• Anonym (Dina)

    Hans barn försöker grina sig till att få följa med på vår romantiska weekend.

    Lever med min sambo och vårt gemensamma barn på heltid. Han har en tonårsdotter och jag har en tonårsson sedan tidigare som bor hos oss varannan vecka.

    Sambons dotter är 16 år men ibland så skulle jag vilja säga att hon ibland kan ses som betydligt mycket yngre. De veckor alla barnen är här så kräver hon full uppmärksamhet av sin pappa, visst accepterar och respekterar jag det även fast jag personligen kan tycka att en så stor tjej hellre borde vilja vara med vänner än att hela tiden hänga med sin pappa eller mamma men det är inte det jag vill diskutera.

    Igår så märker jag att min man skruvar lite på sig när han ska berätta en sak för mig. Denna jul så är min son och hans dotter hos mitt ex och hos hans ex. Därför har jag och sambon passat på att boka en tvådagars tripp på annandagen bara för att rå om varandra, vi har fixat så att mina föräldrar tar den minsta. Det här är första gången som vi gör nåt själva och det tycker jag att vi är så värda, vi har haft det kämpigt och nu behöver vi få vårda relation.

    Nu kröp det fram att min mesiga karl (är skit förbannad på honom) hade mottagit ett argt samtal från sitt ex som säger att deras dotter är helt knäckt över att vi ska åka på en weekend utan henne. Dottern kräver att hon ska följa med och hans ex är på honom om att hon borde få det. Min sambo som är en mes hade inte sagt ifrån utan sagt att han ska prata med mig om det och återkomma.

    Jag vägrar! Jag står hela tiden tillbaks och likaså gör vår gemensamma det som inte får mycket tid med sin pappa (han jobbar konstant men när dottern är här så ger han henne all tid). Jag tycker inte att hans dotter ska följa med, vi ska dessutom bo på ett romantiskt spa-hotell.

    Nu vill jag ha tips om bra argument på vad jag ska säga till min sambo. Igår tjafsade vi bara om det och jag känner att jag kokar över. Ge mig konkreta råd till varför han med gott samvete kan säga nej till att dottern följer med?

    Sedan om folk vill ha åsikter om varför hans dotter minsann bör få följa med får givetvis också tycka det. Däremot kommer jag inte lyssna på det örat.

    Tack på förhand/

    Den förbannade!

  • Svar på tråden Hans barn försöker grina sig till att få följa med på vår romantiska weekend.
  • Anonym (Dina)
    Anonym (Moi) skrev 2018-11-29 17:17:38 följande:

    Finns det något mer oattraktivt än människor som inte kan stå upp för någonting, som inte tar ansvar för något? Jag skulle inte klara en vecka.


    Nej det är väldigt oattraktivt.

    Jag klarar inte av hans flata toffelroll längre och därför måste vi reda ut våra problem. Nu är han inte tofflig mot mig bör tilläggas.
  • Anonym (usch)

    Det är väldigt tydligt att problemet ligger i att du ogillar styvdottern. 

    Inte konstigt att styvdottern hänger efter pappan då. 

    Att din man jobbar mycket och ert gemensamma barn inte får nån uppmärksamhet beror inte på mannens dotter. Bara så du vet.

    Förmodligen har han gett lika lite kärlek till dottern och det är därför hon är så efterhängsen.

    Men det är inte dotterns fel. 

  • Bananböjaren
    Anonym (Dina) skrev 2018-11-29 11:42:33 följande:
    Nej men precis. Han skulle sagt nej och punkt slut men det gjorde inte karljäveln. Nog för att jag vet att han är mes och konflikträdd men det här är bara för mycket.

    Nu försöker han få mig att bli bitchen och förklara för hans dotter om varför hon inte får följa med.
    Karljäveln? Mes? Hur kan du säga så om din sambo som är den person som du ska föreställa älska? Så otroligt respektlöst att uttrycka sig på det viset om sin sambo, vad är det för fel på dig?

    Ni borde inte alls åka på nån romantisk weekend, ni borde separera vad det låter.
  • Anonym (usch)
    Anonym (Dina) skrev 2018-11-29 12:32:03 följande:
    Barnen far illa av det här. Mest vårt gemensamma som börjar komma upp i den åldern att hen börjar undra varför pappa alltid jobbar eller bara åker på aktiviteter med storasystern. Min son har en egen pappa så han kräver liksom ingenting av min sambo men det sticker i min sambos ögon att han är väluppfostrad, artig och anpassningsbar. Det provocerar honom när min son får komplimanger för sitt uppförande av sin omgivning medans han själv får kritik för att hans dotter är söndercurlad.

    Det här har börjat äta upp vår relation. Meningen med den här resan är att vi ska komma iväg och tala igenom våra bekymmer. Det gör allt ännu mer tragikkomiskt nu när det ens diskuteras att hon ska med.
    Du jämför liksom hans dotter med din son och vem som är bäst.

    Låter som det inte finns nån kärlek kvar mellan dig och mannen och mannens dotter får ta smällen.
  • Anonym (usch)
    Anonym (Dina) skrev 2018-11-29 12:36:56 följande:
    Jag har supersvårt för det där, jag har sagt att om det inte blir någon ändring så måste jag skydda mina barn och separera. Men det som håller mig emot är att jag inte vill att vårt gemensamma barn ska bli lidande av varannan veckas liv. Är livrädd att h*n känner sig bortglömd hos sin pappa.

    Vi ska börja gå i parterapi också för att bena ut allt. Det här gör inte längre. Det här med att dottern vill med på resan blev lite droppen för mig.
    Antagligen känner sig dottern bortglömd också. Precis som ert gemensamma barn.
  • Anonym (Dina)
    Anonym (ßßßeeessss) skrev 2018-11-29 17:26:04 följande:

    Det här hade nog varit en dealbreaker för mig... Vill du verkligen att ditt barn och ert gemensamma barn ska växa upp och alltid känna att de kommer i andra hand? Tro mig, ert gemensamma barn förstår hur pappan behandlar henne/honom.

    Skulle bli så arg att jag hade avbokat resan. Kanske bättre att ni är särbo, om du nu fortfarande vill ge ert förhållande en chans.

    Lycka till och hoppas att du uppdaterar tråden


    Min son blir inte lidande. Han blir sedd av både mig och sin pappa och hennes energier ruskar han bara av sig, har bra kommunikation oss emellan och han har alltid haft bra självkänsla. Däremot vilar min oro över vår minsting, där behöver han ta betydligt mer ansvar än vad han gör idag. H*n behöver bli sedd på samma sätt som hans förstfödda har blivit hela livet av honom och det här har jag tagit med min sambo.
  • Anonym (usch)
    Akira Öken skrev 2018-11-29 16:01:37 följande:

    Som någon i tråden (och du själv) redan varit inne på: vad blir det för resa om den har föregåtts av detta? Jag hade valt att inte åka, om han inte omedelbart skiftat fokus och varit tydlig mot både dotter och ex samt givit mig en ordentlig ursäkt. 
    Han ser säkert sig själv som en "medlare" som försöker vara alla till lags. Typiskt fega människor utan några som helst skils för medling. Resultatet av dessa människors handlande blir ofta det motsatta, alla blir osams. Och den fina medlaren sitter där och tycker synd om sig själv som bara "ville att det skulle bli bra för alla".
    Liknande situationer kommer att fortsätta uppstå om du väljer att fortsätta relationen med denna man. Sätt ner foten och gör det ordentligt.    


    spot on!
  • Anonym (Dina)
    Anonym (usch) skrev 2018-11-29 17:26:57 följande:

    Det är väldigt tydligt att problemet ligger i att du ogillar styvdottern. 

    Inte konstigt att styvdottern hänger efter pappan då. 

    Att din man jobbar mycket och ert gemensamma barn inte får nån uppmärksamhet beror inte på mannens dotter. Bara så du vet.

    Förmodligen har han gett lika lite kärlek till dottern och det är därför hon är så efterhängsen.

    Men det är inte dotterns fel. 


    Jag ogillar inte henne men har däremot jättesvårt för beteendet och gränslösheten, det kan jag villigt erkänna. Jag är ingen supermänniska överhuvudtaget men har hållit hårt på rättvisetänket i behandlingen av alla barnen och det gäller även hans dotter.

    Nu kom jag tyvärr in på hemsituationen, det var det här med resan som blev droppen som rann över och det var den jag ville diskutera egentligen, beklagar verkligen sidospåret.

    Tycker du att hon ska följa med på resan?
  • Anonym (Herregud)

    Har inge sä mycket att komma med då du fått massa råd, men hoppas det löser sig på bästa sätt. Mest för lilla barnets skull

  • Anonym (Dina)
    Bananböjaren skrev 2018-11-29 17:33:02 följande:

    Karljäveln? Mes? Hur kan du säga så om din sambo som är den person som du ska föreställa älska? Så otroligt respektlöst att uttrycka sig på det viset om sin sambo, vad är det för fel på dig?

    Ni borde inte alls åka på nån romantisk weekend, ni borde separera vad det låter.


    Ha ha ha! Tack för din synpunkt.
Svar på tråden Hans barn försöker grina sig till att få följa med på vår romantiska weekend.