  • Längtar2019
    Carolaj83 skrev 2019-04-12 15:33:04 följande:

    Har nu gjort återföring och testdag 25/4


    Lycka till! Håller tummarna för dig.
Svar på tråden IVF vintern 2018/2019