Liberté skrev 2018-12-07 17:49:06 följande:
Överlag så är köttprodukter bland det näringsrikaste man kan äta i en förpackning detta går inte att komma ifrån hur mycket man vill peka på valfri baljväxt eller frukt.
Jag har aldrig sagt att kött inte skulle vara näringsrikt. En person som läst grundskola, vilket där svenska ingår borde kunnat...bla bla bla...
Jag kan faktist hålla med att en liten den kött i kosten inte skulle vara särskilt farligt. Nyttigt till och med? Kanske...
MEN, studie efter studier visar att medel Svensson äter för mycket kött och att det inte är bra. Till exempel så skriver World Health Organization om just det (se min link sen tidigare). Om du har lite engelska i din grundutbilding så borde det inte vara några problem att läsa...
Just nu så är ca 50% av
svenskar i åldrarna 16?84 år överviktiga eller feta. Ja nu kan vi skylla mycket på chips och godis men det går lite djupare än så.
Angående hälsan så finns det också mycket studier på att just kött ökar risken för cancer och diabetes, bara för att nämna några få sjukdomar.
https://www.medicalnewstoday.com/articles/320047.phpWith this in mind, rather than asking, "Should we eat meat?" we should probably be asking, "Is there a safe level of meat?" and, "Which types are worst?" In short, we can split meat into four types: white, red, processed, and fish.
Fish and white meat are roundly considered fairly healthful ? as long as you aren't deep frying them or wrapping them in bacon. For red meat and processed meats, though, it's the reverse.
Red and processed meats are associated with colon cancer and heart disease. The majority of studies conclude that eating more of this meat is a bad idea. But how much is too much, and what levels are safe, are harder to quantify.
Dr. William Kormos, editor in chief of Harvard Men's Health Watch, writes, "As for how much meat consumption is 'safe,' many studies show a small rise in the risk of disease at levels of 50?100 grams (1.8?3.5 ounces) of red meat consumed daily."