Inlägg från: AnonymMänniska |Visa alla inlägg
  • AnonymMänniska

    Bygga liten timmerstuga utan bygglov eller tomt?

    Hej!


    Jag har gått i tankarna att bygga en liten timmerstuga mitt i en vacker skog, kanske nära en flod, långt bort från städer och byar. Tänker inte bo där permanent, utan knappt en vecka en gång per år kanske. Ingen jakt eller sånt. 

    Det känns orimligt att lägga hundtusentals kronor på att köpa tomt, och sen gå en krånglig väg för bygglov när jag egentligen bara vill bygga en enkel timmerstuga på 10-20 kvadratmeter.


    Självklart ska stugan inte stå på privat mark. Jag ser i hitta.se som visar tomtgränser att det finns skogsmark som inte har någon ägare? Tänkte hugga ner 20-40 medelstora granar för att bygga stugan med.


    Någon som vet vad kan hända om kommunen/någon myndighet hittar stugan? Eller kanske bara ge tips och råd för hur det kan gå så smidigt som möjligt. 

    Inte intresserad av moralomdömen. 


    Tack för svar på förhand


    Glad


     

  • Svar på tråden Bygga liten timmerstuga utan bygglov eller tomt?
  • AnonymMänniska

    Men kan man verkligen bara ringa kommunen/privata ägaren och fråga om tillstånd att bygga liten timmerstuga utan egen tomt eller bygglov? Tänkte inte det skulle spela någon roll när det finns flera miljarder granar därute, men det känns självklart tryggare om jag får köpa granarna.

Svar på tråden Bygga liten timmerstuga utan bygglov eller tomt?