Inlägg från: Anonym (Villintemer) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Villintemer)

    Jag klagar på honom konstant

    Jag kan inte rå för det och det jag klagar på är relevant men det får mig att må piss!

    Jag älskar min man. Han är den finaste, underbaraste, vackraste och charmigaste man jag träffat. Jag älskar att vara nära honom, se honom, känna honom och veta att han är min. Jag är så rädd att förlora honom men ändå stöter jag bort honom mer och mer för varje dag.

    Det stora problemet med honom är att han är ovan vid förhållande, är lite omogen för sin ålder, nonchalant, envis, ego och tar lätt på saker.

    När vi träffar andra så kan han få för sig saker som gör att jag känner skam, blir ledsen och känner mig utanför.

    När vi var på bröllop nyligen så vägrade han först ha kostym för att det var obekvämt o dyrt. Sen skulle han inte vara med i kyrkan för han inte trodde på gud, sen vägrade han vara med på familjefoto (det var hans syster som gifte sig) så jag skulle stå ensam med hans familj. Sen skulle vi tvunget köra vars en bil för att jag skulle åka tidigare dit för att fixa håret o bli sminkad men det ville inte han. Det gjorde att ingen av oss kunde dricka vin till maten. Och varje gång förstår han inte hur dumma resonemang han har förrens jag blir arg o irriterad.

    Det är samma visa med allt. Han är motsträvig som en unge tills jag klagar o skäller.

    Det är så tråkigt att behöva agera som en mamma till en vuxen karl. Och han i sin tur säger inget. Han tiger och skäms sen ber han om ursäkt och så ska allt vara glömt. Vi har aldrig en dialog om hur vi ska gå vidare. Det är alltid jag som ska tala om för honom hur han ska vara. Och talar jag inte i klartext så förstår han inte.

    Detta är en underbar person. Jag vet att han kan om han vill. Vi måste bara komma förbi tröskeln för att komma vidare. Jag vill ha en man som får mig att känna mig trygg, som uppskattar mig, lyfter mig, får mig att känna mig uppskattad.

    Jag har så mycket kärlek till honom som trycks bort för att jag går och är missnöjd.

    Hur ska jag göra för att inte förstöra vårt förhållande?

  • Svar på tråden Jag klagar på honom konstant
  • Anonym (Villintemer)
    BossHoss skrev 2018-11-20 08:28:22 följande:

    Jag anser problemet ligger hos dig.

    För han är uppenbarligen som han alltid har varit och det passar inte dig och din livsstil. 

    Man blir ihop med en person för man älskar den som denne är, men uppenbarligen så vill du att han skall vara någon annan än den han är och alltid har varit. Antingen accepterar du honom för den han är eller så får du gå vidare. Varför skall man försöka ändra på människor, är det inte bättre hitta en som redan passar från början?


    Du satte ord på mina egna tankar, tack!

    Allvarligt så är det du skriver precis som jag tänker. Jag är ju inte heller ute efter att ändra honom, jag vill ju lära mig att acceptera hans beteende utan att brusa upp. Men för den sakens skull så betyder inte det att jag tycker att hans beteende är okej. Men kan man acceptera så kan man också så småningom lära om.
  • Anonym (Villintemer)
    Anonym (...) skrev 2018-11-20 06:53:09 följande:

    Det låter som att han är problemet här, klart du blir sur när han beter sig som en trotsig 4-åring. Gissar att han är snygg men inte särskilt smart?


    Han är nog tvärtom.

    Väldigt smart och kanske en 6:a på en skala utseendemässigt.

    Jag föll för hans charm men ju mer vi sågs desto mer vacker blev han.
  • Anonym (Villintemer)
    OlgaElvira skrev 2018-11-20 03:34:45 följande:

    På din beskrivning låter det som att han antingen inte fått den sociala träning man förutsätts ha fått under sin uppväxt. Vad vet du om hans familj? Ser du mönster i beteende hos föräldrar och syskon?

    Eller också har han drag av asperger, oförmåga att förstå sociala koder, oförmåga till flexibilitet, få idéer om hur saker ska vara som är lite konstiga? Studerar eller arbetar han? Hur fungerar det? Mina tankar om asperger bör du ta för vad det är, enbart lösa funderingar. En sådan diagnos ska ställas av utbildad personal.


    Han har helt klart blivit kuvad av mamma under sin uppväxt. Syskonen är precis likadana, fast de är olika typer av personligheter. Systern är väldigt dominant och extrovert. Hans bror är social och lättsam.

    Vi har pratat om det här med diagnoser eftersom han har en del tendenser. Han måste ha rutiner, vilket är bra såklart men det är jobbigt att avvika från rutinerna. Han blir lätt beroende. Socker, snus, treo, energidryck osv.. i perioder. Han är introvert. Omogenheten. Egoisten. Han blir aldrig arg på mig.

    Han är chef på sitt jobb och där har han en helt annan personlighet. Men det köper jag. Jag har själv en professionell sida som kan göra saker o vara på ett visst sätt även om jag inte vill.

    Att han inte skulle ifrpgasätta om nån ville fota honom på jobb, eller att han var tvungen att ha kostym nån dag så hade han nog inte gapat om det.
  • Anonym (Villintemer)
    BossHoss skrev 2018-11-20 14:26:15 följande:

    Kan det inte bara vara så att ni inte är rätt för varandra?

    Bara för att jag säger att problemet ligger hos dig betyder inte att du har fel i vad du tycker, men du kanske inte skall vara med denne mannen.

    Jag bruka säga att älska någon är enkelt för alla dess bra sidor, det som är viktigt är att man skall älska en person så det man inte älskar hos dem blir betydelselösa i jämförelse. Att man kan leva med bristerna hos varandra.

    Men ni verkar ju inte kompatibla, två perfekta människor kan va totalt fel för varandra..

    vad är det som gör att du så desperat klänger dig fast vid någon som du inte verkar matcha alls


    Nä vad kusligt!

    Precis det du skriver är det senaste jag tog upp med honom. Jag anser inte att vi är kompatibla och att vi förtjänar att må bra och vara lyckliga. Han säger att han är lycklig men förstår min besvikelse.

    Jag klänger fast för kärleken. Jag vet att han har det inom sig.

    Om jag lär mig acceptera så inbillar jag mig att jag även då slipper må dåligt över det.
  • Anonym (Villintemer)
    Anonym (Charlotte68) skrev 2018-11-20 15:58:13 följande:

    Jag fattar inte riktigt.

    Å ena sidan så säger du att »du vet att han har det inom sig«, och som jag förstår betyder det att du vet att han borde kunna uppföra sig så som du vill?

    Å andra sidan säger du att du vill lära dig acceptera honom som han är för att slippa må dåligt?

    Självklart är lösningen en kompromiss. Du varken kan eller bör försöka göra om honom radikalt utan får acceptera en del, men samtidigt måste även han slipa lite på sina mest udda kanter. Om ni ska lyckas som par alltså.

    Du kanske skrivit detta någonstans, men jag missat:

    Är ni gifta? (Jag säger också »min man« även fast vi bara är förlovade sambos. :)  ) Hur länge har ni varit tillsammans och hur gamla är ni?

    Jag tänker att ju yngre man är ju mer kommer man lära sig att kompromissa och vara smidig i en relation.


    Jag vill lära mig att acceptera hans beteende för att inte må dåligt över det. När det är gjort så kan man börja kompromissa och förändra. Små steg i taget.

    Han har aldrig haft något förhållande innan mig. Han har aldrig behövt anpassa sig till någon annan.

    Jag visste detta när vi träffades men vi var vänner först och då upptäckte jag vilken fantastisk person som fanns inom honom. Att vi blev kära var underbart.

    Vi blev aldrig officielt sambos men han flyttade in efter några månader. Nu har vi varit ihop i 1,5år men känt varandra längre. Vi är båda 35+

    Säger man till honom fast jag menar sambo.
  • Anonym (Villintemer)
    BossHoss skrev 2018-11-20 14:55:05 följande:

    Tycker det låter som om ni båda kommer va dåliga för varandra, han kommer sjuka djupare ner och klandra sig själv för att du gör det även om du menar väl. 

    Du kommer inte heller må bra i situationen i längden och det kommer äta upp er båda inifrån.

    Vad är det du klänger fast vid för kärlek? Vad menar du att han har det inom sig? 


    Jag vet att vi hade kommit över sorgen om vi särade på oss. Det är svårt ett tag sen går livet vidare.

    Tyvärr vill mitt hjärta kämpa lite till även om hjärnan säger emot mig.

    Allt positiva vi har syns inte här men när jag tänker på det så blir jag varm inombords.

    Jag önskar att kärleken för en gångs skull kan få vinna helt enkelt.
  • Anonym (Villintemer)
    AnnaZL skrev 2018-11-20 20:56:53 följande:

    Jag tycker nog att de flesta situationerna du beskriver är oväsentliga att bråka om.

    Visst, om bara en av er absolut måste dricka alkohol blir taxi eller hotell en rätt hög kostnad, men de andra har ju egentligen inte alls med dig att göra.

    Vilka kläder han har eller foton han inte vill vara med på är inte ditt problem, såvida du inte ser honom som en accessoar som ska få dig att se bättre ut. Hans familj borde känna honom vid det här laget och veta vem de har att göra med.

    Hade han varit direkt oprovocerat otrevlig mot folk have det varit en annan sak, men att ha på sig för fula kläder???


    Du har alldeles rätt. Det är jag som har svårt för hans beteende. Hans familj (framförallt mamma) har ju format honom till den han är idag. De har inte lärt honom att socialisera o göra saker för någon annan.

    Han har aldrig behövt vara givare enbart tagare.

    Jag tycker inte att det är acceptabelt att vara en vuxen man men bete sig som en unge när det inte passar.

    Om jag lär mig att acceptera det så kommer det vara bagateller för min del med.

    Bröllopet var bara ett exempel.

    Det kan handla om tex pengar. För hans del kvittar det vem som betalar men det är lätt att säga när han aldrig handlar eller märker när jag har köpt hygienartiklar o förbrukningsvaror för några hundringar.

    Om han väljer film men tycker den är tråkig så tar han fram mobilen o gör annat medans jag får sitta o titta på skitet själv. Säger jag att vi kan byta så säger han att han tittar fast jag vet att han inte gör det.

    Behöver jag skjuts nånstans (har hänt 3ggr) så ställer han inte upp för han gillar inte att köra i stan.

    Är vi hos hans familj på middag så går han ifrån bordet när han ätit upp och tittar på mobilen eller tv istället för att umgås.

    Han vägrar äta grönsaker.

    Ber jag om hjälp med något jag inte klarar själv så slutar det ändå med att jag kämpar mig blå för att han måste kolla färdigt på blocket eller fb eller så måste han plötsligt iväg

    Det är små bagateller som blir irritationsmoment för mig och kan ställa till det. Jag är inte en som ber om hjälp i första taget men jag tycker att man ska ställa upp för varandra när man beslutat att bo och leva ihop.
  • Anonym (Villintemer)
    Zaxika skrev 2018-11-20 20:46:48 följande:

    Det låter inte alls som att du älskar honom. Det som irriterar dig nu, kommer bara bygga sig större.

    Du älskar den som du önskar, tror och vill att han ska vara... men det är inte den han är.


    Jo jag älskar Honom!

    Däremot har du rätt i att jag ofta önskar att han var mer som andra.
  • Anonym (Villintemer)
    Limajo skrev 2018-11-20 22:09:32 följande:

    Men så länge du i bakhuvudet tänker att du ska få honom att ändra sig så har du ju inte accepterat honom. Risken är stor att du bara fortsätter vara besviken på honom och till sist kanske även bitter.


    Precis. Därför ber kag om råd.

    Jag vill inte hamna där men vet att det är dit det är på väg.

    Har även funderat på att fortsätta som särbos.
  • Anonym (Villintemer)
    Anonym (Hallå!!!) skrev 2018-11-21 00:14:47 följande:

    Kallar du det där bagateller?

    Över huvud taget tycker jag du ska ta till dig det många kloka personer skrivit i tråden, du är nog ihop med fel person. Han är inte alls som du vill att han ska vara!

    Och du verkar inte inse att ni inte passar ihop. Han kommer aldrig duga åt dig, bara i ditt senaste inlägg räknar du upp 8-9 grejer du stör dig på SOM ÄR HANS PERSONLIGHET! Förstår du inte?

    Och nu vill du försöka tvinga dig själv att inte tycka de grejerna du räknade upp är något fel?

    Du vill alltså göra våld på dig själv så du ska kunna älska honom fullt ut?

    Eller att han ska bli en ny person så du kan älska honom fullt ut.

    Märker du inte att dina resonemang är jättemärkliga, de går ju inte ihop!!!


    Jag är fullt medveten om det du skriver. Det är hans personlighet. Man kan inte öndra på nån annan än sig själv.

    Men.. jag vet också att det är saker som han aldrig nånsin behövt reflektera över.

    Nu låter jag naiv men jag vet folk som varit med i reality tv och fick lära sig massor om sig själva eftersom de var tvungna att reflektera och svara för deras handlingar i programmet. Om han blir mer medveten om sitt beteende så borde han till slut förstå att det inte är hållbart. Om han inte vill vara ensam hela livet.

    Jag vet att jag står inför ett tufft beslut. Men hoppet är det sista som överger en.
Svar på tråden Jag klagar på honom konstant