• Anonym (Fakta)

    Vill du vara frisk och leva länge ska du bli vegan

    Det finns inga snabba och hälsosamma genvägar till viktnedgång och bra hälsa. Diverse dieter kommer att göra människor sjuka i framtiden. Det vet ledande forskare men kött, fågel, fisk mjölk och äggindustrierna satsar stora belopp på att ta fram forskning som vilseleder människor och som påverkar människor att äta sånt som gör dem sjuka på lång sikt. Ät mer vegansk mat och låt dina barn få lära sig hur bra mat smakar så att de får en bra chans att leva ett friskt liv.

    Kan du tänka dig att byta ut animalier mot växtbaserade produkter? Varför eller varför inte?

  • Svar på tråden Vill du vara frisk och leva länge ska du bli vegan
  • Anonym (Fakta)
    sextiotalist skrev 2018-12-07 20:24:20 följande:

    Så skönt att jag kommer från en släkt där man lever länge, nu har jag inte så många år till 60, sambon passerat. Omgiven av folk som är kring 60. Ingen bild jag känner igen. Däremot mår min förra chef, tillika vegan, inte så bra. Men ok, han är 70


    Återkom när din make är 70 och sen när du själv är det. Efter det kan du uttala dig. Hur länge har din förra chef varit vegan? Hur man har levt tidigare påverkar tyvärr kroppen längre fram i livet även om man har gjort nya val senare.
  • Liberté
    Anonym (Fakta) skrev 2018-12-07 23:54:23 följande:

    "Forskarna gick igenom tio olika studier som analyserat kost och hälsa hos eskimåer och inuiter på Grönland och i Nordamerika. De fann att eskimåer på Grönland hade lika mycket hjärtsjukdom, en dubbelt så hög risk för förtida död och en tio år kortare livslängd jämfört med icke-eskimåer. Inuiter i Nordamerika hade lika hög eller högre förekomst av hjärtsjukdom, jämfört med befolkningen i övrigt."


    Det beror på att de äter blandad kost numera och generellt inte lever sam.a livsstil som tidigare. Borde väl stått med k studierna om de var moderna jämfört med de tidigare ?

    Generellt sett har inuiter högre chans för både hjärta och kärl sjukdomar vid viss kost.
  • Liberté
    Anonym (Fakta) skrev 2018-12-07 23:46:55 följande:

    Hur det påverkar våra kroppar och vår hälsa står inte där. Det har vi alla fantastiska läkare runt om i världen som forskat vidare om och som kan tala om för oss. De som efter många år har tillräckligt bra egen ekonomi kan nu tala om att kött, fisk, mejerier, fågel och ägg i verkligheten inte alls främjar vår hälsa utan det gör oss sjukare. Det är skrämmande att höra dem berätta sanningen. Du får tro att allt det där är nyttigt men efter att jag har hört dem och läst på väldigt mycket så inser jag att vi har blivit lurade och fortfarande blir lurade.


    Dr två största studierna som gjorts. Den australiensiska och amerikanska visade ingen större skillnad i livslängd mellan vegetarian eller vegan, dessutom räknar du bort faktorer som rökning, dryck och motion så var det inte heller större skillnad mellan de som äter primärt blandad kost.

    Trivs man att äta x kost samt sköter sig rent generellt har dina gener större påverkan om du inte behöver specialiserad kost pga omständigheter.
  • Anonym (Tyvärr)
    Anonym (Fakta) skrev 2018-12-07 23:52:40 följande:

    Jag har ett flertal vänner som äter blandkost. De har gemensamt att de antingen är feta eller supersmala ser finniga eller rynkiga ut, ser sjuka ut och ofta är sjuka. Flera av dem har sjukdomar som diabetes, fibromyalgi, migrän osv.


    Du borde skaffa snyggare vänner
  • 1234568
    Cecese skrev 2018-12-07 16:04:20 följande:

    Eller så är man som mig och jag fick järnbrist/anemi trots att jag äter animaliska livsmedel. Jag åt järntabletter 1 år men min kropp tar inte upp de så jag fick fara och få järndropp. Nu kollas mitt järnvärde 1-2 ggr om året och jag får järndropp vid behov. Jag har även haft B12 brist, D-vitaminbrist men det kan jag hålla ok med tillskott och animaliska livsmedel. Därav har läkarna tydligt sagt att jag absolut inte får bli vegetarian eller vegan, för jag skulle bli sjuk av det. 


    Även jag har haft anemi. Den vanligaste orsaken är ju mensen. Man förlorar för mkt blod helt enkelt. Även operationer, graviditet och amning är orsaker. Men i ditt fall så hoppas jag dom gjort en gastroskopi? Låter som du har problem med uppsugnings förmågan?! Då du fått brist på flera vitaminer..

    I vårt land så säger man att matsal inte ska vara en orsak till järnbrist. Men självklart så är det ju det om man väljer bort mat med mkt hemjärn. I u länder är maten en stor orsak till järnbrist, just pga maten.
  • sextiotalist
    Anonym (Fakta) skrev 2018-12-08 00:02:19 följande:

    Återkom när din make är 70 och sen när du själv är det. Efter det kan du uttala dig. Hur länge har din förra chef varit vegan? Hur man har levt tidigare påverkar tyvärr kroppen längre fram i livet även om man har gjort nya val senare.


    Tja, inte ens två år kvar, springer en mil, inte överviktig.

    Men som jag skrev innan, vi är en släkt som lever länge. Kvinnorna blir över 90 (även över 100).
  • Anonym (??)

    Jag tycker det är lite kul när man påstår ayy vegansk kost skulle hålla en frisk. Har en hel del veganer i min närheten och dom är sjuka JÄMNT. Alltid förkylda, sitter alltid på jobbet och snorar och äter piller mot ständig huvudvärk. Har helt normala sår men som tar evigheter att läka jämfört med andra. Och jag förstår inte hur man inte ser detta, att man blir sjuk utav vegansk kost..Och ja många tjatar om rätt mat kosttillskott mm. Det gör dessa människor i min närhet också och äter rätt och tar kosttilskott men är ändå ständigt sjuka..


    Däremot mer vegetariskt i kosten ex äta kött 2 gånger i veckan istället för 5 som många gör aboslut. Och gärna mer närproducerat kött när man äter kött.

  • Hararochkaniner
    Anonym (Fakta) skrev 2018-12-07 23:49:29 följande:
    Du kan inte känna någon vegan som äter bra mat. Självklart blir man sjuk och ser dålig ut om man bara äter pommes varje dag. Om du hade ätit en varierad vegansk kost så hade du inte "behövt" kött. Allt finns i vegetabilier.
    Nej det stämmer inte. B12 bristen och järnbrist är utbredd bland vegetarianer och ändå desto mer bland veganer. 

    Jag känner inte jättemånga veganer i verkliga livet, 2 enbart, däremot så skriver veganer debattartiklar osv och ofta med medföljande bilder på dem själva. På dessa bilder så ser de väldigt ofta ut som utmärglade bleka skelett. 

    Hur får du själv i dig B12? Och vad görs de av om B12 inte finns i vegetabilier?
Svar på tråden Vill du vara frisk och leva länge ska du bli vegan