• Anonym (Fakta)

    Vill du vara frisk och leva länge ska du bli vegan

    Det finns inga snabba och hälsosamma genvägar till viktnedgång och bra hälsa. Diverse dieter kommer att göra människor sjuka i framtiden. Det vet ledande forskare men kött, fågel, fisk mjölk och äggindustrierna satsar stora belopp på att ta fram forskning som vilseleder människor och som påverkar människor att äta sånt som gör dem sjuka på lång sikt. Ät mer vegansk mat och låt dina barn få lära sig hur bra mat smakar så att de får en bra chans att leva ett friskt liv.

    Kan du tänka dig att byta ut animalier mot växtbaserade produkter? Varför eller varför inte?

  • Svar på tråden Vill du vara frisk och leva länge ska du bli vegan
  • Cecese
    1234568 skrev 2018-12-07 15:50:22 följande:
    Dom flesta vegetarianer behöver tillskott av järn, anors blir det anemi tillslut. Järn som vi får via grönsaker och vegetarisk mat är från växtriket, och det sugs upp såpass dåligt att det inte räcker. Hemjärn som vi får från det animaliska riket sugs upp bra (kött, fisk mm). Och utan hemjärnet så kommer vi tillslut få anemi.
    Eller så är man som mig och jag fick järnbrist/anemi trots att jag äter animaliska livsmedel. Jag åt järntabletter 1 år men min kropp tar inte upp de så jag fick fara och få järndropp. Nu kollas mitt järnvärde 1-2 ggr om året och jag får järndropp vid behov. Jag har även haft B12 brist, D-vitaminbrist men det kan jag hålla ok med tillskott och animaliska livsmedel. Därav har läkarna tydligt sagt att jag absolut inte får bli vegetarian eller vegan, för jag skulle bli sjuk av det. 
  • Anonym (tomten)

    Dina "fakta" suger för att BARA äta vanliga grönsaker är inte alls nyttigt utan måste kompletteras med andra slags grödor som ersätter kött och att många veganer får problem med hälsan för att de slarvar med det.

    Om du ska missionera borde du kanske ta med i beräkningen vilken påverkan att odla grödor på andra sidan jordklotet som man hugger ner regnskog för att odla och som sen ska fraktas hit i bränsletörstiga fartyg eller flygplan har på klimatet. Jag menar hur smart är det att knapra selleri och känna sig nyttig med vatten upp till öronen, ett galet klimat och luft som knappt går att andas?

    Om det är djuren du försöker skydda så kan du ju fundera över hur du skyddar tex isbjörnar genom att bidra till att isarna smälter? 

    Utöver det kan du ju fundera över varför våra tänder och matsmältning är BYGGDA för att hantera både kött och grönt om vi nu mår bäst av att bara äta grönt?

  • Anonym (Ny Vegan)
    EnAnonumius skrev 2018-12-07 07:31:43 följande:
    Är det vanligt att Veganer använder sig av härskartekniker?
    Eller är det bara du som använder dig av härskarteknik, när du inte kan svar på ett vettigt sätt.

    Du använder dig av härskartekniken: Förlöjligande.
    Härskartekniker? Vilka stora ord du använder...

    Men om du nu tycker jag ska pringa andras ärenden så bjuder jag gärna in dig i samma lek.

    EnAnonumius - snälla visa länkar som visar hur bra kött är och att vi borde äta mer kött.

    Och då menar inte jag "forskning" som sponsrats av just kött eller mejerindustrin.
  • Liberté
    Anonym (Ny Vegan) skrev 2018-12-07 16:53:12 följande:
    Härskartekniker? Vilka stora ord du använder...

    Men om du nu tycker jag ska pringa andras ärenden så bjuder jag gärna in dig i samma lek.

    EnAnonumius - snälla visa länkar som visar hur bra kött är och att vi borde äta mer kött.

    Och då menar inte jag "forskning" som sponsrats av just kött eller mejerindustrin.
    Vilken forskning behövs du kan enkelt bara kolla vad kött består av på livsmedelsverketsdatabas.
    Kolla näringsämnen, kolla typ av kolesterol, EPA/DHA. Samt mineraler och andra ämnen som generellt är svåra att tillgodose ur en produkt.

    En person som gått i skolan lär ha läst biologi upp till åtminstone nivå och kan sin grundläggande kemi har inget problem med att förstå hur olika ämnen tas upp från kosten.

    Dessutom är livsmedel aldrig avsedda att tas i ett vakum lika lite som att någon skulle likställa veganism med att endast peka på en typ av grönsak eller baljväxt.

    Överlag så är köttprodukter bland det näringsrikaste man kan äta i en förpackning detta går inte att komma ifrån hur mycket man vill peka på valfri baljväxt eller frukt.
  • Anonym (Ny Vegan)
    Liberté skrev 2018-12-07 17:49:06 följande:
    Överlag så är köttprodukter bland det näringsrikaste man kan äta i en förpackning detta går inte att komma ifrån hur mycket man vill peka på valfri baljväxt eller frukt.
    Jag har aldrig sagt att kött inte skulle vara näringsrikt. En person som läst grundskola, vilket där svenska ingår borde kunnat...bla bla bla...Flört

    Jag kan faktist hålla med att en liten den kött i kosten inte skulle vara särskilt farligt. Nyttigt till och med? Kanske...

    MEN, studie efter studier visar att medel Svensson äter för mycket kött och att det inte är bra. Till exempel så skriver World Health Organization om just det (se min link sen tidigare). Om du har lite engelska i din grundutbilding så borde det inte vara några problem att läsa... Tungan ute

    Just nu så är ca 50% av svenskar i åldrarna 16?84 år överviktiga eller feta. Ja nu kan vi skylla mycket på chips och godis men det går lite djupare än så.

    Angående hälsan så finns det också mycket studier på att just kött ökar risken för cancer och diabetes, bara för att nämna några få sjukdomar.

    https://www.medicalnewstoday.com/articles/320047.php

    With this in mind, rather than asking, "Should we eat meat?" we should probably be asking, "Is there a safe level of meat?" and, "Which types are worst?" In short, we can split meat into four types: white, red, processed, and fish.


    Fish and white meat are roundly considered fairly healthful ? as long as you aren't deep frying them or wrapping them in bacon. For red meat and processed meats, though, it's the reverse.


    Red and processed meats are associated with colon cancer and heart disease. The majority of studies conclude that eating more of this meat is a bad idea. But how much is too much, and what levels are safe, are harder to quantify.


    Dr. William Kormos, editor in chief of Harvard Men's Health Watch, writes, "As for how much meat consumption is 'safe,' many studies show a small rise in the risk of disease at levels of 50?100 grams (1.8?3.5 ounces) of red meat consumed daily."

  • Liberté

    Ingen har väl någonsin debatterat att folk borde är mer variad kost ?
    De finns i våra svenska kostråd precis som de är standard för större delen av världen.
    Men att likställa varierad med veganism är ungefär lika extremt som att säga muslim = självmordskandidat.

    Du frågade om länk till hur bra kött är , vilket är rätt lätt att kolla upp men jag skrev även att säga att allt kött är lika säger ungefär lika mycket som att säga frukt utan att peka på ett specifikt exempel.

    Sax Institute?s 45 and Up följde 260k personer i 6 år och jämförde deras statistik men kunde inte komma fram till någon egentlig skillnad när man räknade bort de som drack för mycket och inte motionerade.

    Vegetarianer och veganer tenderar att mindre dåliga vanor vid sidan jämfört med en som äter mycket kött.

  • Anonym (Ny Vegan)
    Liberté skrev 2018-12-07 18:22:40 följande:

    Vegetarianer och veganer tenderar att mindre dåliga vanor vid sidan jämfört med en som äter mycket kött.


    Jag vet, vi får inte sjukdomar lika lätt som dom som äter kött... Tungan ute
  • Liberté
    Anonym (Ny Vegan) skrev 2018-12-07 18:51:54 följande:
    Jag vet, vi får inte sjukdomar lika lätt som dom som äter kött... Tungan ute
    Pfft.

    Intressant är de kulturer som levt av att endast äta det de får från djur dvs inuiter. Runt 1920 så saknade de diabetes och vanliga autoimmuna sjukdomar som fanns bland de västerländska länderna.


  • EnAnonumius
    Anonym (Ny Vegan) skrev 2018-12-07 16:53:12 följande:
    Härskartekniker? Vilka stora ord du använder...
    Det är härskarteknik att kalla någon för "lilla rara NN/vännen".  Så det är knappast stora ord.

    Och nej du har ingen rättighet/skyldighet att kräva "omvänd bevisbörda". 
    Jag frågade TS och inte dig dessutom. Men du kanske är TS som har bytt "nick"?


  • Anonym (Retr)

    Ser det inte som något mål i livet att bli så gammal som möjligt, har svårt att förstå meningen med det, lever hellre kortare och gör det bästa av tiden, exempelvis äter det jag tycker om.

Svar på tråden Vill du vara frisk och leva länge ska du bli vegan