Anonym (TS) skrev 2018-11-17 13:24:03 följande:
Han själv skulle aldrig ställa sig den frågan. Det är bara jag som undrar varför man måste dricka rödvin till eftermiddagsmackan och varför midsommar är förstört bara för att det inte finns nubbe. Skitkonstigt tycker jag men man kommer ju ingenstans med att påpeka det för mannen ifråga. Han säger bara som någon annan skrev att hab tycker det är gott och förhöjer maten men jag tycker en och en halv flaska vin känns överdrivet såklart. Och när han blev spydig under ett samtal igår undrar jag om det är vinet som talar eller om jag retat upp honom på riktigt på något sätt. I övrigt förutom det jag beskrivit funkar allt normalt för honom. Inga baksmällor, inga problem med jobbet eller kompisar eller när han går ut på krogen. En rattfylla har han däremot åkt på.
Nog kanske du har retat upp honom på riktigt, men det är vinet som får honom att tappa koncepten och bli spydig.
Som någon tidigare sa, en rattfylla är toppen på ett isberg. Jag har kört bil i tjugo år och kan räkna på ena handens fingrar hur många gånger jag har fått blåsa. Hade jag kört onykter varje dag, hade jag ändå klarat mig undan böter i många år. Hur otur ska man inte ha för att stöta på kontroll den enda gången man körde onykter??
Jag tycker att de mängder du beskriver låter osunda, och att hans argument låter som bullshit. Man dricker inte rödvin till falukorv för smakens skull liksom, i så fall handlar det nog om att man äter för syns skull för att legitimera sitt drickande.
Och innan man blir utslängd för att man är otrevlig p g a avsaknad av nubbe till sillen har det gått väldigt långt.